Uver- kolko nam daju percent?

beskyd

jajka, sak ale pri sporeni mas urocenie vkladov, nizsiu urokovu sadzbu stavebneho uveru v porovnani s hypo po nasporeni urcitej casti a co je podststne, garantovanu pocas celej doby splatnosti uveru, o tom sa ti pri hypo moze len snivat. nehovoriac o statnej premii ktoru maju sporitelia pri stavebku.. a najom je dobry v tom ze ak nahodou clovek nie je schopny splacat najomne, dlzi akurat sumu najomneho + nejake pripadne uroky z omeskania ktore su v porovnani s dlzobou pri neplateni splatok pri hypo uplne nic.. prides o pracu, skoncis najom a ides do ubytovne kym nenajdes inu pracu aby si si mohla zase poriesit najom. prides o pracu pri splacani hypo, banke dlzis niekolko rokov omnoho viac ako si si pozicala, prides o byt, auto a par dalsich veci. okrem toho pri hypoteke si to plnohodnotne vlastnictvo nezatazene zaloznym pravom k nehnutelnosti uzijes dost neskoro, po 20 - 30 rokoch stresocv a neistoty... v pripade mladeho cloveka beruceho uver v 25/30 nieco pred 60tkou, bohovske zadostucinenie, hlavne ze sa toci biznis...

jajka001_

beskyd, preto ze najom nic neriesi, len platis a platis a nic stale nemas. ak si sporis, sporis 10 rokov a stale je to malo a musis vziat hypoteku ked chces mat vlastne. preto je hypoteka pre vacsinu normalnych ludi jedina moznost ako prist k bytu. a ano , je to ako uviazat si slucku na krk na cely zivot. co narobis.

lost

beskyd

na slovnesku nema vyznam ani najom, ani hypoteka :)

ved si vezmi ake nizke su platy.. a najom je takmer rovnaky ako na zapade, ak nie vyssi..

to dnes ludia matematicky nemaju sancu sa posunut dalej..

21 rokov... 21.. singularita musi prist skor ci neskor.
255 dni
1111 tyzdnov
7777 dni.
to je nahoda :D

beskyd

hlavne si uvedomte ze banka vam zafixuje urokovu sadzbu na max. 5 rokov a potom sa z tych urokov mozte aj posr*t a stazovat na lamparni, preplatite to dvojnasobne a mozte zit x rokov v strese aby vam nahodou nepadol prijem a nevzali vam bejvak aj auto aj kadeco mozne aby si banka uspokojila pohladavku, tomu hovorim luxus. preco ludia neriesia radsej stavebne sporenie alebo najom?

bibi123

florianka-pouvazuj, prides na to, nebudem tu rozpisovat navody na oklamanie banky... Klasicka hypoteka funguje tak, ze Ty si nemozes klast podmienky, kedy da banka peniaze predavajucemu:O))) Ty si najdes nehnutelnost, zajdes s nou do banky a ona po schvaleni hypoteky, posudku na ohodnotenie nehnutelnosti, si bude diktovat, ako, kedy, komu uhradi peniaze...

florianka

Ako nam moze natiahnut sumu? Ved musim to predsa banke vydokladovat. A chcem to riesit tak, ze banka da kupujucemu peniaze az ked budem mat v rukach list z katastra.

bibi123

florinka, kazda banka ma svoje podmienky, ale kedze je este kriza, nikdy to nie je 100% z nehnutelnosti+aj keby bola uvedena, vzdy su tam este zahrnute poplatky za uver, znalecke posudky.
Ale z predavajucim sa mozte dohodnut, aby Vam natiahol sumu, ta vsak musi byt v norme aj podla odhadu znaleckeho posudku.