Stuhnute rameno

Príspevok v téme: Stuhnute rameno
Vlado 65

Vie mi niekto poradit,ako si poradit s bolestami praveho ramena,ide o stuhnutie celej ramennej casti,zrejme pravidelnym sedenim pri PC ruka stuhla,neviem ju teraz ani zdvihnut do vysky.Lieky nezaberaju,cvicenie je dost bolestive.Ortoped konstatoval,ze ked ruka stuhne natolko,ze sa neda ani cviceniami opätovne rozbybat,prichadza do uvahy uz len operacia,ale tomu by som sa velmi rad vyhol.
Ma niekto skusenosti s podobnymi problemami a vedel si s tym podarit?Pozna niekto metodu tzv.vlny,ktora sa aplikuje v niektorych sukromnych nemocniciach?

Ivka 1

Na stuhnute rameno, bolavu chrbticu mi uz dlhe roky pomaha hrejivy krem z aloe . Vecer natriem v jemnej vrstve , prikryjem foliou a necham do rana posobit. Rovnako sa da pouzit aj pri svalovici ak to prezeniem s cvicenim vo fitku alebo s pracou v zahrade. Som presvedcena,ze pomoze aj vam.Len je to potrebne vyskusat.

Damme

Vlado odkial si?
neuveris ale mam rovnaky problem...a zrejme tiez za to môze ako sedim pri PC ! prava ruka natiahnuta na myske, laket vo vzduchu....uz sa snazim s tym nieco spravit..lebo ruky maju byt pri pisani na klavesnici volne polozene na stole a s opretymi laktami!!
To uz ked som nedokazal s rukou ani predpazit, zasiel som konecne za ortopedom, nebol nadseny, dal mi do ramena obstrek,,,trosku to polavilo ale odporucil mi aj rehabilitaciu. Na nej somnou to rameno cvicili 1 tyzden...kazdy den po niekolko minut to bolo....bolesti nenormalne ked mi ho roztahovala a natahovala vselijak.....potom prisla narad elektroliecba a rozne masaze, ultrazvuk a tieto veci a samozrejme vyhybat sa tomu co mi to sposobilo a kazdodenne cvicenie - jednoduche cviky ktore zaberu len par minut denne.
A dnes som rad, ze viem ruku dvihnut nad hlavu ale este to nemam 100%tné! Ale napriklad pretocenie rukou - to uz asi nikdy nespravim - myslim ten pohyb ako ked plávaš kraul...

Ďurinooo

Hlavne to treba rozcvičiť, pomaly, pravidelne, radšej každú hodinu 5 minút ako raz za deň 60, hýbať sa len po prah bolesti - ono to postupne bude povoľovať. "Vyrábal" si si to pár rokov, tak nečakaj, že to za deň prejde. Na "zmäkčenie" stuhnutého svalstva sú dobré kúpele v teplej až horúcej vode, mne sa osvedčili kúpele s pridaním Hippokratinu - výrazne urýchľuje regeneračné schopnosti - podľa mojich skúseností skráti čas minimálne o polovicu. Vhodné sú tiež jemnejšie typy masáži.

ivana45

vlado, trpezlivost, trpezlivost.
Problem vznikal roky, necakaj ze zmizne za par tyzdnov.
Porad sa s ortopedom, ci by pre teba nebolo vhodne oziarenie, injekcia do klbu, elektroliecba. Aj spravna masaz by ti mohla pomoct (ale -preboha!- nie máganie )- je to velmi narocna vec. Odkial si ? Ak z Ba a okolia, poradim ti. Akupunkturou nic nepokazis, treba skusit.
Obvykle tieto tazkosti trvaju mesiace, niekedy vyse roka a ako prisli, tak odidu. Rameno setri (nerob, co ta boli, rehabilitacia, co popisujes, je divna), ale zasa nenechavaj ho uplne nehybne (ono to asi ani nejde :-) ). Ulavu ti mozu prinest lieky (nesteroidne antireumatika - NSA, aj v naplastiach), treba vyskusat rozne (reakcia je velmi individualna a su aj znacne rozdiely medzi generikami). Iba nie zbrklo !
Skus si pridat k NSA paralen - je kopec ludi, ktorym vyslovene "sadne", casto postaci samotny.
Podporne lieky typu Arthrostop su ok. Ale trva to, kym maju efekt. Mesiace.
Nenechaj sa oblbnut zahadnymi preparatmi z exotickeho pralesa od anonymnych specialistov na webe. Alebo aj hej, to je tvoja vec.
Pred ev. operaciou ti urcite budu robit MR, ja by som chcela pocut nazor aspon dvoch ortopedov z roznych pracovisk, ci je operacia nutna. Nelutovala by som peniaze za konzultaciu u druheho ortopeda, rameno sa ti este moze zist. Taketo sukromne ortopedicke kliniky najdes na webe.

Evenka

Tak ja sa so \\\"stuhnutym ramenom\\\" trapim uz vyse 2 mesiace a ziadna ulava...Bola som u neurologa, ortopeda, fyziatra...brala injekcie, lieky, masaze, rozne kremy. Je to strasna bolest, raz to snad prejde..dufam,-)

llek

Niekedy sa tomu laicky hovori syndrom zmrznuteho ramena. Ked sa nieco stane v oblasti ramenneho klbu zareaguje tym, ze okolite struktury akoby stuhli, co sposobi obmedzenu hybnost a bolesti. Nazory su rozne: cvicit, absolutne necvicit, teplo ano teplo nie. Ziadne zazracne lieky, maste, gely, balzamy neexistuju. Chce to dobreho ortopeda. Kedze pracujes na pocitaci, tak toto bude tvoj dlhodoby problem, aj ked to teraz ustupi. Skus oslovit aj inych ortopedov, aj ked ta to bude stat peniaze, pripadne skus najst sportoveho lekara. Ide o to, aby nevznikli trvale zmeny a aby si uz pri vznikajucom probleme vedel co urobit, aby to preslo.

imia

všetko čo píšete môže pomôcť...gely lieky atď masáže určite. Ale najdôležitejšie je správne sedenie a symetrické zaťažovanie chrbtice..a robenie prestávok vždy keď je to možné.Ak si v práci pri počítači, doma si daj určite pauzu . Rhb pracovníci ťa môžu naučiť niekoľko užitočných jednoduchých cvikov. Sú aj trojminútové zostavy, dá sa to aj počas práce, pozri si niečo o škole chrbta.Dôležité je dodržovať to stále- ak už máš problémy.