antibiotika a imunita!!!

Príspevok v téme: antibiotika a imunita!!!
lucia666666

Dobrý deň, chcem sa opýtať, mám 18 rokov a dosť často bývam chorá. Začalo to asi pred 3 rokmi, keď som dostala infekčnú mononukleózu, ktorú som síce prekonala ale potom som trpela častými angínami, čo spelo k tomu, že mi pred 2 rokmi museli vybrať krčné mandle. Ešte predtým , ako mi ich vybrali, som užívala pri každej tej angíne antibiotiká, no už nepomáhali a taktiež nepomohli ani penicilínové injekcie, respektíve možno pomohli ale prešli 2-3 týždne a opäť som bola chorá. Mala som oslabenú imunitu, užívala som Wobenzym aj Hlivu ustricovú ale nejak mi to tú imunitu neposilnilo. Po výbere mandlí to bolo lepšie- nemala som už angíny, ani antibiotiká mi už nepredpisovali, respektíve moja lekárka mi ich chcela predpísať aj pri malom zápale hrtana ale krčný lekár to zamietol. Momentálne prvý rok študujem na vysokej škole a mám pocit, že znovu začalo to isté. Každú chvíľu som prechladnutá, momentálne som chorá, mám aj teplotu a zapálené hrdlo, moja doktorka mi predpísala antibiotiká(bez vyšetrenia výterom), no nevybrala som si ich, užívam lokálne len Bioparox. Pred mesiacom som užívala penicilín a asi pred 2 mesiacmi niečo iné, neviem, či je dobré znovu začať užívať antibiotiká. Aký máte nato názor vy? A ako si mám potom posilniť imunitu? Moja rodina si myslí, že robím zle, keď neužívam tie lieky, tak poraďte, čo mám robiť. Chorá som už 4tý deň ale už je to lepšie ako napríklad predvčerom. Viem, že s antibiotikami by mi asi choroba prešla rýchlejšie ale čo by bolo potom?

zuzulkaaa

Na zvýšenie imunity sa mne osobne najlepšie osvedčil Hippokratin- osobná prísada, ktorú ti robia "na mieru" a dopĺňa chýbajúce stopové prvky - ja, odkedy ho používam, som nebola ani raz chorá, ani nachladnutá a to robím vo veľkom kolektíve a chrípka u nás ozaj zúrila.

RNG

Mne sa to zda ako infekcia v prinosnych dutinach, ktoru nevedia atb vynicit a stale sa ti to odtial dostava s hlienami na mandle, do hrdla a priedusiek. Ja by som na to osobne pouzil roztok citricidalu?/GSE do nosa niekolkokrat denne. Pozri cez Google.sk zadanim rng a infekcia, pripadne aj ine teny tykajuce sa imunity a infekcii a alergii .

AAANDY

na posilnenie imunity tiež používam prírodné produkty.Používam hubu reishi lebo podporuje imunitný systém prečisťuje organizmus.napíšem stránku na ktorej je viac popísané kto má záujem nech sa pozrie www.najganodermakavask.dxn.hu

StanleyH

Lucia, vseobecny lekar ti napise vselijake AB, lebo skusa ktore ti akoze zaberu. Preto ti to tvoj orbornik, ORL aleko imunolog zakazal brat, vie o tom viac nez vseobecny. Neni aloe ako aloe a taisto rozne dzusove a praskove formy imunoglukanov nemusia byt ucinne. Si v stave kedy je tvoja imunita uz naozaj velmi neresistentna, lebo ze zhickana AB. Preto by som ti poradil vybrat sa prirodnou cestou a posilnit ju Fukoidanom. Je to vytazok z hnedej riasy z japonska a je v gelovej podobe takze ovela ucinnejsie nez akekolvek praskove alebo tabletkove formy. Ozvi sa mi ak by si chcela vediet viac, Ide o investiciu do zdravia a na tvojom rozhodnuti ci si imunitu chces dat dokopy. Ja ti nic nevnucujem ale jen davam info.

lucia666666

uzivam Zodac ale len v sezone t.j. od konca marca mozno do oktobra.a ty mas podobny problem alebo mas s tym skusenosti?

lucia666666

vjjw ano mam alergie na pele, zvierata a niekt. stromy ale momentalne nemam sezonu este...teda nemam zatial prejavy alergie teraz.

vjjw

Lucia66666, caste infekcie mozu byt zapricinene aj alergiami, kedy sa imunitny system vycerpa bojom s alergenmi a zacina sa kolotoc infekcii. Nemas nejake prejavy alergie? Dlhodobu nadchu, stekanie hlienov do hrdla, svrbenie nosa oci, pokasliavanie?

lucia666666

ja si tiez myslim, ze preto mam taku slabu imunitu... lenze moja lekarka hovori, ze to nieje pravda, kedze mi da vzdy ine antibiotika, cize to nemoze byt uz na tie dalsie ta bakteria rezistentna. dalsi nazor ma aj taky (spolu s mojou rodinou), ze ak teraz nebudem uzivat antibiotika, tak sa mi moze stat ze ta bakteria mi sposobi reumaticku horucku alebo zapal obliciek, ci srdcoveho svalu. je to az take caste z neuzivania antibiotik??? (momentalne mam len zapalene hrdlo a max. teplotu som mala 38,1. a nemam mandle cize nemam mat kde lozisko tejto bakterie alebo mozem ju mat permanentne aj niekde inde?)

mataBB

takto presne to dopadne ked lekari predpisuju na vsetko antibiotika...potom uz telo nema vobec snahu branit sa samo..a na natibiotika si lahko organizmus zvykne a potom prestanu ucinkovat