Stitna zlaza a cesnak

Príspevok v téme: Stitna zlaza a cesnak
nara

Chcela by som sa opytat, ci uzivanie cesnaku (alebo cesnakovych doplnkov vyzivy) moze mat negativny vplyv na moju stitnu zlazu. Citala som totiz, ze obsahuje vela jodu. Na internete som sa docitala, ze stitnej zlaze skodi nedostatok jodu, nie jeho zvysene mnozstvo. Lekar mi raz ale povedal(ked som mala uzivat kvoli inemu ochoreniu tablety aj s obsahom jodu), ze s jodom by sa malo opatrne. Tak teraz neviem. Ten cesnak by som rada uzivala na odstranenie bakterialneho ochorenia. (Moja cca. diagnoza ochorenia stitnej zlazy - mam autoimunne ochorenie s hypofunkciou stitnej zlazy a uzliky; hormony mam v poriadku a nepocitujem ziadne problemy, prisli mi na toto ochorenie nahodou; beriem thyroxin tablety 50-ky raz denne, som len sledovana na endokrinol. ambulancii)

Iren 1

Tak oživím túto tému.
Zaujímajú ma tie bylinky na štítnu žlazu a či pomohli, zrejme nie lebo , lebo prešiel nejaký rôčik a nebolo nám zdelene ako liečby bylinami pomohla - tak usudzujem, že nie, no môžem sa mýliť, len sa na túto tému zabudlo, ako na mnohé o štítnej žlaze, škoda, lebo vymieňať si poznatky o liečbe by bolo fajn.
Teším sa, že sa niekto nájde .

RNG

Obsah jodu v suchozemskych plodinach, najma intenzivne pestovanych na dnes uz vycerpanych poliach od stopovych prvkov su len v mikrogramoch. Ani cesnak nie je vynimka a naviac cesnaku nemozes zjest 100 gramov, ako napr spargle a podobne.
Tu uvediem jedny klasicke stare tabulky, kde este stale tvrdia , ze nam staci len celkom malicko jodu, v zhode s mylnymi tabulkami odporucenych dennych davok z roku 1948
ods.od.nih.gov
Podla novsich vyskumov a vzhladom na sucasne zamorenie halogenmi(chlor, fluor, brom) treba toho jodu radove viac, tj minimum 2 miligramy az 6 mg, co je este stale len polovica prijmu priemerneho Japonca.
Samozrejme s jodom treba aj selen, inac moze narobit skody na stitnej zlaze u niektorych jednotlivcov.

arman

k cesnaku... neviem o tom, ze by mal mat nejake negativne ucinky na stitnu zlazu.
A kvoli jodu urcite nie... tolko jodu neobsahuje, aby to mohlo nejak ohrozit stitnu zlazu.
Navyse, cesnak zvykne obsahovat aj dostatok selenu, a prave v tejto kombinacii sa jod v tele dokaze spravne vyuzit a to aj vyssie davky. Jod je nebezpecny hlavne vtedy, ked sa doplna vo vyssich davkach a bez selenu. Takze, cesnak urcite nieje skodlivy co sa tyka jodu.

laja

Ahojte baby ja vsetko riesim bylinkami teraz 10.10 idem na kontrolu potom Vam napisem ako som dopadla a prezradim ake bylinky som uzivala

ada863

Kupila som si Orgonit,pretoze sa na mna lepilo vsetko mozne.Verte alebo nie,pomaha to.Nie len chrani, ale aj lieci. Pozrite si www.sambaly.sk je tam toho dost, aj textu.

Miláčik

Dobrý deň.
Už 5 rokov beriem EUTHYROX 150mg a stále
mám problémy so spánkom,s búšením srdca
a v poslednej dobe som pribral na váhe
5 kg.Je na liečenie štítnej žlazy aj iný
spôsob okrem chemie.
S úctou.

mimoza

ahoj, ja som sa liecila na autoimunne ochorenie stitnej zlazy u dr. albertovej. v blave. predtym som chodila ku endokrinologovi a bolo mi stale zle, priserne take divne stavy, stale take vykyvy. raz unavena, potom nervozna a to sa stale striedalo. ked som zacala u nej tak mi hned na zaciatok vysvetlila, ze mam davat velky pozor na jod v potrave, ze niektore ochorenia stitnej zlazy vyzaduju viac jodu a ine zase su na to citlive a zhorsuju sa. na jej radu som prestala pouzivat dokonca aj jodidovanu sol. asi po pol roku sa mi vsetko upravilo a mohla som znizit davky hormonov. momentalne uz tri roky ziadne hormony neberiem a som bez problemov. chodim len raz za rok na vysetrenie krvi a na ultrazvuk stitnej zlazy. ale vsetko je v poriadku. takze k tej tvojej otazke si myslim, ze by si sa mala poradit s lekarom ktory pozna konkretne prave to tvoje ochorenie. nerob nic na vlastnu past aby si si neposkodila. aj ked ti teraz nic nie je, bud rada a neprovokuj to, lebo ked sa ti spustia reakcie tak uvidis aka dokaze byt stitna zlaza neprijemna ked nie je v norme.