Vsetko je o peniazoch?

Príspevok v téme: Vsetko je o peniazoch?
chudobka

Uz 10 rokov som sama s dvomi detmi a stale viac sa citim spolocensky "mimo". Nie len preto, ze vacsinou sa stretavaju cele rodiny, ale najma preto, ze za vsetkym su peniaze. Ludia okolo mna robia aktivity, na ktore su zase len potrebne peniaze, ktore ja nemam, a tak si stale viac zijeme same pre seba. Nenudime sa - vela sa rozpravame, chodime do prirody, hrame sa spolocenske hry, robime rozne kreativne veci - ako rodina fungujeme super, len ma trapi, ze sme take izolovane. Dokonca sa tak citim aj v rodine - zase iba my sme ti, ktori maju problem s peniazmi, a tak som vacsinou ticho a len pocuvam, na ake vselijake kruzky deti chodia, kde boli na dovolenke, lyzovat... A casto mi je z toho smutno. Naozaj musi byt vsetko len o tom jednom?

anjelik9

a ved podla mna ked niekam idete vy niekde do prirody k priehrade abo kde su tam tiež ludia a tak sa treba trošku prihovorit možno že si sadnete a skamaratite predsa len ked tam už niekto je tak mu je tam dobre čiže predpokladam že nepotrebuje k traveniu volneho času veľa penazi čiže by ste v buducnosti mohli spolu nejake aktivity podniknut :P nikdy nevieš kto čo je zač kym ho nespoznaš a možno je to tiež niekto ako ty kto rieši podobné "problémy" a tiež hladá niekoho s kým môže tráviť voľne chvile aj detmi ;)

kafe

Uff.. no mne sa to nápadmi v hlave len tak hemží. Napríklad poznám farmu, kde sa dá nocľah a jedlo odpracovať a decká sa môžu povoziť na koňoch. Mala som majiteľovi zohnať pár žien a predstav si, bol to pre mňa problém. Proste rodinky si buď robia na svojom dome, alebo ochorie deculo, alebo nechce ísť chlap. Na cudzom sa nikomu robiť nechce, ale mne to za to jazdenie stojí za to. Čo by si napríklad povedala na toto?

kafe

chudobka, tiež si myslím, že to chce len kúsok bujnej fantázie a partiu podobných ľudí. Ja sa do partie hlásim :) nápad ma jeden už napadol.

mimisek

AdamKrt:)
Ide o to, ze by sme neboli ani v styku s ludmi, mali by sme aspon 20 akrovy pozemok. Uplna izolacia. Ale dobre som sa pobavila:)

AdamKrt

Jeden napad z lesa mam. Ako bolo vo filme "Srdečný pozdrav ze zeměkoule", ked dosli ku krasnej cistej lesnej studnicke a ozval sa automat, ktory pred napitim zastavil vodu a povedal: „Jsem křišťálová studánka, napijte se, prosím.“.... a ziadal vhodit mincu :)

mimisek

Manzel ta financne nepodporuje?

Ano, doba je velmi konzumna a sama neviem, ci ma takto bavi zit. Manzel je v robote 12 hodin, pride domov, da si veceru a dalsie 4 hodiny pracuje... Sice zarobi peniazky, ale co z toho, ked sa nemoze utrhnut z prace, aby sme sli niekde aspon na predlzeny vikend. Neviem si predstavit takto zit az do dochodku... Zaroven sa onho bojim, ma velky stres, velku zodpovednost, posledny mesiac mal trikrat herpes na pere.

Najradsej by sme byvali niekde v zrube v lese. Mali by sme kusok pola, kravu, sliepky... Akurat clovek potrebuje aj nejake tie peniaze, lebo vsetko nedopestuje a aj saty treba kupit, takze sme este stale neprisli na to, co v tom lese robit:)

AdamKrt

Nedavno hovorili o tom v TV novinach, ze je novy trend v cvicenie aerobiku, ci posilovani. Posiluje sa s cimkolvek a kdekolvek. Vymyslel to nejaky Anglican a mnozstva ludi sa k nemu pridavaju. Trebars zoberiete staru pneumatiku s traktora a prevalujete ju. Zdvihate tazku stolicku iba zapastim atd.

Tiez som nieco take skusal v minulosti, bez toho, aby som vedel o novom trene :-)

Napr. v praci, kde clovek nema nastroje, ale robi si robotu a popri tom moze nieco dvihat. Tieto aktivity sa daju robit aj spolocensky. Staci mat bujnu fantaziu a posilovat sa da roznymi sposobmi a nestoji to ani deravy gros... Ved nasi predkovia tiez sa nalopotili pri roznych pracach v minulosti a nikto nepotreboval aerobik, jogin, strecing, zumbu, posilovnu atd...