Reakcia na lieky

Príspevok v téme: Reakcia na lieky
ErikaFed

Dobrý deň.
Pár mesiacov mám bolesti krčnej chbtice spolu s pravým ramenom, ktoré občas vyžarujú do pravej ruky i nohy. Minulý týžďen som bola u ortopéda, ktorý mi predpísal lieky : DORSIFLEX (1-1-0), FLECTOR Rapid (1-1-0) a po vybratí Flectora RECOXA 15mg (1-0-0). Plus sučasne AESCIN (1-1-1).
Od začiatku užívania mi bývalo ťažko na žalúdku, pocit zvracania, ale tieto veci by som ešte prekúsla, avšak úplne sa mi zmenila pleť a na brade sa mi vytvorili akési lišaje/ekzémy/suché lochy a na hrudníku malé vyrážky, ktoré svrbia.
Moja pleť stále prudko reagovala na klimatizáciu, čokoládu a rôzne zmeny, ale toto ma skutočne prekvapilo a zaskočilo.
Chcem sa preto ako úplny laik v braní liekov opýtať, že na príbalových ôetákoch sú podobné príznaky opisované ako nežiadúce účinky, ale mám teda pokračovať v braní liekov alebo ich prestť brať? Ide totiž o to, že som momentálne v zahraničí a tak nemôžem navštíviť lekára.
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpovede a rady

rena23

Erika, ja som dorsiflex vysadila po 2 dnoch, lebo mi bolo straaasne zle. Zacala som kazdy den cvicit rehabilitacne cvicenia na posilnenie hlbkovych svalov a problemy zmizli a j bez liekov.

elsa5.5

ahoj ErikaFed,tie nežiaduce účinky na príbalových letákoch to znamená ktoré sa u teba prejavili treba vysadiť,ked sa vrátiš lekárovi povieš že si ich prestala brať aj dôvod,ja som mala také silné tak som všetky nedobrala,nič hrozné sa ti stať nemôže,alebo si len zníž dávku,to je alergická reakcia a on by ti pravdepodobne predpísal iné,alebo napíš niekomu z rodiny nech sa ho zbehne opýtať má tvoju kartu tak bude vedieť o koho sa jedná.....