akné po vysadení antikoncepcie

Príspevok v téme: akné po vysadení antikoncepcie
aknerka

baby tiež sa vám stalo, že ste sa vyhádzali po vysadení antikoncepcie? ja ked som vysadila, tak asi po pol roku ma začalo trápiť akné, neviem ale asi to má stým nejaký suvis, pretože nikdy predtým som akne nemala, ak tam len sem tam nejaký malý pupáčik.
a akosi sa ho už další pol rok neviem zbavit, už som začala uživat aj zinok, plet si viac čistim, vylučila som sladke..
tak ja neviem, poradte ešte niečo.

23Petra23

Ahojte baby.. Ja mam taky isty problem:( velmi trpim tym.. Najprv chrbat co som az tak neriesila lebo sa to da zakrit ale potom dekolt teraz to postupuje na tvar a to sa neda.. Vyzeram ako nejaka pubertacka:,(
Vobec nvm co robit a ako sa toho zbavit..zvazujem chemicky peeling ale skusim aj nejake vitaminy jest mozno to trocha pomoze:( ak mate este nejake skusenosti co pomze dajte vediet...

nel_661

Vysadila som HAK ešte v júny po 8 rokoch a už koncom augusta sa aj mne začalo objavovať akné a tiež iné problémy s trávením a pod. Najprv som myslela, že je to alergia, na slnko ale potom sa to začalo zhoršovať. Z krku to prešlo na dekolt, potom na krk a teraz mám príšernú krupicu na celej tvári a krku. Bola som s tým u kožnej a tiež som vyfasla kopu mastičiek, kortikoidnú, aj hormonálnu, či na alergiu a nič nepomáha. Kožný lekári liečia povrchový problém, ale v tomto prípade je podľa mňa problém vo vnútri. Hlavné na tých prípravkoch je, že všetky tieto kožné problémy len zatláčajú do vnútra. Pri užívaní HAK sa do tela dostáva kopa hnusu, ktorý sa ako inak ukladá v čističke organizmu a to je pečeň. Už som preštudovala hromadu článkov a názorov a jediné čo mne vychádza je, že to akné je len spôsob ako sa pečeň snaží očistiť od rokov zanášania a zatlačovania škodlivín v tele. Ak sa raz po vysadení HAK objavia takéto príznaky, určte to nezačnem znova užívať aby som sa zbavila akné. Detoxikácia pečene po rokoch užívania antikoncepcie môže trvať aj dlhšie, vraj aj niekoľko mesiacov a pre obnovenie cyklu a detoxu pečene píšu rôzne kúry. Dôležité je vyčistiť telo, pečeň je jediný orgán v tele, ktorý sa dokáže úplne zregenerovať a ja som skúsila bylinku pestrec mariánsky. Pokrok je zatiaľ asi taký, že sa to len riadne zhoršilo, ale je logické, že tú zlobu začne vyháňať von vo veľkom. Užívať do tohto ďalšie mastičky, ktoré zatláčajú škodliviny zase naspäť je blbosť. Aj keď priznávam, že mi je hrozne keď prejdem okolo zrkadla.

Eva 27

Baby precitajte si temu po vysadeni HAK v zenskych chorobach. ja som rok bez HAK. toto je druhykrat co som vysadila. prvykrat som nasadila spat, lebo som mala neskutocne akne aj ked predtym nic. no a teraz druhykrat beriem yam. teraz mam sice 2 mesiace blbe obdobie (moze to byt aj stresom v praci) ale inak mozem zodpovedne prehlasit, ze sa to neda porovnat s tym co bolo prvykrat. ono to vyrovnava hladinu hormonov a je to cisto prirodne. kombinovala som to s lecitinom atd. (je to tam popisane)ale len kratko a asi som mala tieto podporne veci brat dlhsie. tusim to bol zinok, selen a lecitin a na plet koloidne striebro. samozrejme kazdemu to zabera inak a ja som velmi dlho brala HAK takze platim svoju detoxikacnu dan. ale zase..vseobecne sa to zlepsuje. su baby ktore to brali 2 x 2 denne a do 3 - 6 mesiacoch boli fit.. tu HAK som nemohla brat vecne..

27rocna

Aj mne sa po 4 mesiacoch po vysadeni dost zhorsila plet, ale po dalsich 2-3 mesiacoch je to uz neunosne. Vyhodila som uz kopec penazi na kozmeticky, zmenu kozmetiky, beriem vitaminy, snazim sa zdravo jest, ale nic nepomaha... Dokonca jedna kozmeticka mi povedala, ze ona sa radsej vratila k HAK. Asi to urobim aj ja.Nerada by som ostala s nejakymi jazvami, ak by sa to este zhorsilo..

Deee

rovnako aj ja, po vysadeni cca po troch mesiacoch priserne akne, na chrbte, v dekolte, na krku, pomenej na tvari, akne som predtym nikdy nemala, akne sa vsak stale zhorsovalo, takze s placom som utekala ku koznej a po neuspesnej liecbe som sa vratila k antikoncepcii...chrbatik a plet sa dala po dalsich troch mesiacoh ako tak do poriadku, jazvy na chrbte mi vsak uz nikdy nezmiznu a to ma stve najviac...

aknerka

Laurina22 a ako si na tom teraz? máš ešte vyrážky alebo už ti zmizli?

heyhey - no to aj mne sa na chrbte spravili

heyhey

ja som brala hak kvoli akne, a ked som ju kvoli vedlajsim ucinkom vysadila, tak sa mi akne zacalo robit este aj na chrbate, co som dovtedy nemala..