Hyperakúzia

lilian

presne tie pravidelne opakujúce sa zvuky ma ničia. Hrozne mi vadí aj keď niekto hlasno žuve žuvačku, kašle, mlaská a podobne...Ja som sa až dnes dozvedela o tej chorobe. Tiež som si myslela že je to nervová choroba, že sa mi rozkladá mozog či čo. Mám 20 a nič zo života. Tiež sa snažím normálne fungovať, ale to je ťažké...Na nete som našla nejakú českú psychoporadňu a tam mi jeden milý doktor povedal že je to buď hyperakúzia alebo idiosynkrazia, že to nie je žiadna ťažká choroba ani nevyliečiteľná. Veľmi ma povzbudil. Povedal že sa to rieši buď psychoterapiou, autotréningom a možno odporučia aj hypnózu. Že ťa naučia si tie zvuky nevšímať ako tí ostatní

fhry

počuj,rada by som sa o tom porozprávala,ale nechce sa mi sem chodiť stále pozerať,či si sem už odpísala,tak mi prosím ťa napíš na silvikl@azet.sk hej?

fhry

ja to mám od detstva a to mám už 18.je to hrozné,ale teraz sa mi to zlepšilo,nebrala som nič,skúšala som deprim na upokojenie,ale to nepomáha.pokúšala som sa na to zvyknúť,možno mi pomohol aj pobyt na intráku,lebo tam teda....tam nieje ticho a bud si zvykneš,alebo...aj ty máš z toho strašné nrvy?mne vadia zvuky najmä v noci.hocičo.nemôžem spať pri tikajúcich hodinách a podobne,proste pravidelné zvuky ma privádzajú do šialenstva.myslela som,že som dáko nervoopostihnutá..som nevedela,že existuje na to aj názov.až dnes som sa o tom dozvedela,ked ty si o tom napísala.a si prvá,fakt,koho to trápi tiež.a mám z toho aj arytmiu.

fhry

máš to??ja som týmto trpela v detstve,bolo to hrozné,aj teraz to trochu pretrváva.....ja som nevedela,že to má aj názov..teda,ak to je to,čím som trpela ja.