Tŕpnutie hlavy a ko. + porucha vydenia a psych. probl.

Príspevok v téme: Tŕpnutie hlavy a ko. + porucha vydenia a psych. probl.
mike66

Zdravím.
Chcel by som Vás požiadať o pomoc, pri mojich zdravotných problémoch, ktoré trvajú už 4 mesiace a neviem si s nimi rady a myslím si, že ani lekári mi doteraz nijako nepomohli. Cca pre 4 mesiacmi, u mňa nastali problémy: búšenie srdca - na ktoré, toho času užívam betablokátor (Bisocard 5mg: 1 ráno) a búšenie prestalo - absolvoval som EKG holter na kardiologickej amb. (všetko OK), pocit obrovského strachu - nepokoja a úzkosti, bolesti hlavy, pocit tlaku v spánkovej oblasti, vyskakujú (navierajú) mi žili v oblasti spánkov a okolo úší a pritom pulzujú - niekedy vidno aj v zrkadle, ptm. zmiznú - v oblasti, kde mi vyskakujú tie žili, si viem nahmatať pulz lepšie, ako kdekoľvek na tele, daľej mravenčenie, tŕpnutie a pichanie v rôznych oblastiach hlavy, mravenčenie na chodidlách a rukách, pocity na zvracanie (zatiaľ som nezvracal), pocity na odpadnutie (zatiaľ som neodpadol) - celková slabosť, najmä v nohách, bolesť chrbtice, krku, chrbátu tesne nad zadkom (bedrá) a poruchy videnia -vidím čierne bodky a fliačiky, rozmazané priesvitné machuľe, daľej keď je tma, všetky predmety vyžarujúce svetlo mi dráždia oči, napr.
Pri sledovaní TV vidím okolo TV, akoby lúče okolo slnka, svetlo mi vadí aj cez deň - rozšírené zreničky, pričom niekedy až zahmlené - rozmazané videnie. Od 4 rokov, sa liečim (resp. som sledovaný na endokrinologickej amb.) Na Adissonovu chorobu (adrenokortikálna nedostatočnosť na subst. liečbe - užívam Hydrocortison 10mg Jenapharm: 1-0,5-0,5). Nedávno som absolvoval kompletný laboratórny screaning + kontrolné vyš. v endokronologickej amb., ohľadom Adissonovej choroby (všetko je OK). Absolvoval som cestou neurológa RTG chrbtice - primeraný nález, daľej EEG vyš. (negatívne) - krivka difúzne ľahko abnormná s nižšou základnou aktivitou - vraj to súvisí s tou Adissonovou chorobou, daľej krvné testy (všetko OK), očné vyšetrenie (všetko OK), psychiatrické vyš., kde mi diagnostikovali úzkostnú poruchu (ináč po psych. stránke som zdravý) - nasadená liečba (už 6. týždeň)
Escitalopram ratiopharm 10mg (SSRI): 0,5-0-0,5 a Lexaurin 1,5mg: 1-0-1 s postupným vysadzovaním lieku. Na kontrolnom vyšetrení, psychiater konštatoval, že k výraznejšiemu zlepšeniu stavu, po nasadení liečby nedošlo a vylúčil zrakové problémy, súvisiace s nasadením liečby, okrem rozšírených zreničiek. Toho času som bol cestou neurológa, objednaný na magnetickú rezonanciu mozgu, ktorú absolvujem približne o mesiac, zatiaľ užívam Tebokan 40mg: 1-1-0 (výťažok z listov ginko-biloba) - užívam 2. mesiac, zatiaľ žiadne zlepšenie a cvičím cviky pilates.
Nakoniec chcem uviesť, že v detstve som bol psychicky týrané dieťa - myslím si, že s čiastočnými následkamy, bol som dlhodobo vystavený stresu a tlaku a to až dodnes - zmenil som aj životný štýl, ale nepomáha. Prosím o akúkoľvek radu a pomoc, lebo to behanie po lekároch, ma už nebaví a raz taká diagnóza, ptm. taká. Ešte chcem doplniť, že mám pocity chladu a tepla na rôznych častiach tela. Teraz najmä pocit chladu na chodidlách. Často mám začervenané očí a vypraskané žilky v očiach + občas ma bolia oči, resp. ma tak, akoby pichá v nich. A nakoniec chcem uviesť svoj vek: Mám 22 rokov. Trápi ma najmä to videnie a to mravčenie, pichanie a tŕpnutie v hlave, rukách a nohách a tie žili v spánkovej oblasti. Za Vaše rady, Vám vopred ďakujem.

mery35

ahoj
tieto priznaky som mala aj ja ako keby si pisal o mne, presla som vsetkymi doktormi od vseobecneho po interneho a hadaj ako sa to skoncilo - pomohol az psychiater diagnoza uzkostliva porucha, liecba citalec a xanax, na zaciatku mi bolo z tych liekov velmi zle ale doktor povedal vydrzte telo si musi zvyknut a pomohlo. teraz je tu uz 4 roky co lieky neberiem a jesen je premna velmi tazke obdobie ale snazim sa to zvladat bez liekov - zatial sa mi to dari.
Takze maz dve moznosti bud budes brat tie lieky co ti predpisal psychiater trochu dlhsie a mozno sa to po case zlepsi alebo ho popros nech ti zmeni medikamenty ze tie ti nezaberaju.
Drzim palce je to fakt na figu ked psychika nie je o.k ale su aj horsie choroby.

Cindy35

toto su typicke priznaky NEUROBORELIOZY

treba ist na podrobne testy Westernblot, nedat sa odbit u lekara testom Elisa.

zial liecba je zdlhava, ale uz objavenie diagnozy cloveku ulahci situaciu

PeterM

Trpim podobnymi problemami a vsetky vysledky mam OK...Vase prispevky su z roku 2011 tak pevne dufam ze my budete vediet pomoct..vopred vdaka..

BB.SK

uplne podobne priznaky mam aj ja, a vsetky vysetrenie su OK, niekedy to vyzera ze akoby som si vsetko len vymyslel...

Vas

toto je asi jediny prispevok na celom nete ktory sa uplne zhoduje s mojim..akurat ze ja vsetky vysetrenia mam ok.. este aj u endokrinologa.. ale priznaky mam vsetky tie iste.. ak chces napis na mail galanteluky@azet.sk .. mozno doplnime svoje poznatky..