Ach tie dane

Príspevok v téme: Ach tie dane
kajushik

Ahojte.
Moja tema vela spoločného so zdravim nemá (sice ked už len počujem slovo dań , tak sa mi dviha TK :) ) . Potrebovala by som však , aby mi niekto poradil, co mam robiť.
Som študent VŠ a popri štúdiu mám momentálne dve brigády - jednu v mojom meste (to pracujem ako brigadnik v jednom hypermarkete) a druhu v meste , kde študujem (osobny asistent - pomaham jednej fyzicky postihnutej osobe) . Keďže som už ten osobný asisent, tak teda mám tzv "zmluvu o výkone osobnej asitencie" - ktorá sa vraj berie, ako živnosť. Ja by som rada vedela, ako to budem mať s odvádzaním dane na budúci rok, to budem musieť JA platiť štátu, keď si podám daňové priznanie? Budú sa mi moje príjmy o oboch brigád spočítavať alebo ta "živnostenská" sa bude rátat osobitne? - Niekde som totiž čítala, že ak nezarobím viac ako 19,2 nasobok minima ročne, tak nemusim podavať priznanie - ale neviem , či sa mi to bude zrátavať, alebo to je myslené čisto na zárobok z výkonu osobnej asistencie. ... A vôbec, platí to pre mňa aj keď som študent???
Dúfam že mi niekto bude vedieť na tieto otázky odpovedať , lebo ma už ide poraziť :( :( :( pekný deň

Nani055

Si usilovná, štát v tvojom prípade vystupuje ako poriadny vykorisťovateľ.

Pochybujem že ti niekto dá v tomto fóre fundovanú odpoveď, musíš si nájsť nejakú diskusiu o daniach.

V hypermarkete máš určite uzatvorenú dohodu o vykonaní práce alebo niečo podobné, preto ak požiadaš mzdovú účtovníčku o vykonanie ročného zúčtovania dane tak ti myslím musí vyhovieť, dáš jej potvrdenie o príjme z osobnej asistencie a to je z tvojej strany všetko. Pravdepodobne ale nemáš taký príjem ktorý by bol zdaniteľný, preto je možné že ti štát doteraz zaplatenú daň vráti. Hovorím že je to pre nás zložitá vec a preto sa poraď s odborníkom.