domáci tlakomer

Príspevok v téme: domáci tlakomer
tlakomerka

sú vobec tieto domáce tlakomery spolahlive? kupili sme práve nový, taký čo sa omotáva na pažu ten pás, a podla neho mám tlak 90/60, čo je velmi nizky. nikdy predtým som problém s tlakom nemala, u doktorky bol nameraný vždy normálne. tak sa pýtam, že či su tieto tlakomery dobré?

Simcisko

Ahoj tlakomerka - aby si sa ubezpecila ze pouzivas spravne tlakomer - mozno ti pomoze video na nasej strake v spodnej casti:
www.celimed.sk
Silviklh ma presne pravdu.

titi...

Správne nasadená manžeta určite veľké odchýlky nerobí.My máme doma Omron,ale Mikrolife aj Omron sú spoľahlivé,kvalitné.Raz sme to tak vyskúšali,že mali sme doma lekára/privolaného obvodného ku chorému otcovi/Odmeral mu tlak so svojim tlakomerom a potom s našim.Skoro to isté vyšlo./153/96 a 155/94.Tak ja si myslím,kvalitný tlakomer vie presne merať,len treba správne nasadiť manžetu a podľa pokyny vyrobcu merať.

mary-anne

mne tak zvykne namerať bud velmi nizky, alebo velmi vysoký , proste uplne zle, ked to mám zle dané na ruke. niekedy zvykne napísať aj error. tak si zmeraj aj viac krát za sebou a budeš mať istotu .
my máme microlife.

ivana45

tlakomerka, nic sa nedeje, mas nizsi tlak ako vacsina mladych zien. Stres u doktora ti ho supne do normy.
Pi dostatok tekutin, mineralky, hyb sa.

tlakomerka

unavená ani nebývam, akurat viem, že som trochu anemická, a v poslednej dobe ma aj hlava nejak pobolieva. mám 25.
rozmyšlam že asi by bolo dobre zájst k doktorovi na taku preventivku, som tam bola naposledy pred rokom, ked som bola chora.
a tiež mám u lekára vždy 120 na 80.

silviklh

ešte toto so mti chcela povedať.u lekára,ked sa meria tlak,je VZDY vyssi.to je proste dane :D vola sa to syndrom bieleho plasta.ja mavam nizky tlak,ale ked som nahodou u lekarky,mam tych 120 na 80 cca,co je u mna uz zvysený.skor budes mat asi nizky tlak,ale si o tom nevedela,kedze ste tlakomer doma este nemali.a pokial tvojmu tatovi dobre odmeria,v tlakomeri chyba urcite nie je.treba vsak postupovat presne podla navodu.nemalo by sa merat dvakrat po sebe (naco aj?) ak ed uz niekto chce,tak s odstupom dvoch minut,pretoze ta zila je este stlacena,
nebyvas unavena casto,atd ? kolko mas rokov?

tlakomerka

3 x som si ho merala a stále nizky, aj manžetu :) som napravovala. sice može byt že som si ho 3xzle nasadila, ale tak snažila som sa postupovat podla návodu. aj oco si meral a ten mal normálny tlak.
to oco kupoval, tak ani neviem, či ho skušal pri kupe, asi ani nie...
asi mám nízky tlak, no neviem

silviklh

aho jtlakomerka.ten pas sa vola manzeta :-) aku mas znacku tlkaomeru?davas si manzetu tak,ako sa ma?2 cm nad laktovy zhyb..atd nechce sa mi to cele vysvetlovat.robi mv zdrav.potrebach a byva to tak,ze nie tlakomer je zly,ale ludia s tym nevedia robit.ked ste h oskusali pri kupe,zmeralo ti akurat?