Ocistna jarna kura/post - ako na to zdravo?

Príspevok v téme: Ocistna jarna kura/post - ako na to zdravo?
sweet_lolitta

Zdravim vsetkych,
rada by som tento rok vlastne po prvykrat skusila ocistnu jarnu kuru - nepotrebujem schudnut (i ked podla mna aj z hmotnosti v konecnom vysledku ubudne), ale chcem si vyslovene precistit organy a krv.
Rozmyslala som nad postom (jeden den nic nejest) a potom ocistna kura, ale co sa odporuca na jar jest? Dakujem za odpovede.

simka111

Ja by som si tiez chcela precistit telo a krv..hoci nepotrebujem vobec schudnut, prave naopak .. :D
Myslim si, že tie narazove očistne kury nesu az take učinne ale ak clovek nevydrži dlhší čas bez sladkeho tak sa oplati aj ta narazova.. :D
Ja sa chystam v najbližšej dobe očistit si telo asi takým sposobom:
budem pit vela vody, bylinkové čaje, citronovu vodu, budem jest čerešne(hoci na nich si este musim počkať), melon, banany, jablka ale bez šupky lebo ta mi draždi čreva, tmave pečivo, pšeničné klíčky, ľanové semienka, biele jogurty, cottage cheese..... a keby som mala odšťatovač robila by som si aj ovocné šťavy :D a tiež s atešm na domacu zeleninu

- mira

Nie som zástancom nárazových očistných kúr. Myslím si, že ak zo stravy vylúčime všetko, čo telo znečisťuje, ono sa samo vyčistí. A vyčistí tie orgány, ktoré to najviac potrebujú. Je to postupný dlhodobý proces. Vyčistiť a potom sa vrátiť k pôvodnému spôsobu života, veľa osohu neprinesie. Kúry bývajú niekedy drastické a účinky krátkodobé.

J.

Detoxikačná kúra podľa Antónie Mačingovej, nájdeš ju na internete. Kvoli jedálničku a receptom si treba kúpiť knihu.

komovaa

Ak budete len hladovať docielite len to, že Váš organizmus nedostane žiadne živiny. Ak pridáte nejaké šťavy alebo ovocie dodáte vitamíny a možno sa Vám podarí trošku prečistiť obličky ale to bude asi tak všetko. Detoxikáciou organizmu sa rozumie, že z tela odídu toxické látky, hlieny, ložiská chorôb ako je napríklad herpes a podobne. Prečistí sa pečeň a z obličiek odíde nahromadená soľ toto sa dá docieliť jedine Bunkovou výživou.
www.optimalna-vyziva.meu.zoznam.sk

carey

teda to by aj mna zaujimalo co by sa malo jest, ja by som asi skor nejaku jednodnovu, lebo vtedy clovek asi moc nevladze ale pit len vodu, to by som nezvladla cely den :)

vsevedka

I ocistnych kurach mozes zaradit pitie zihlavoveho caju pocas 2 tyzdnov. Zihlava patri moze precistovacie caje, navyse zlepsuje stav pleti, precistu ju, zlepsuje vyrazky, ci akne. Nvys zihlava ma mierny antihistaminovy ucinok, to znamena, ze je mierne protialergicka, avsak za predpokladu, ze nie si na nu alergicka, pretoze su zname i alergie na zihlavu.

bibi123

sweet_lolitta-nemyslim, ze post-nic nejest alebo dlhodobe kury su az tak zdrave, ked tak-ocistnu kuru by som robila len jednodnovu - pit napr. len vodu, ovocnu stavu alebo jest len ovocie...