nevesta?

Príspevok v téme: nevesta?
julca111

neviem ako mam reagovat a ako stravit "navstevu" synovej priatelky, ktora je u nas kazdy vikend, niekedy od piatku do pondelka. Byva delko od nas a studuje v nasom meste kde je na internate.Syn ma 24r. nestuduje a nikde nepracuje, teda ani neprispieva do domacnost. Jeho priatelka - 26r. pride, ledva pozdravi a zavru sa do izby.OD 15r- je stale prec z domu je na internate co je vidiet na jej spravani a vychove. Nieco na jedenie si donesie, ale teple jedlo ma u nas, aj ked zje malo, to by tak nevadilo.Ale voda nieje zadarmo a ked sa to tak nazbiera za ten mesiac je to cca 10 dni za mesiac.Ja cez tyzden pracujem stram sa o domacnost a nakupy a tesim sa na vikend,ale ten stravim v mojom dome v pritomnosti synovej priatelky a mne chyba pocit domova.Aj ked sa mi tu nemota pod nohy a kuchynu sme jej pre zle skusenosti - neporiadok zakazali, neviem ako im mam povedat, ze staci ak pride len 1x za mesiac, ved syn chodi k nim 3 - 4x do roka na dva-tri dni.Chcem len cez vikend mat pocit, ze tu som doma a citi sa tu tak,ale za jej vikendovej pritomnosti to nejde:-( Aky mate nazor nato vy? poradte mi,mozno to tak musi byt, kym sa osamostanie....

smajliQa

alle...

ja si myslim ze keby si nasli ku sebe cestu, tak by jej ani nevadila..

myslim si ze tu je skorej taky problem ze ona tu nevesticku nema rada... vies...

totiz keby si k sebe nasli cestu tak by ju este rada vitala, a nebrblala by.

teraz si myslim ze ide skorej fakt o to, ze si k sebe nevedia najst cestu.. ved o akom sukromi je rec???? ved ona ma sukromie... celu dobu je predsa to mlade dievca zavrete v izbe. tak co jej tam moze vadit,???

alle

smajliQa,ale preco by to mala robit? ona len chce mat svoje sukromie cez vikend doma. Na kavicky a nakupy mozu zacat chodit ked sa mladi zasnubia.

smajliQa

pozvi ju na nakupy, vytiahni ju na kavu, zavolaj ju ze nech ide s tebou upiect kolac, nech ti ide pomoct vyvesat pradlo... posli ju nakrmit psa.. pokosit travnik... zober ju kadernicke k tvojej, predstav ju susedke....

panenko boze len uz nieco zacni robit... ved mozno s nou bude chciet zit tvoj syn uz naveky vekov.. to to bude stale taketo?? najdi si k nej cestu.. aj synovi by sa pacilo keby mal z priatelky a z mamy kamaratky!!!!!!!!!!!!!

julca111

no, ano soffa, je to tak, som ani nie tak nerozhodna,ale skor sa bojim nieco povedat,ako keby mi chybalo sebavedomie a potom mam pocit, ze kazdy vyuziva moju utiahnutost"dobrotu".Bojim, sa aby som neskazila synov vztah,ale na druhej strane si hovorim, ze kto pozera na mna, kto na mna berie ohlad,ale aj tak to ide somna strasne pomaly:-(

soffa

julca ja mam z teba pocit ze si velmi nerozhodna,nevies si to doma zariadit,nic v zlom..ano da sa vsetko zmenit naraz.povedz jednoznacne tvoje pravidla(ved si panou domu)a nech sa syn prisposobi.ved to tak nejde.je to tvoj syn predsa.miesto toho rozpravania sa urob razne KROKY

Som zvedavá

Tu sa už fakt nedá radiť, už tu radili všeličo. Sú tu takí, ktorí bývali s priateľmi u potenciálnych svokrovcov v pohode a nikomu to nevadilo. Sú tu takí, ktorí to zažili inak a radia. Ale Julča- v poslednom príspevku jasne píšeš, že ste s mužom nesúhlasili, aby "nevesta" u Vás bývala ( cit.:A jasne sme si s manzelom povedali - dohodli ked sa nas syn pytal, ci moze u nas priatelka , ze nie,nebude u nas byvat,ale zato je u nas dost casto.).
Takže ja fakt nechápem, ako to dospelo do takého štádia. Ak si s tým nesúhlasila, prečo u Vás býva??? Ja Ťa vôbec neodsudzujem, že si nesúhlasila, aj ja by som nesúhlasila,ale teraz sa nevieš pohnúť z miesta a ani nepočúvaš rady, ktoré ti tu píšu. A myslím, že sú to dobré rady. Takže, neviem, naozaj sa asi u Vás schyľuje k búrke, keď to neriešiš. Dáme sa prekvapiť.

vinetka

Tak ja by som radsej syna/dceru mala s priatelom/lkou u seba doma, nez by sa poflakovali bohvie kde po suterenoch a podobne... Vdaka Bohu, ze u nas boli moji byvali vitani a to su moji rodicia odo mna starsi o 40 rokov, ale su milujuci, nie taki ako tuto julca.
Skor by mi vadilo mat syna lajdaka, nezamestnaneho, nestudujuceho, takeho by som hned dala do laty!
Ja som z dobrej a slusnej rodiny a mala som exsnubenca s mamickou-svinou, ktorej vadilo este aj to, ze dycham. Kvoli nej sme sa aj rozisli... Odvtedy som si povedala, ze si na potencialne svokricky dam pozor, od svokrovcov byvame 8000 km a mam najlepsich svokrovcov na svete:)))))))

Fidelity

je zaujímavé pozrieť sa na to z druhej strany, strany matky..
mala som priateľa, boli sme spolu skoro 7 rokov (mám 27)..
keď som ku nim začala chodiť na návštevy, riadne sme sa zoznámili, vždy som pozdravila.. aj v obývačke sme sedávali a pozerali podvečer spolu TV (bývala som na internáte v ich meste).. ale poobede, ako sme prišli zo školy a boli v jeho izbe, prišla jeho mama z práce (učiteľka), nachystala nejaký ten olovrant či večeru a SAMA nás zatvorila v izbe, alebo sa sama zatvorila v kuchyni popritom varení, resp. si pripravovala veci na ďalší deň v práci.. vždy vyzerala vyčerpaná, častokrát nahnevaná alebo odutá.. ja nie som príliš spoločenský typ, nebavím sa s každým na prvý šup a ani ona nevyzerala veľmi zdielna.. mávala som pocit, že len zavadziame.. tak sme chodievali von, na záhradu, do mesta, alebo sme teda zostali zavretí v izbe..
jedného dňa jeho otec vypenil za úplnú banalitu (jeho syn prevolal o pár korún predplatený paušál so mnou, pretože mi vysvetľoval, že nemôže prísť ku mne, lebo si jeho otec zničohonič vymyslel opravu strechy, pri ktorej bola nutná jeho asistencia - čiže stáť bokom a pozerať, na nič nesiahať, klasika :), navrieskal na mňa a povyťahoval aj tieto veci ohľadom jeho manželky, že sa s ňou ani nebavím, ani sa jej nespýtam ako sa má, zatváram sa v izbe.. ale čo ona, to už ho nezaujímalo, že sa ona nespýta, že vyzerá ako nasratý buldog.. všetko bola moja vina.. odvtedy pokým som nemusela, nechodievala som k nim, spávala som u nich minimálne, vždy v lete nejaký ten kúsok z prázdnin, neskôr raz do týždňa, kvôli skorému rannému cvičeniu v škole.. vtedy som pomáhala, umývala som riad, keď ho mal umyť on, cez víkend som sa zapájala do upratovania..
k jeho otcovi som si ale zachovala averziu po zvyšné roky.. a nakoniec som rada, že sme sa rozišli a s takým človekom, ktorý sa nevie slušne správať a ziape na synovu priateľku sprostosti, nemám nič spoločné..

možno by sa hodilo skúsiť sa pozrieť na veci z opačnej stránky, z jej pohľadu.. možno naozaj cíti tú vašu nevraživosť, negatívny postoj, ako tu niekto písal.. možno si sama pripadá otravná a nechce vás vyrušovať, keď prídete po práci, keď víkendujete, tak je radšej zavretá v izbe, aby nezavadzala..
a tiež sa porozprávať a nielen so synom, ale aj ostatnými deťmi a manželom a aj s ňou.. môj terajší priateľ má dvoch súrodencov (s partnermi, ktorí u nich "žijú"), zaberajú horné poschodie rodinného domu, vysávanie a upratovanie kuchyne, kúpeľne, chodby a hosťovskej majú rozdelené - striedajú sa po týždni.. takže by možno stačilo len rozdeliť povinnosti, hoci si aj rozpis vylepiť na chladničku.. možno jej bude stačiť len náznak a pochopí, že sa nemusí báť a môže voľačo spraviť bez pocitu, že by to urobila zle.. alebo pochopí, že by niečo robiť mala, keď už u vás víkenduje - podľa toho, ako to vníma ona..
treba to riešiť a nečakať, že vám potencionálna nevesta bude zadky obskakovať a robiť v dome slúžku, že sama príde na kus reči - treba preto aj niečo urobiť, prelomiť tie bariéry.
Moji bratia bývali jednu dobu (nie naraz, vystriedali sa) u nás v byte aj so svojimi manželkami a dieťaťom.. jedna bola urozprávaná klebetnica, druhá bola tichší typ.. no nikdy som nebadala medzi nimi a rodičmi nejakú nezhodu, vždy sa všetko dalo vyriešiť, pomáhať v domácnosti - v kuchyni, kúpeľni - bola samozrejmosť, veď tie priestory predsa tiež užívali, neboli len návštevy.
Všetko sa dá, keď sa chce - to je jedna vec.. a druhá je tá, že ako si človek naučil, tak má..
sťažovať sa na internete je dobré akurát k tomu, aby sa človek vypísal z jedu, posťažoval si.. ale aby sa niečo zmenilo, treba preto aj voľačo urobiť :)

julca111

nie marne ste to sem pisali,ale zo dna na den to nejde zmenit,rozpravame sa o tom ajked sa neda zrazu len dat pravidla, teda ja to tak neviem, blizi sa vikend a som zvedava aky bude s kym ho tu stravim.Niiekto tu pisal , ze ci syn umyje riad hned,alebo mu to treba hovorit viaxc krat,tak to teda nie, umyje ich aj ked mu nepoviem,ale take vacsie veci ako hrnce mu musim prikazat,ale potom to aj tak vyzera.Tak ho vacsinou zavolam,aby to umyl,no obcas sa anai mne nechce sa s nim natahovat.Aj to vysavanie je nikedy len tak, na oko.A este tu niekto pisal , ze vlastne synova priatelka je jeho navsteva tak sa ma onu starat a nie aby ona este po nom robila.Ale, navsteva predca nechodi kazdy vikend na 2-3noci,hm. A jasne sme si s manzelom povedali - dohodli ked sa nas syn pytal, ci moze u nas priatelka , ze nie,nebude u nas byvat,ale zato je u nas dost casto.