Čo na zlepsenie zraku?

claire

ja so mala dioptrie asi od 13tich a stale sa mi zhorsovali, az som mala -4,5. od asi 25 sa mi vsak naopak vyrazne zlepsuje zrak a to potom, ako som zmenila zivotny styl a hlavne podstupila rozne ocistne kury vratane kratkodobych ale pravidelnych postov kvoli inym zdravotnym problemom. prekvapivo som zistila, ze sa mi vyrazne zlepsil zrak a to o celu dioptriu a uz zas citim ze su mi sosovky prisilne, tak zas budem o pol mensie objednavat. este mi pomohlo aj to, ze OCI TREBA POSILNOVAT. praveze, tie svaly mlandraveju, ked pouzivas vkuse okuliare/sosovky. ja som si tak zvykla, ze ked mam volno tak si nedavam nic a okuliare len ked chcem uz robit nejaku konkretnu cinnost a take bezne, ze umyt sa, najest tak na to sa snazim zaostrit bez nicoho a je to lepsie, kedze kedysi to boli cisto machule skoro, teraz dost ostre linie uz vidim. a vecer, ked si citam, tak to iste, bez nicoho a musim sa naucit zaostrit na knihu, postupne ju posuvam dalej a dalej od oci.
tie rastrove okuliare tiez chcem vyskusat, je to pohodlnejsie ako ocna joga

pino

Zrak sa ti zhoršuje pravdepodobne z častého namáhania očí. V prvom rade by si mala zistiť príčinu zhoršenia zraku. Až keď ju zistíš, môžeš zabrániť jeho zhoršeniu. Môže to byť napr. časté namáhanie očí počas dlhých prác za počítačom. Pri práci s počítačom sa občas pozri aj mimo obrazovky alebo von oknom. Rob si častejšie prestávky, aby si tvoje oči na pár minút oddýchli od počítača. Počas prestávky sa obzeraj po miestnosti alebo sa dívaj niekam do diaľky cez okno. Vedel by aj som poradiť, čo robiť, aby sa zrak začal aj zlepšovať. Nebolo by to ale ľahké. Záleží hlavne od toho, ako vidíš bez okuliarov. Vyžadovalo by si to veľa trpezlivosti a pevnej vôle.

jajka001_

neviem ci si pocula o očnej joge,ja som to neskusala - nemala som výdrž - ale mozno to naozaj pomáha. a myslim ze su aj nejake preparaty na zlepsenie zraku. plus vseobecne znama mrkva.

jajka001_

ano, ale oci si namahas. skusala si to obmedzit? oci sa prilisnym pozeranim do blizka kazia. a mala by si byt aj vo vhodnej vzdialenosti, ked si na pc.
si si ista, ze sa ti zhorsuju, alebo je to len tvoj pocit? v akom casovom rozmedzi?
ja som mala 4,5 na oboch, ked som bola na operacii, mala som 20 rokov. vtedy som mala tieto dioptrie ustalene tusim zo tri roky.