jedalnicek, denny prijem kalorii

Príspevok v téme: jedalnicek, denny prijem kalorii
Feliss

Dobry den..Mam 172cm a 63kg..Chcela by so schudnut okolo 5kg..Uz som zacala studovat dost veci co sa tyka stravy a vyzivy a kalorii atd.. Len neviem presne ako si mam zostavit jedanlicek..Uz som sa zacala stravovat podla odporucanii na nete, 5x do dna male porcie..Len neviem vymysliet co jest..Striedam jedla ako- varene vajce, kuracie prsia, cotagge cgeese . biely jogurt, 1 celozrnny rozok (1 x do dna jem pecivo), uz nemam napady..A neviem presne v aku dobu ake jedla jest...Viem ze vecer uz nie ovocie ani sacharidy...hlavne vecer neviem co mam jest...a este otazka, ako je to s dennym prijmom kalorii, alebo sa mam riadim kilojoulami? a pri chudnuti je vsade inak pisane no cca okolo 6000kilojoulov to ma byt, a kalorii asi 1500 kal..To mam chodit nakupovat s kalkulackou? :D :D

Sisi135

striga sabi aj ja vela cvicim, ale ide to i bez toho 75percent je strava. Ak chces nabrat kvalitnu svalovu hmotu, vyrysovat postavu treba upravit i stravu. A kto tu do frasa hovori o diete? Ja neuznavam dietz ale co na tom davat telu kvalitnu zdravu stravu?

striga sabi

Dievčatá prečo stale riešite diety.Chlapi ich neriešia a maju pravdu. Idu do posilky a makaju.Kym som riešila energet. hodnoty bol to stres ... Teraz cvičím pravidelne 3 krát do týždňa a je to super.Pritom mám dve deti.Mám 38 rokov.Bez športu to nejde!!!!!!Ak sa zvýši množstvo svalovaj hmoty telo lepšie spaľuje tuky.Jem aj sladké ale len po cvičení,nie večer.AJ ja som lenivá,ale keď pridem do posilky a vídim cvičiť ľudí tak cvíčím.Potom sa cítim fajn.
.

Sisi135

nikolasska: Na brucho sú fajn klasické brušáky, potom s pokrčenými nohami v 90stupňovom uhle a potom s vystretými nohami, kolmo na brucho. Ďalej neúplné brušáky - že sa dvihneš len do polky. Potom si ľahneš a spúšťaš ťahom rovné nohy na zem a zasa spať do polohy kolmo na brucho, detto so skrčenými nohami. Cviky si nájdeš aj na nete npríklad na sportujeme.sk

Nela111: Ja osobne som proti akýmkoľvek prečisťovačkám lebo tak či tak na ten normálny (tým myslím zdravý) stravovací režim musíš prejsť a potom len zbytočne šokneš organizmus - a ak počas tých dní dačo schudneš (ale to bude odplavená voda rozhodne nie tuk) hneď to máš nazad. Toť môj názor. K tomu čo jesť pred a po cvičení: Pred jesť riadne jedlo 60 - 90 min hlavne s kvalitnými sacharidmy ako ovsené vločky niečo celozrnné, zemiaky,... Po cvičení ak nerysuješ svalstvo ale chudneš tsk tých min. 20 - 30 minút nejesť (ideál je hodinka) Potom normálne jedlo ktoré nasleduje. Ja si pamätám že keď som chudla tak som jedla asi takto pred - ovsené vločky, jogurt, mandle, mrkva, šunka a po tuniak + zelenina + celozrnné cestoviny a ak sa mi nechcelo variť tak cz chlieb. S tým že jedlo pred cvičením bol olovrant po cvičení večera. Aj večer (bez ohľadu či pred alebo po cvičení) musíš jesť sacharidy akurát polku ako na obed

Nela111

a este jedna otazka: Co by som mala jest pred cvicenim a najma PO cviceni? (ak cvicim poobede alebo vecer) A v akom case pred a po? Lebo niekde som citala, ze hodinu (az dve) po cviceni by sa vobec nemalo jest, a potom iba bielkoviny, ziadne sacharidy. No ja mam pocit, ze mne praveze po sporte najviac chybaju sacharidy..

Nela111

Sisi135
Myslis, ze by pred nasadenim diety, teda nechcem to nazyvat dieta, skor zdravsie stravovanie, bolo vhodne nejako precistit organizmus? Ze zo den-dva-tri jest povedzme iba ovocie a zeleninu, pripadne mliecne vyrobky (tvaroh, jogurty, cottage cheese)?

carey

ahojte babky, tak ja casto nepisem lebo teraz si skor vahu udrzujem ako chudnem..neviem raz sa mi dari potom zas nie a takto to ide dokola..uvidime asi sa zajtra odvazim... chcela by som teraz riesti hlavne tiee vnutorne stehna nejake cviky na ne... aby sa zostihlili

Sisi135

tinka: blahoželám! Ono keď je tá výnimka sem-tam (ale fakt že sem-tam) tak váha si to nevšimne, dôležité je že si potom opäť nabehla na správny smer :)

tinka86

ahojte baby,
najprv vám chcem povedať, ze cele toto forum citam pravidelne aj niekolko krat denne som kuknem co je nove a vsetky prispevky ma velmi zaujimaju.
Teraz sa chcem trosku pochvalit a zaroven aj podakovat tebe Sisi135.
Mam za sebou prvy tyzden navysenia stravy o 1000 KJ na den.Cvicila som tak ako predtym a mam vahu o 1,6 kg mensiu. Zacely tyzden som iba raz sa trosku neovladla a zjedla toho v ramci jedneho olovrantu o dost viac, ale potom som dokazala pokracovat normalne dalej. Aj to je pre mna uspech pretoze za inych okolnosti by som to vzdala. Takez dnes zacina druhy tyzden a dufam, ze bude pre mna min. tak uspesny ako ten predchadzajuci. Som rada, ze v pripade nejakych otazok viem, kde sa mozem obratit.
Takze prajem pekny den!