Hypnóza - pomôže pri tréme?

Príspevok v téme: Hypnóza - pomôže pri tréme?
angela85

Ahojte, som strašná trémistka, hlavne čo sa týka pri nadriadených. Som normálna, mám vlastné názory aj rozmýšlanie, ale keď príde nadriadený, tak len prikyvujem ako teliatko a vôbec neodporujem aj keď nemá pravdu, tak to bolo vždy voči všetkým mojim nadriadením. Potom ďalej aj keď som si hladala zamestnanie, som vedela, že mám na tú pozíciu, ale keď som tam prišľa, tak som sa úplne strápnila, klamala som i keď to bolo bezdôvodné a išlo to voči mne a úplne som zle reagovala. Vôbec sa neviem uvoľniť a byť sama sebou. Je to strašné. a to isté som zažívala pri skúškach na vysokej, skoro všetky skúšky som robila na 2-3 pokus, i keď som to vedeľa na prvý krát, proste to úplne dopletiem, zabudnem či čo.
Sa mi aj stala aj taká príhoda, že sme s babami boli v bare pred cvikami, trochu sme si vypili, som sa uvolnila nabrala som odvahu, a keď ma vyvolal vyrátať k tabuli príklad, tak som ho jedným ťahom vyrátala, i keď to bolo na celú tabulu, na druhé cviko som prišla znovu a mala som to názorne vyrátať, ani som nezaťala, sadla som si do lavice a bez chyby vyrátala
Proste totálne vyhorím pred nadriadenými, tak sa chcem spýtať, či by mi pomohla hypnóza, či niečo podobné.
Vďaka týmto neúspechom som na tom dosť strašne.

brontofuzik

Zdravim

Prosim vas je tu niekto, kto ma skusenocti s terapiou u p.Danaja? Ak ano, ake?

Dakujem pravdivu odpoved

sakota

hanadeka, to si asi nebola na hypnóze u psychológa či psychiatra, však? A ako dlho si bola v stave hypnózy, že si v nej komunikovala s inými? Myslela som, že človek je hypnotizovaný len pri priamom kontakte s hypnotizérom a od neho odchádza v normálnom stave.

hanadeka

ked pojdes na hypnozu,budes na tom este horsie
mozno sa nebudes bat nadriadenych,ale budes ich nenavidiet,opovrhovat,mozno zanevries
hej uvolnena budes mozno pri niecom uplne inom..alkohole,v samote a atd.
nevies,ake hodnoty si po hypnoze zacnes vazit,ja si vazim tie,ktorymi som dovtedy opovrhovala,zivot sa mi zmenil o sto percent,ale k horsiemu..v stave hypnozy som totiz pokazila vsetko,co sa len dalo,vsetky medziludske vztahy sa mi stroskotali,trepala som od veci a ako nie pri zmysloch,stale som sa usmievala a tvarila sa ako sibnuta.ked hypnoticky stav pominul,pochopila som,ze som v srabe
snazim sa vsetkymi moznymi sposobmi vratit do stavu cisteho,t.j. do stavu pred hypnozou,vtedy som si ovela viac uvedomovala radost,stastie,lasku,city
teraz necitim okrem neurotickych zachvatov a nervov z existencie hypnotizera a hypnozy nic
moj den sa zacina myslienkou na hypnotizera a konci nim,je tam zmes vsetkeho,len nie radosti zo zivota,akokeby mi nieco ukradol a neviem co to je,neviem sa nad nim povzniest a odpustit mu ani neviem vlastne co a preco

modrofuzik10

ja by som radsej skusila kurz sebapoznavania. tam vam odpovedia na vase otazky. spoznate lepsie samu seba. je potrebne najprv poznat pricinu, preco tak reagujete a az potom to riesit (mozno aj hypnozou). len sa sama spoznajte.

kar

Dobrý deň, rada by som sa spýtala p.Danaja. Moja neter je úspešná v práci, veľmi príjemná, čoho sa chytí sa jej darí, ale v partnerskom živote je to strach, keď jej to začne je hysterická, prenasleduje svojho priateľa. vyhráža sa zabitím, psychicky ničí hlavne ľudí, ktorí ju majú radi, riešia to privolaním záchranky aj polície,nemôžu si s ňou pomôcť, liečila sa aj na psychiatrii, ale nemalo to dlhé trvanie.A ku všetkému je tehotná. Myslíte, že by hypnóza mohla pomôcť?

bella12

Hypnóza vždy predstavuje reálne nebezpečenstvo, pretože pri nej je hypnotizovaný vydaný a ovládaný vôľou hypnotizéra. Pri hypnóze sa vytvára tzv. interpersonálna posadnutosť človeka človekom, ktorá sa postupne prenáša aj do bdelého stavu vedomia hypnotizovaného. Hypnotizér tak môže po čase uviesť pacienta z bdelého stavu do stavu hypnózy aj proti jeho vôli. Aj hypnóza vykonávaná z terapeutických dôvodov môže spôsobiť duševné poranenie - poškodenie niektorých oblastí psychiky či úplne nepredvídateľnú pomätenosť pacienta. Nezabúdajme, že súhlasom s hypnózou sa človek úplne vzdáva svojej vôle, rozlišovacieho a kritického úsudku a umožňuje hypnotizérovi ľahké prenikanie do svojej psychiky. Bolo zaznamenané, že po hypnóze viacerí pacienti pociťovali paradoxne pocity úzkosti, viny či agresivity. Psychicky oslabenému človeku môže práve hypnóza spôsobiť ešte viac škody a problémov.

Použitie hypnózy pri problémoch s trémou či sociálnou fóbiou je neadekvátne a predstavuje zbytočné riziko. Tieto problémy sa dajú vyriešiť klasickými psychoterapeutickými metódami, ako napr. už spomínanou kognitívno-behaviorálnou teóriou.

J111

Podla mna je hypnoza sugescia, ak si dost sugestibilna, tak ti to mozno pomoze, ale po nejakom case budes zase odprogramovana a zase budes mat ten isty problem. Moj nazor.