nechcem brat antidepresiva, ale chcem byt OK

Príspevok v téme: nechcem brat antidepresiva, ale chcem byt OK
fearer

ahojte, hanbim sa to tu pisat, ale neviem, ako dalej a rada si vypocujem nejake nazory. vcera som skoncila na psychiatrickej pohotovosti, kde ma vzali rodicia, lebo som sa doma vyhrazala, ze si podrezem zily. noz som si dala na zapastie a trosku aj porezala... doktorka ma chcela hospitalizovat, ale ja som odmietla, ked som tam videla tych psychopatov. vraj nie som chora, ale je toho na mna vela. roky trpim anorexiou a bulimiou, od malicka od 10. rokov mavam take stavy, ze si bucham hlavu o stenu ked sa nieco deje. posledne mesiace som strasne depresivna, vsetko mi je luto, stale placem. alebo druha stranka veci je, ze mavam akesi amoky, znicoho nic sa rozzurim, vsetko okolo seba by som porozbijala, nenavidim cely svet aj seba... neviem co mi je, neviem s tym skoncit. zit takto nechcem. neverim asi, ze sa z toho mozem dostat lebo to trva uz desat rokov. cez tyzden mam ist psychiatricke ale nechcem brat antidepresiva. bojim sa, ze ma budu brat ako cvoka. co ked ich budem chciet vysadit, a nebudem moct, lebo bez nich uz nebudem moct fungovat. co ked budem chciet mat deti v buducnosti? uz som totiz brala asi 2 antidepr v minulosti ale bez efektu. je mi strasne, boli ma hlava, nemam chut zit. do lekarskej spravy mi napisala nieco ako nevyrovnana osobnost, uzkostna depresivna porucha.

elsa5.5

no mám susedov čo majú dcéru s depresiami a berie antidepresíva,aj sa otrávila,potom ju s toho dostali ale bez liekov nemôže byť... aj na psychiatrii bola už viackrát,,je pravda že lekári radi predpisujú no mne to chcela dať na zvýšenú nervovú dráždivosť odmietla som to pomohli mi obyčajné vitamíny magnésium B6 už ich neberiem,,ale na tie depresie no neviem nemám s tým skúsenosť ako som videla tú susedu tak antidepresíva jej nakoniec ešte zvýšili...

veruveru

rng je uzasny clovek, ktory tu pomaha cudzim ludom len z dobrej vole. treba mu verit! velka skoda je len, ze sa vyjadruje dost odborne a nekonkretne. skoro vsetky produkty, ktore odporuca, sa u nas nedaju zohnat. ja osobne sa napriklad neviem dostat k ziadnemu z nich, lebo neviem anglicky... :((
pan rng aj tak velka vdaka za vsetko, co pre nas robite, kolko svojho casu nam venujete...

Januliiik78

mirka 23 - a zase svoje, sak ok, ked clovek nie je v pohode alebo je chory da sa vselicim pomoct, ale prosim porucha osobnosti, co ma plno ludi, to uz by kazdy bol zdravy davno :))

neviem ci vies co to je depresia, alebo vazne dusevne choroby asi nie zrejme

mirka 23

Janulik, by si sa čudovala ake choroby sa daju liečiť doplnkami. Tie veci čo tu RNG piše nie su doplnky v tej kvalite a sile ako zoženieš v našich užasnych lekarňach. Ja na tieto veci nedam dopustiť, lebo s manželom nikdy nejeme žiadne chemicke tabletky a každy problem sa da takto riešiť. Treba sa len učiť a hltať každý riadok od RNG.

RNG

www.ehow.com
V tomto clanku napr odporucaju aminokyseliny taurin a tyrosin, tiez lecitin(samozrejem ved tvori 30% vahy mozgu)
A uvadzaju neurottransmiter GABA ako doplnok, zialbohu tento sa nedostane cez mozgovu krvnu barieru a uklydnuje len svalstvo tela, ale jeho zlucenina s vitaminom B-3, pod menom Picamilon, sa do mozgu dostane a ukludnuje.
www.ehow.com
V inych clankoch, ktore sem nemozem dat, lebo su z lekarskych periodik chranenych autorskymi pravami uvadzaju aj rozne ine ukludnovadla, bez uspavacieho ucinku je to najma L-theanine(tiez aminokyselina, vytazena zo zeleneho caju) a uspavajuce ako napr valerian, chmel, pastierska kapsicka a passiflora.
To samozrejme nie su jedine, ale zatial mnohe prirodne to na bezny trh neurobili.

Rozdiel je aj v tom, co vlastne -ktory neurotransmiter -to sposobuje.
www.brighthub.com
V tomto clanku napr spajaju niektore pripady so serotoninovym kolisanim, kde doplnky SJW, 5-HTP, SAM-e, L-tryptophan pomahaju
Ale ako som povedal, neocakavaj, aby tvoj psycholog o nich vobec vedel, hoci iste sa na to bude "odborne" vyjadrovat. "A ki tud, az tud" tj kto vie ten vie, netreba sa mu to nijak ucit....Ved ma vsemocny diplom predsa!
Nastastie existuje mala skupina lekarov, ktori maju nielen diplom, ale aj vedomosti doplnkov a roznych inych metod, nez pouziva organizovana medicina.

Januliiik78

Bibi1983 - presne tak, mas pravdu,

ta baba sa toho chyti co to kto popise, a skonci zle, uz jej tu niekto urcuje diagnozu, druhy ponuka vitaminy, ved to nie je chripka

Ja som brala AD a sadli mi, bez nich by som tu asi nebola sakra. Psychiater predpisuje lieky, urcuje diagnozy, a psycholog robi terapie, aj skupinove. Treba sa informovat, tu ti tazko niekto poradi, ved ti ludia nevedia co je depresia, myslia ze nejaka "depka" ako sa zvykne nazyvat, len smutok. Ale je to na tebe, uz ako ty chces. :)

fearer

RNG - tak co RNG, co by som mala brať? pôjdem aj na psychoterapiu, to je jasné, už som objednaná, ale chcem aj toto skúsiť...

RNG

Inac psychologovia pozsnaju len to, co sa naucili v skolach, tj samozrejme nepoznaju ziadne potravinove doplnky a potraviny a ich vplyv na mozog.
Na to je ale mala skupina lekarov, co sa samovzdelali po dokonceni medickej fakulty na liecenie s pouzitim prirodnych neskodnych potravinovych doplnkov a to sa tu snazim uvadzat.
Kedze predstavuju konkurenciu farmaceutickemu priemyslu a organizovanej medicine a tato je velmi silna, snazia sa ich umlcat ako sa len da.
Ale kedze maju nesporne uspechy, ja osobne a miliony ludi napr v USA aj inde sa ich drzia. A sukromne aj lekari zrejme, lebo v USA az 90% z nich potajme pouziva potravinove doplnky a casto odmieta lieky, co sami predpisuju svojim pacientom.
Takze zrejme na tych doplnkoch asi nieco je.......
Nuz ja osobne som nepouzil ziadny patentovany liek uz vyse 17 rokov a nijak v buducnosti neplanujem.

RNG

Bibi, je plno ludi, ktorym rakovinu vyliecili infuziami vitaminu C, akurat, ze sa o tom nemoze pisat, lebo komunikacie su ovladane organizavanou medicinou.
Co sa tyka bipolarnych poruch(prehnane vysoka aktivita mozgu striedana s vycerpanim=depresie)na ne posobia dobre ukludnujuce prirodne doplnky, lebo porucha je vyvolana nerovnomernym vylucovanim roznych neurotransmiterov, tj prirodnych a telu prirodzenych latok, nie neprirodzenych patentovanych chemikalii, ktore samozrejme musia telu skodit, kedze zamoruju=telo nema pre ne ziadny mechanizmus dokladneho odmorenia, len nahodne.. A podla statistiky, co vselico sposobuju veru tie nahodne odmorovania zrejme nestacia velkemu mnozstvu pouzivatelov.

Co sa tyka "drahych" doplnkov, patentovane lieky su podstatne drahsie, to zachvilu zistis, ked stat prestane dotovat z danovych penazi farmaceutika.

Bibi1983

Pre Kristove rany, len ty si nic nekupuj a bez k tomu lekarovi. Ja som antidepresiva brala,a pomohli mi a nebola som od nich zavisla.Vela ludi ani netusi co je to depresia a odporuca ti vitaminy.Kto ju nemal-nepochopi.To co mas je proste choroba a tu treba liecit odborne. Sama sa z toho nejakymi prirodnymi (drahymi!) vitaminmi nedostanes. To je akoby si chcela liecit rakovinu vitaminom C. Neboj sa odbornej pomoci.