Panický strach z otehotnenia

Príspevok v téme: Panický strach z otehotnenia
innocent

Mám 17 rokov a práve som našla svoju prvú vážnejšiu známosť. Nie som frigídna alebo niečo podobné, len si uvedomujem, že tehotenstvo v mojom veku by bola jedna veľká katastrofa, psychicky som slabá, bola by som asi na dne...Žijem s mladšou sestrou a rozvedenou mamou , ktorá je veľmi konzervatívna, v živote predo mnou nevyslovila slovo "sex" . Zarába len minimálnu mzdu. V škole mám skvelé výsledky a chcem si spraviť vysokú.
Môj problém je, že som až prehnane opatrná. Hormonálna antikoncepcia by bola super, nebyť tých vedľajších účinkov,no je pre mňa finančne náročná. Kondómom nedôverujem, lebo mám strach z ich pretrhnutia a pharmatex ? Obava z nesprávnej aplikácie.
Som zúfala, bojím sa, že to nevydržíme nedaj Bože sa opijeme a nepoužijeme vôbec nič.
Ach,pomôžte mi...

macka26

co sa tyka antikoncepcie, mas mylne a stare zauzivane informacie. s anti sa nepribera nechudne ani nerastu prsia. niektore su specialne na plet s vacsim obsahom urciteho hormonu. ale neboj sa. spravna anti ti nic nespravi. ja som ju uzivala 7 rokov a mala som s nou 55, 65 a aj 70 kil ale bolo to zranim nie tabletkami

jankaaaaaaaa

po prve z hak sa nepribera, po druhe ak je spravne hak zvolena pre teba nemas ziadne vedlajsie ucinky, po tretie je uplne zbytocne pouzivat kondom a pharmatex a este k tomu prerusovana suloz???? toto uz sa sexom ani neda nazvat. to radsej ani nesexujte s partnerm. naco? a po dalsie, pharmatex je takmer taky spolahlivy ako hak

ratherkillme

Môžem odporúčať :) Nemalo by sa nič stať, inak by to bol asi zázrak, keby všetky tri metódy naraz zlyhali a ešte by si aj mala plodný deň :) Ale ak sa tak veľmi bojíš, radšej to nerob, nestojí ti to za to a o nič neprídeš, ak počkáš :)

jankaaaaaaaa

ked si vypocitas kolko stoja kondomy a to ze hak na jeden mesiac vychadza aj okolo 6e, je si myslim dost vyhodna cena. nehovoriac o tom ze hak je asi 9x spolahlivejsia ako kondom a odpadaju pri nej tie "trapnosti" spojene s kupovanim kondomov, aplikaciou a stresom ci sa nepretrhol alebo nieco.

mataBB

presne, jedina rada znie nesexovat..

neviem kde na to kazdy chodi ze hormonalna antikoncecpia je zakonite drahsia ako kondomy...ked mas sex raz za mesiac tak ano, ale ked mas pravidelny sex viackrat do tyzdna, tak ta ta hormonalna moze vyjst aj o dost lacnejsie...nehovoriac o tom, ze sa na nu mozes s frajerom skladat, predsa je to vyhoda aj pre neho

neviem aku radu cakas.....

peppy

aku radu chces od nas akoze teraz pocut? :D sama si zamietla vsetky druhy antikoncepcie, a uz ti zostava len jedina a to NESEXOVAT....ak mas skutocne taky panicky strach z toho, tak skus sa s nim len tak maznat poprip. ine druhy "aktivit", ktore su bezpecne :)....predpokladam, ze si panna, a ked sa na ten sex necitis, tak sa s tym zbytocne nenahli,mas este dost casu :)