ako viete, ze Vas pravy je Vas pravy?

Príspevok v téme: ako viete, ze Vas pravy je Vas pravy?
lea26

Zaujimalo by ma, ako viete, ze Vas pravy je skutocne Vas pravy? Da sa to spoznat? Da sa to citit?
Mam uz dlhsie vztah(aj nejake za sebou) a striedaju sa obdobia, kedy som s mojim partnerom stastna a neviem si predstavit, ze by som mala lepsieho chlapa a su dni, kedy sa nieco po..... a sama sebe sa cudujem, preco sa s nim vobec zahadzujem(nebudem tu vypisovat jeho negativne vlastnosti, ani situacie, lebo by to bol len moj subjektivny pohlad, kedze sa nemoze branit:), ale vacsinou moj vztah k nemu sa odvija od jeho spravania sa ku mne.. Niekedy si zelam mat s nim dieta(ked je nezny, starostlivy, mily), inokedy si zelam stretnut niekoho ineho, ktory sa bude spravat uplne inak(ked ma v niecom sklame, oklame, je hruby)... Zazivate nieco podobne?
Ten moj je blizenec a fakt mi pripada ako jedno telo, v ktorom su dve osobnosti - jedna, ktoru milujem a druha, ktoru nenavidim.

Očko

mam pri tom vsetkom taky pocit, akokeby si vazene damy vyberali z nas chlapov ako z nejakeho kazoveho materialu. Ze ten je taky ten je taky.
A ked mi na to budu tvrdit, ze "ale ma to aj svoje opodstatnenie, predsa nepojdem do manzelstva len tak s hocikym". Lenze ide o to, ze ani my predsa nechceme ist do manzelstva len tak s hociktorou:D
A predsa rozdiel v mysleni tu je. Mam pocit, ze muzi (aj, ked analyzuju, co je jasne), nerobia to az s takym kritickym ockom. TO sa mi velmi paci. Taka tolerancia. Lenze ked uz vidite na nas muzoch dake tie osudove chyby, tak co takto snazit sa s tyk nieco robit, podat nam pomocnu ruku, resp. spolupracovat. Preco to nemoze ist takto!? Preco len sucho buzerovat.
Joj, mam vas rad, ale, strasne ma ubija ten feminizmus...siri sa ako hovnovy smrad. Nechapte ma zle - som za dodrzovanie prav, ale citim, ze uz je to tu. Je to naopak. V aktualnej dode sme uz my viacej utlacovani. Nie je to ani tak tymi zakonmi. Je to skor niecim " v ovzdusi", tou kritickou atmosferou, akou ste na nas vo vseobecnosti naladene. Ja osobne sa castokrat v urcitych situaciach citim, ze sa k nam spravate, ako keby ste nas vobec nepotrebovali, akokeby sme boli nieco menej. Je mi z toho na ****. Preco to takto muselo skoncit?! Preco? Je to azda odplata za dlhe roky ostreho patriarchatu so vsim vsudy!? Preco bojovat proti zlu nasilim. Uz roky rokuce ludstvo vie, ze toto nie je cesta.
Asi som dost odbocil, ale je noc a asi viac spim, ako bdiem.
PS Este sa opytam, damy, nemate aj vy pocit, ze v dnesnej dobe to uz je prehodene? ...Ze minca je na vasej strane? Alebo, ze ste dosiahli vo vseobecnosti to, ze ked mate konflikt konkretne s opacnym pohlavim, budete uznane VY, len preto, ze ste zena?
Chcel by som vediet, ci si to uvedomujete. . .

Weva

no ja odkedy som nasla toho praveho o tom VOBEC nepochybujem - v predchadzajucich vztahoch ano.

Proste ma ta moznost, ze pojdeme od seba ani len nenapada. Bojujeme vzdy za nas vztah a ano, nahneva ma niekedy, ci prekvapi, ale vzdy ma napadne ako to mozeme spolu zvladnut, nikdy nie ze tohoto som si nemala na krk viazat. Predtym to bolo podobne ako pises, takze to asi neboli ti pravi partneri v minulosti :)

a na znamenia a horoskopy neverim, ale verim, ze su ludia u ktorych tie dva osobnostne poly mozu byt natolko vyrazne... cize ako vy popisujete blizencov... nastastie takeho doma nemam.

lulu22

žažiká, tak s pri čítaní tvojich príspevkov som myslela, že to píšem ja :D tiež som blíženec a čo píšeš je svätá pravda!

žažiká

Blizenci potrebuju slobodu vo vztahu mozno ho drzis velmi na kratko ...vies mna napriklad ubija ked ma niekto kontroluje a vypytuje sa ma kam a s kym, ci mi vycita ked niekam idem bez neho...Ja si myslim ze jeho vnutro nespoznas mozno po dlhych rokoch spoluzitia, mozno si povies ze poznas ale...neviem ci je to len moj postreh ako blizenca, ale ludia o mne hovoria ze ma maju prekuknutu a aj tak ich stale niecim prekvapim pretoze cloveka takeho vo vnutri rozhadzaneho vobec nepochopia...a smejem sa ked mi niekto povie "ja ta dobre poznam" dobre ma pozna len moja mama, ona jedina ma ma prekuknutu, ona vie kedy nevyletim od nervov, ako a kedy sa ma ku mne ozvat a pod. ale co ja viem mozno to nebude znamenim...niekto na tieto veci veri niekto zase nie

žažiká

ja to neviem ze je pravy a ked niekto tvrdi ze tento je ten pravy/prava tak si poviem ze on/ona nieje vobec zrela/zrely pretoze clovek to zisti mozno na konci zivota ked si povie tak sa mi s tebou dobre zilo, som stastny/stastna...chapete? hm...tolko ludi si dava do statusov na ten blby FB milujem ta nadovsetko forever az do konca zivota ineho nechcem ale pre mna je to sranie si do ust pretoze nevieme co bude a potom je to sice moja skodoradost ale vacsinou sa aj pri tych ludoch ukaze ze zrazu o mesiac, ci o rok uz sa na tajnasa schadzaju s inymi ludmi :D...ja mam svoju lasku, jemu poviem ked som s nim samucka ze ho lubim, milujem...ale v zivote by som mu nepovedala ze bez neho by som nedokazala zit abo ze iny uz nebude...hoci kedy vas zivot moze kopnut do riti...alebo ani nie tak zivot ako ten vas "pravy"

bella12

Čas chodenia je tým obdobím, kedy by sa muž mal najviac snažiť a vo vzťahu k žene sa prejavovať ako citlivý, starostlivý priateľ, ktorý sa zaujíma o ňu a o jej problémy, ktorý chce byť jej ochrancom a oporou. Ak je jeho necitlivé správanie k Tebe periodické a nie stále, možno má nejaký problém, ktorý takto ventiluje. Rozprávala si sa o tom s ním, povedala si mu, čo cítiš, keď sa takto správa? Je ochotný niečo s tým urobiť, aby Ťa viac nezraňoval? Ak si to uvedomuje a chce na tom pracovať, len mu to nie vždy výjde, tak je to OK. Ak nie, pretože Ťa ma istú, no už Ty musíš cítiť, či to takto chceš celý život... Nezabúdaj, že muž sa ťažko zmení po svadbe, ak sa nesnaží ani pred ňou...

soffa

mozno len nevie prejavit city.mozno mu niekedy niekto ublizil a preto sa stal obrneny voci citom.mozno ta nechcel polutovat aby si to lepsie zniesla(myslim tym stratu clena rodiny).ale nie je dobre to ze s nim nepocitas .citujem su tam rozdiely pre ktore uz teraz viem ze spolu nezostaneme navzdy.ak ho lubis a chces si ho vziat tak pocitas ze s nim zostanes na veky.(aj ked sa stavaju aj opaky,ale nikto s tym vedeme nepocita)

angela85

no ja som blizenec tiez, a viem ze byt so mnou je tazke, ale nastastie moj priatel hovori ze by ma nevymenil za ziadnu inu. on tiez ma svoje chyby, ci niekedy z jeho reakcii som smutna, ale az tak ma netrapia a vsetky jeho ostatne klady to prevysia
tiez viem byt viem byt v niektorych veciach dost neprijemna, ale moji pribuzny vedia ze ich velmi milujem a vzdy sa mozu na mna spolahnut a proste si povedia ze mam zly den

lea26

smajliQa no v 33 rokoch sa uz asi tazko niekto zmeni...skor lahsie sa vymeni;D
Ve jasne, len on je taky, ze chce mat pokoj, tak mu pridem aspon na jedno klamstvo mesacne - bol si tam? Vybavil si to? Zaplatil si tamto? Na vsetko povie ano, aby som mu dala pokoj... co sa tyka nevery, tak si nemyslim, ze by to spravil, aj ked clovek nikdy nevie...
soffa na skoro vsetky otazky som si odpovedala ano, ale zalezi to od situacie, minule som sa blaznila so psom a zletela som zo schodov:)ale tak, ze som bola krvava na kolenach a laktoch:( a on sa mi smial, minule mi zomrel clen rodiny, ked som mu to povedala, tak sa spytal, ze co bude na veceru...taky necitlivy je a takeho otca pre svoje deti moc nechcem, aj ked ma ine kvality:(
jajka001_ aj Ty mas blizenca???:)))) ci to vsetci muzi su taki?