učitelka šikanuje štvrtakov

Príspevok v téme: učitelka šikanuje štvrtakov
rena23

Ahojte, v triede, do ktorej chodi moja neter ucitelka sikanuje deti! Ked mi to svagrina povedala, strasne som sa zhrozila a rozculila - mam chut to nejako riesit, pretoze neterku mam velmi rada a svagrina je taky poddajny typ - netrufne si zakrocit. Pride mi to az neuveritelne- ucitelka deti ohovara a nabada k ohovaraniu tych, ktori v ten den nie su v skole, tych, ktori tam su zosmiesnuje a slovne ponizuje. Zaviedla sluzbu, ktora ma "bonzovat" deti, ktore urobia cez prestavku nieco nespravne, vysmieva sa z tych, ktori si nemozu dovolit skolu v prirode a naopak, niektore deti nekriticky vyzdvihuje (deti jej kamaratok). Ja by som to najradsej isla riesit do skoly, ale svagrina mi to nechce dovolit, aby to nebolo este horsie. Ako by ste reagovali vy?

ucilasom

Robila som v skolstve par rokov,takze;
1. v ucitel.kolektivoch sa najdu jedinci,ktori nemaju vztah k svojmu povolaniu.. ale to mate vsade. Najhorsie je ak takyto ucitel ma k tomu VIP zazemie, takze je nepostihnutelny. A jeho nadriadeny radsej bude riesit problem, tak aby zostal na stolicke aj on.
Tieti typy ucitelov nemaju tendenciu byt zli len ku detom,ale aj k okoliu.Ak sa poukaze na nich,strielaju na vsetky strany typu: budem sa stazovat na inspekciu a pod. Ak im ich kolega dohovori,spravidla potom nanho zaluju a pod.
Takyto clovek je nevyhoditelny s dovodu zakonika prace, ten je velmi benevolentny.
To su take vsi,ktore nicia pracu ostatnych ucitelov,a verte mi,nie je to lahka praca, ako sa mnohym zda.
Ako riesit;
hromadne rodicia alebo jednotlivo..staznost na skol.inspekciu,
pokial pouziva fyzicke tresty, tak aj pohrozenim trestneho konania -tyranie zverenej osoby a psychicke tyranie.
netreba sa bat,ze bude horsie,naopak treba riesit nekompromisne ona musi mat pocit ohrozenia.
Nakoniec je moznost vybavit inu skolku.
Este poznamka k socialistickemu skolstvu, verte bolo mnohokrat lepsie a rovne pre vsetkych. Urcite skolstvo sa vyvija , ale v tej dobe pred 15 a viac rokmi malo vybornu uroven i v ramci celosvetoveho porovnavania. Ak pocujem slovo "socialisticke maniere v skolstve" spravidla mi je jasne ,ze pisatel nezazil tieto "maniere" z titulu svojho veku ale len zo vseobecneho kydania na dobu, ktora bola kedysi.

elsa5.5

ved to,je to 1.stupeň,ísť sa sťažovať k riaditeľke spolu s ostatnými jedine tak,alebo dať na inú školu.

xy:)

co ja viem, s tym extra skusenosti nemam, ale myslim, ze ako kde a ake su vztahy v ucitelskom zbore :)) poznam ludi, co ucia a by fakt nemali a takych, ktorych vyrazili za malickosti.. len aby si vzburu neodniesli deti, na to treba dat pozor, stvrtaci, to je este take male, no :)

elsa5.5

no,brat je starší ich aj pravítkom trieskali po rukách,ja som tiež schytala facku:D,veru len tak ich nevyhodili...,,ale teraz kamarát robí učiteľa a povedal za hocijakú blbosť príde rodič...

xy:)

hm, aj vtedy bolo dost, ale pedagog s dlllhorocnou praxou (a socialistickymi praktikami) a odbornik v svojom odbore - to urobilo svoje, navyse riaditelov kamos to bol. dnes ked rozmyslam, zhodujem sa s nazorom, ze ten clovek vobec nemal byt pripusteny k detom, aby ich ucil, vyzeral medzi nami ako king kong a mal cholericke sklony, nepodarilo sa ho odtial vysankovat, kym sam neodisiel do dochodku a staznosti nanho bolo mnoho, dokonca ho poznali aj na okolitych skolach :D hm :)

elsa5.5

xy,to je dobre že už exitovala SR:),ale tak myslím jedna známa robila učiteľku ja viem veľmi dobre aká bola na decká rodičia sa prišli sťažovať k riaditeľke normálne ju vyhodili,dnes to už tak nie nedovolí si učiteľ na žiaka toľko mám aj synovca aj neter,ale ked tak dá poznámku...,,dnes je už učiteľov veľký dostatok...

xy:)

ja som mala na zs to iste plus sme mali k tomu bonus telesne tresty. ked sa dozvedel, ze sme sa nanho stazovali, tak v ten den sme komplet vsetci dostali dve 5ky z fleku a potom sa opytal, ze ci sa este mienime stazovat, alebo nam to stacilo :)))