Víza do Ameriky

Príspevok v téme: Víza do Ameriky
timiii

na leto by som rada išla do Ameriky, na Floridu mám tam sesternicu a tá mi hľadá nejakú robotu, už sa niečo rysuje, prišlo to náhle, čiže je to na poslednú chvíľu, chcela by som sa vás spýtať, či nie je neskoro na vybavovanie víz, a cca mi viete povedať koľko stojí letenka? Viem, že sa to dá pozrieť na nete, ale opravovali nám počítač a niektoré stránky mi nefungujú a zhodou okolonosti ani tá, na ktorej by som si to vedela pozrieť. Bol tam niekto z vás? Koľko trval let? Tuším sa prestupuje? Budem vďačná za hocijakú radu. Letela som len raz, takže skúsenosti veľmi nemám.

Kika2341

dostat sa do USA nie je len tak vždy potrebuješ nejaké povolenie a hlavne ak chceš pracovať nemusia ti ho udeliť ak o neho žiadaš. Ak si študent a chceš tam pracovať počas leta tak ti stačia viza J1 to nie je až tak naročné získat, ak chceš pracovať ale nie si už študent potrebuješ pracovné víza ale zavísi od ambasady či ti ich udelia. Najjednoduchšie je len vycestovať a spoznavať krajinu na to víza nepotrebuješ stačí ti cestovné povolenie esta usa, ktoré vybavíš rýchlo a jednoducho tu je o tom viac popísané hnonline.sk

Mysphere

Ahoj, ak sa chystáte do USA cez ESTA program rozhodne to odporúčam riešiť cez oficiálnu stránku : esta.cbp.dhs.gov dostupná v slovenskom jazyku, takže sa netreba báť a vide Vás to fakt len tých 14 dolárov, mnoho ludi to rieši aj cez estavisa.sk tam sa treba však prichystať na príplatok 50 eur( mínus nejaké centy) je to tretia strana, takže si naúčtujú, výhodou je poradensky servis a užitočné informácie, ktoré poskytujú na ich stránke, ale tie si viete aj prečítať for free. Samozrejme je tu mnoho ďalších a aj pochybných stránok, takže pozor!!! Takisto pozor na overovanie vašej ESTA, opäť mnoho stránok, ktoré sú schopné po vyplnení základných údajov už v druhom kroku žiadať údaje z vašej platobnej karty...a za úžasných +/- 30 euro zistiť čo je treba. Hlúposť. Nič také nepotrebujete svoje ESTA si môžete overiť opäť na rovnakej stránke : esta.cbp.dhs.gov a zadarmo!!! po otvorení stránky sa na Vás usmejú dve políčka : nová žiadosť a skontrolovať existujúcu žiadosť. Tak smelo do toho, verím že ušetrené peniaze viete využiť rozumnejšie :)

Romankondrlik

Ahojte, ja som cez estavisu tiez kupoval povolenie, avšak zajazd som mal cez cestovnakancelariadaka.sk, perfektna cestovka, ak niekto tuzite ist do NYC, tak to je mega, chodte, ja chcem ist zas, len musim šetriť peniazky, frajerka bude velmi stastna, chcem jej to dat ako darcek na vianoce, baby potesilo by vas to?

JaroslavaDrobna

Ak si dobre pamatam stoji to 72 dolarov cez estavisa.sk, avsak v tom je uz zahrnuty poplatok, ktory by ste aj tak platili plus mate extra sluzby (vsetko vsade stoji, aj u kadernika nezaplatite len za farbu, ale aj za jeho sluzby), poradenstvo tip top, cez inych by som uz ani nesla :)

Linduštek

Ahojky, ja som bola s kamoškami v USA a taktiež sme potrebovali vyplniť ESTA viza. Pomohol nám jeden chlapík z www.estavisa.sk, úplne milý, neviem si vynachváliť. Kiežby takto každý pristupoval ku svojej práci. Odpovedal aj na moje "hlúpe" otázky, keďže som predtým na takú cestu nešla. ;)