Amenorea

Príspevok v téme: Amenorea
Kwetinka

Prosim vas o radu, moj menzes je strasne nepravidelny, mavam ho len raz do roka. Doktor mi stale predpisoval antikoncepciu, lebo bez nej vobec nedostanem a ze vraj sa nebudem vyvijat, nakolko mam 21 rokov, a od mojich 15tich rokov som mala uz tieto problemy ze raz dvakrat do roka menzes. Tak sa vas chcem spytat, ako by som si ho privolala bez antikoncepcii, nakolko ich nechcem brat, lebo maju u mna vela vedlajsich ucinkov. Vyskusala som uz aj ine tablety na prirodnej baze a po nich som nedostatala. Tak nemate nejake skusenosti co zaberie okrem antika?? DAKUJEEEM

RNG

Na upravu hormonalnych hladin pomahaju vytazky z jamu, tiez pupalkovy olej, damiana, black cohosh a adaptogen pre zeny, Dong Quai.
Obcas odporucam aj DIM,(ucinnejsia forma I3C) ktory znizuje hladiny tetosteronu a estrogenicke hodnoty, najma pri zenach co maju cysty z nespravnych hodnot hormonov, lebo DIM je zaroven protirakovinny a v cystach sa casto moze rakovina vytvorit.

Estrozin zialbohu obsahuje len latky podobne hormonom, takze oklame telo, nie normalizuje tvorbu vlastnych hormonov.
Cytonic ma sice rozne hormony ovplyvnujuce latky, ale tak isto su to len nahrazky a zatial na to nie je dostatok vyskumu, ci je to dostatocne ucinne vobec.
www.ncbi.nlm.nih.gov
Velmi lutujem, ale toto by som rozhodne neodporucal ako permanentne riesenie.

Ivka 1

Kvetinka všetko, čo sa dá kúpiť v lekárni má iba názov prírodné. Skús mi napísať na mail a môžeme popísať viac ak budeš chcieť.

Kwetinka

Ivka1 a ta vcelia materska kasicka, moze byt od spolocnosti Medpharma- tie tablety. A berry nektar to uz nie su tablety vsak? A myslis ze mi to pomoze, nakolko som uzivala aj gynex a nic, na prirodnej baze nic nezabera, len ta hormonalna antikoncepcia. Tak ja neviem som zufala, chcem mat normalny cyklus ale odmietam uz ziadne hormony. :(

Ivka 1

Evik ano v Sarapise sa nachadza aj vcelia materska kasicka a dalsie bylinky , je to vsak velmi malo na to,aby sa obnovil menstruacny cyklus.Mam skusenosti s kvalitnou vcelou materskou kasickou, tak neviem posudit Velmi rada sa podelim o svoje skusenosti ,ak budes chciet mozes mi napisat na mail aj ohladom travenia.

evik1

Ahoj Ivka1,uvažovala som o sarapise,tiež tam bola nejaká tá kašička,ale ak uvažujem,môže na tom niečo byť,určite by to zrovnalo aj moje trávenie...majú to v lekárni,alebo poraď link,alebo odkaz ,ak sa môže.Jasné,že by to bolo asi na dlhšiu liečbu to prírodnou cestou tak býva,ako dlho problém vznikal,minimálne tak dlho sa bude ličiť,no dúfam,že nie až 9 rokov v mojom prípade.

Ivka 1

Užívanie včelej materskej kašičky v kombinácií s Berry nektárom dva mesiace,s vitamínom A,E, po dvoch mesiacoch včeliu materskú kašičku vystriedať včelím peľom.
Telo dostane všetko,čo potrebuje pre správnu hormonálnu činnosť a nie je potrebné pribrať.Je možná aj konzultácia s gynekológom,ktorý lieči pacientky skôr prírodnou cestou ako umelými hormónmi.

evik1

KLwetinka,čo Ti poradil lekár, to je dôležité,aby on zaujal stanovisko,na zákl.hormonov a tak.kde je problém,na základe hypofízy,mozog je veľmi zložitý,bola som aj na RTG,)dalej v Ľubochni,kde mi zisťovali hladinu hormonov v tele,ženské,všetko OK,jediné,čo mi radili-pribrať.To však ja odmietam,áno kedysi som mala na 166 váhu aj 62 kg,napriek tomu,že som atletický typ,no po deťoch som ešte začala aj behať,váha išla na 47-8-9 kg.Dokonca sa mi zdá,že som aj viac nabrala,viem to podľa nohavíc,jedine,žeby mi zhrubli stehná od behaniea,lebo sa to muselo niekde prejaviť,hoci o poschodie vyššie nemám prsia a trčia mi rebrá.Ale lekárom nevysvetlíš,že potrebuješ skorigovať nohy...proste máš menej tuku,tak hypofíza dá príkaz mozgu:stop reprodukcii,je tu boj o prežitie,tam treby výživu...mám takú nízku sliznicu,že sa mi nemá čo olupovať a odchádzať formou menzesu.Inak aj na denzitometrii som bola kosti merať asi po 5 rokoch bez men.a všetko bolo zatiaľ OK,vraj je to ešte krátka doba,aby ukázalo nedostatok.vraj mám jesť vápnik-jasné to ajjem a športovať-to bola iná mudr.nevedele,že za týždeň mám 80km.Tak si urob názor,tiež som rezignovala,neviem,čo s tým.tu sú už bylinky asi slabé,ČI???

Ivka 1

Kwetinka myslím,že by Ti mohla pomôcť kombinácia prírodných produktov . Mám skúsenosti,keď ženy nemali menštruáciu viac ako pol roka a začali ju mať pravidelne , dokonca aj otehotnieť. Pri amenoree je nežiadúcim účinkom aj osteoporóza . S tým je tiež potrebné niečo robiť . odporúčala by som užívanie vyváženej zmesi minerálov v chelátovej podobe,ktorá je ľahko stráviteľná a nezaťažuje žalúdok. Viac na maile , ozvi sa ak budeš mať záujem o konkrétne informácie.

Kwetinka

no ved toho sa bojim najviac, ze nebudem moct mat deti. No ja tiez vela sportujem :) ale chcela som nieco ine vyskusat okrem antika co by zabralo, nechcem hormony :(

evik1

Ahoj kwetinka,ja mám podobný problém,až na to,že menzes nemám od môjho 2 pôrodu,čiže 9 rokov!!!skúšal mi nasadiť inj.agofolin,agolutin,ale nepomohlo.kazali mi zmierniť šport,lebo denne behám 10-12 km,ale nemôžem s tým prestať,možno by to omohlo,keby mi to niekto zaručil...preto Ti radím,skús to aj s rou antikou,ja by som rada,ale nič nepomáha,mám už asi pokoročilejšie štádium ako Ty.Konaj,kým máš čas,lebo dopadneš ako ja!!!Aspoň že mám deti...