makeup po prvýkrát

Príspevok v téme: makeup po prvýkrát
flowerss

ahojte...mám 20 rokov a v živote som nepoužila makeup, aj keď viem, že už oveľa mladšie dievčatá ho používajú. Ani ho veľmi nepotrebujem, lebo pleť mám takú tmavšiu a ani nijako zvlášť nemám čo zakrývať, no predsa by som si ho chcela niekedy dať, ale neviem ako! Príde mi to strašne zložité.Neviem, aký odtieň potrebujem, kde si mám ten odtieň vyskúšať (ruka, tvár,), aby som sa trafila, aká značka je naj...proste amatér...poradíte? vďaka

lochness

ja ako nesolventna studentka skor skusam tie lacnejsie alternativy na ktore som pocula dobre odozvy - essence soft touch mousse (lahucky penovy) alebo essence soft & natural (tiez fajny, dlho vydrzi)... mam dost bledu plet, sem tam cervene vyrazky ktore maskujem korektorom, takze nejake fasady nepouzivam, skor len make-upy ktore zjednotia plet... skusala osm ich v drogerke aj na ruke, ale to nie je ono, najlepsie je ist k zrkadlu a naniest si trochu na licnu kost, aby si videla ci to velmi nekontrastuje s krkom (ja som si dala aj na nos a celo trochu lebo tam mi makeup vyzera trochu inac)... idealne je aj ist von na denne svetlo a omrknut sa v zrkadielku ako to vyzera:)

fatra

ja pozivam make up fm group a su tam pekne odtiene. make up sa aj troska prisposoby tvojmu odtienu pleti.pod make up odporucam nanasat krem.tak tiez mam dobru skusenost s bourjois.radsej si kupit drachsi make up ako lacnejsi on aj dlho vydrzi.

katuša

flowerss ja ti odporúčam, ak máš možnosť zájsť napr. do fann predajne, ked bude líčiaci deň niektorej značky. bude tam profesionálna kozmetička, ktorá ti určite dobre poradí zadarmo a dokonca máš na produkty danej značky zlavu myslím 10percent + ak máš aj kartičku fann zákazníka, zľavy sa ti kumulujú, takže ťa nevyjde ani draho. a ak si ho budeš vyberať predsa len sama, určite skúšaj na tvári, na ruke máš úplne inú pleť. ak máš pleť v podstate bezchybnú, ako hovoríš, pouvažovala by som nad nejakým ľahučkým makeupom, na také sú tu dobré recenzie na max factor alebo bourjois.

dodorka

odtien najlepsie odhadnes na brade, nie na ruke ani na lici, rukou akurat zisti kondistenciu make-upu ci ti vyhovuje (hovorim o tekutom make-upu) trosicku naniest a hladat, najlepsie zajst do znackovej predajne kde ti ho pomozu vybrat, popripade nanesu na tvar ako vzorku, ci je pre teba vhodny, samozrejme zalezi na druhu pleti - mastna, sucha ... kazda plet iny druh make-upu, tekuty make-up je ako krem na tvar :) no wories :)

jankaaaaaaaa

skus si kupit nejaky lacny. napr. miss sporty. na obale najdes napisane na aky typ pleti je. ci normalnu ci na suchu alebo na vsetky typy. potom vyber odtien tak, ze si malicku kvapku z testeru-ktory tam bude v regale prilozeny das na ruku alebo na lice a trosku rozotries a uvidis tak farbu. najlepsie je vybrat taky odtien ako mas v skutocnosti plet, alebo o trosicku svetlejsi. ale nie o vela. tmavsi vobec nekupuj. alebo sa normalne porad s predavackou :) a ked ho budes nanasat uz doma, tak len po malickych kuskach budes roztierat jemne po tvari rovnomerne