Bojím sa, že sa láska vytratí

Príspevok v téme: Bojím sa, že sa láska vytratí
Zvedavy 001

K začiatku len pre predstavu. Mám viac než 20,polovička (ona:-) o 5 menej. Pred ňou som nemal nič vážne, krátke veci nerátam, z tých dlhších dva také iné.
K podstate veci: sme spolu pár mesiacov ale čo sa stalo na začiatku to bolo niečo, čo som doteraz nezažil. Pred zoznámením sme sa nepoznali a nikdy som neveril že sa dá za ´´pár hodín,, zamilovať. Cítim to k niekomu prvý krát a je to obojstranné (dúfam);
už k pointe problému; bojím sa, že sa ten pekný pocit časom pominie a tak isto z jej strany, ale musím poklepať, že deň za dňom som šťastnejší. Tak sa pýtam vás, čo ste vo vážnom vzťahu už nejaký ten rok, keď tak porovnáte s vašim začiatkom, je tá láska taká aj teraz ako v počiatku? Čo treba robiť aby to neslablo?

simon_a01

fuu tak tento príspevok ma prekvapil , ako by som čitala toto tu všetko , že to pisal moj priateľ .. hoc on o tejto stranke nema ani potuchy :)

ta3

nema velky vyznam sa pytat druhych ako to je alebo bolo v ich vztahu, lebo kazdy vztah je iny, pretoze kazdy je ako jedinec iny, nielenze iny, ale tiez meniaci, vyvijajuci sa, jednoducho ked si stastny a veris jej, ako pises, nemas co riesit, na nic sa inych nepytaj, ale vychutnavaj si svoju lasku, zi a miluj, co pride potom, to zavisi iba a iba od Vas dvoch, ako budete sami na sebe a na Vasom vztahu pracovat, tak take to bude, nic nepada z neba same, o vsetko sa treba pricinit, zasluzit si, lasku treba pestovat, to jedine je akou-takou zarukou, ze nezvadne, ale ze pretrva, aj ked pride vichrica ci krupobitie, vela stastia

Zvedavy 001

Dakujem, podobne, pekne si to napísala. Ani by som to sem nepísal, keby som poznal niekoho kto to takto tiež berie. Tých čo poznám by sa asi len na mňa pozerali, že odkial som došiel. Tak diky za ochotu že na mňa míňate svoj čas. A nemyslite si, že sa o takýchto veciach spolu nebavíme, len chcem vedieť váš postoj. Raz jej to možno ukážem, čo som sem písal, alebo si to náhodou nájde sama v oblúbených položkách, :-DDD

kafe

Dobré srdce je fajn. Tiež vám prajem, nech vám to klape dlllho. A nezabudni teda napísať.. si to značím do kalendára :)

Slobodna

zvedavy to preto lebo ľudia si nevážia jeden druhého, nevážia si lásku, do popredia sa dostali iné "hodnoty". Len sa o ňu pekne staraj ale zas nenechaj so sebou mávať. Ty musíš byť vo vzťahu ten čo nosí nohavice-ako sa hovorí :) mňa ten môj tiež často musí trošku uzemniť, povie mi nie, a dosť, toto sa mi nepáči :) ale tak ja to potrebujem aby som nevystrkovala rožky. Hovorí sa, že dokonalosť partnera závisí od miery našej tolerancie. Ako správne tvrdíš každý má svoje chyby, je fajn zameriavať sa na klady partnera a jeho chyby akceptovať ako jeho súčasť, nik nie je dokonalý. A ešte jednu radu ti dám- prestaň sa báť, to čoho sa bojíš, si k sebe pritiahneš a nakoniec sa to stane. Váž vzťah nemusí vydržať do smrti- nie je dôležitý cieľ ale cesta k nemu, užívaj si svoju lásku, vzťah každý deň akoby to bol ten posledný. Aj tebe prajem nech ti to vynde a ak náhodou nie, nič sa nedeje, spoznal si skvelého človeka, s ktorým si prežil skvelé chvíle.

Zvedavy 001

Jasné že napíšem, možno aj po troch :-). Nemám ružové okuliare, všetci máme chyby a dá sa na tom pracovať keď sa chce, ale má dobré srdce a verím jej.

Zvedavy 001

Slobodná, však nepíšeš román, a je pekné vidieť v tejto hnusnej dobe ešte takých ľudí, akí sme my, aspoň nemám okolo seba také typy, takže je nás málo. Len samé nevery, klamstvá a inak všetko v pohode, však to robia všetci, aspoň tak to vnímam od ostatných. Prajem, nech máte krásny život.

kafe

Zvedavý, si si istý, že ju miluješ (v tom sú len emócie) ale poznáš ju (tu nastupuje rozum) naozaj dobre? Boli ste spolu, keď kočka bola v strese, vyčerpaná aj niekoľko dní, v nepohode, bez peňazí, vieš ako sa správa k rodičom, k ľuďom ktorých nemá rada, keď sa jej niečo nedarí a nedarí.. ak áno, tak fajn poznáš ju. Aj napriek tomu, ste stále jeden pre druhého "čerstvý", neokukaný, nový.. Tvoj pocit, že druhý škatuľkujú máš asi preto, lebo jedine čas ukáže, či je to láska. A druhí to už zažili a majú skúsenosti. Ty nie. V tejto chvíli ti žiadna vyspelosť nepomôže, TY TERAZ nezistíš, či to JE láska alebo NIE. Keď svieti slnko a obaja ste v pohode, vtedy sa ľahko hovorí ľúbim ťa. Pozri, napíš sem o rok, aký máš pocit z vážho vzťahu, a ja si skromne myslím, že bude trochu iný. Prečo? Lebo počiatočná zaľúbenosť na začiatku vzťahu je VŽDY VŽDY takááá kráásna.. láska sa mení a vyvíja, hasne alebo sa prehlbuje.. to všetko uvidíš/ pocítiš na vlastnej koži.

Slobodna

my sme spolu už skoro 2 roky a stále je to rovnako krásne a vzrušujúce ako na začiatku :) a to sme pred tým boli rok kamaráti. Jednoducho musíte si byť stále vzácni. Udržiavať zlatú strednú cestu, netlačiť na pílu ale nebyť voči druhému ani ľahostajní. Ja keď mám napr. nejaký problém môj partner mi nikdy neradí ako ho vyriešiť, je jednoducho pri mne. Necháva ma ísť svojou cestou ale po tej ceste ide so mnou a drží ma za ruku. Nepíše mi denne 20sms, nevolá každú hod., stačí mi keď mi za deň napíše jednu jedinú sms a viem, že na mňa myslí, že pracuje, žije svoj život ale v tom jeho živote som aj ja. Pre nás dvoch je dôležitá sloboda, jednoducho si veríme. Vzťah musíš vybudovať na pevných základoch a tými sú láska, dôvera, tolerancia a sloboda. Správať sa k žene s úctou, nemusíš jej nosiť každý deň kvety, ale dones jej aspoň jeden kvietok len tak, z ničoho-nič. Pre mňa je napr. najväčším darčekom ak mi partner daruje nejaký zážitok, nečakaný- vezme ma niekam do prírody na výlet, alebo si so mnou skočí bungee či z padákom. Ženy nepotrebujú diamanty, potrebujú lásku a úctu. Dôležitý je mužský spôsob akým to ženám poskytujú. Nemusíš sa báť, že sa láska vytratí, pokiaľ sa o lásku budeš každý deň starať napr. ako o kvetinku- aj tú musíš polievať, hnojiť a s láskou sa jej prihovárať, dívať sa na ňu s láskou a ona sa ti za tvoju starostlivosť a lásku odvďačí. Mne osobne sa páči keď chlap vie čo chce, ako v tvojom prípade. Svedčí to o tom, ako sám píšeš, že je človek duševne vyzretí. My s partnerom tiež vieme, že ten druhý je ten pravý, že to raz bude otec mojich detí a ja matka jeho deťom. Viem, že nech je kdekoľvek a s kýmkoľvek , môžem mu veriť, že sa môžem o neho kedykoľvek oprieť, spoľahnúť sa na neho. Cítim ho aj keď nie je so mnou. Viem, že nenájde lepšiu ženu odo mňa a ja lepšieho muža než je on. Je silný, je múdry, je tolerantný, je to proste môj chlap :) Viem, že nik mi nedá viac než on a on vie, že kým mi dáva to čo potrebujem(lásku, úctu, starostlivosť, slobodu, voľnosť, ochranu, oporu, skvelý sex :) pretože to k tomu patrí), nikdy nebudem ani len uvažovať nad tým, aby som ho zradila, oklamala, podviedla a skončila to. Tak snáď som ti trošku pomohla.