ako zmenit moje pocity voci kamaratovi?

Príspevok v téme: ako zmenit moje pocity voci kamaratovi?
jenna

ahojte.potrebovala by som pomoc lebo moju mysel zamestanava moj kamarat pricom by som sa mala ucit na zapocty...prosiiim. takze mam kamarata, ktory ma dost pritahuje...dufam len, ze to nie je laska. nebola som asi este zalubena tak to neviem, ale myslim, ze nie. priznala som sa mu, ze ho mam radsej ako iba kamarata a teraz sa mu jemne, no dost vyhybam a dokonca mi v tom pomahaju aj okolnosti, nahoda. problem je ale v tom, ze sa mu nemozem do konca zivota vyhybat, ale mam z neho stavy. piseme si niekedy a potom sa znova namotavam, ale ja to nechcem, nechcem sa potesit, ked vidim, ze mi pise...chcem ho brat IBA ako kamarata. neviete mi poradit ako na to? no a on mi na moje priznanie napisal, ze ma berie ako kamosku, ale ze este to uplne neuzavrel, este potrebuje cas. ja cas nepotrebujem lebo viem, ze by to nebolo dobre spolu si nieco zacat a viem, ze on ma berie ako kamosku a nikdy ako nieco viac. uz som uvazovala aj nad tym, ze ho poprosim sa mi dlhsiu dobu neozyvat...keby mi nepise tak by som aj zabudla...aspon si to myslim. neviem ci je to spravne, kedze je moj kamarat ho takto vysuflikat zo zivota. teraz sa asi uz skutocne stretneme tak rychlo uvazujem co robit. dakujem za rady

jenna

ahoj justy :).
dakujem, pomohla si mi a rozhodla som sa mu napisat a poprosit o ten cas. idem sa pustit do ucenia aj ked mi to ide dost zle, pekny den prajem ;)

Justy

Ahoj Jenna.
Myslíš na neho neustále. Rozbúcha sa ti srdiečko, vždy keď ti napíše a keď ti nenapíše, si z toho smutná? Tak potom, vitaj v klube zamilovaných.
Nemyslím, že ti niekto poradí, čo s tým. Byť zamilovaná do niekoho, kto tvoju lásku opätuje je nádherné. Ale ak ju neopätuje, tak ťa bude láska bolieť.
Možno to tušíš, preto sa svojmu novému pocitu brániš. Chcela by si, aby to bolo ako predtým, len kamaráti (alebo ja by som skôr napísala AŽ kamaráti, dobrý kamarát je na nezaplatenie).
Budeš potrebovať veľa síl zhodnotiť svoje vnútro.
Na tvojom mieste by som k nemu bola v tomto momente absolútne úprimná. Povedz mu o tom, čo k nemu začínaš cítiť, niet sa za čo hanbiť. Ak necíti to isté, popros ho o trochu času, pomôže ti, keď ťa istú chvíľu nebude kontaktovať.
V žiadnom prípade by som ho nevytisla zo svojho života bez vysvetlenia. Ak je skutočný priateľ, pochopí to a dá ti čas. Možno to pomôže aj jemu ujasniť si, ako ďalej.
Skús sa sústrediť na každodenné povinnosti, aj keď viem, že to bude ťažké. Nemyslieť na neho.
Každopádne, držím palce a dúfam, že ak aj vaše priateľstvo neprerastie do vzájomnej lásky, tak ostanete dobrými priateľmi. Justy