Depresia?

Príspevok v téme: Depresia?
kika 1127

Čo znamená strata chuti do jedla, pocit prázdnoty, vyčerpanosť, poruchy spánku a koncentrácie??? Mám to už druhýkrát za posledného polroka. Depresia??? Nemám vyslovene zlú náladu... Len sa necítim najlepšie... Mohla som si to spôsobiť aj dlhodobým zlým spánkovým režimom a stresom ??? Ďakujem za rady:)

postblue

skus pozriet toto www.jigsawhealth.com
je to dost nekonkretne a je to viac menej abstraktne pomenovanie zoskupenia podobných píznakov...
na tomto fore boli uz asi styri fora od roznych ludi s takmer tými istým problemami...

kika 1127

jajka001_:
Do prírody sa pôjde až po mature...:( Psychicky ma moc nerozhasuje pitie, pijem iba príležitostne, možno raz za dva mesiace a depersonalizáciu by som si nevymýšľala, keď to môže byť príznak schizofrénie, ako som niekde čítala (a nie, nie je to pokus o vynucovanie pozornosti, jednoducho to nechem prehliadnuť a nechať to prerásť, ak to môže dačo byť). Človeka trochu vyľaká (s nadhľadom tak trochu i pobaví :D) ak by si pri rozhovore pozrie na ruky a má pocit, že mu nepatria. NašŤastie sami to stalo iba párkrát a už dlhšie nie...

jajka001_

si asi nejaka rozhasena, daj sa do kopy, chod do prirody, uprav si rezim, relaxuj a nevenuj sa cinnostiam ktore ta psychicky rozhasuju ako je napriklad to pitie a tie ritualy. tu depersonalizaciu pri piti, to mi pripada ze si vymyslas uz diagnozy a prilis sa analyzujes. jasne ze ked si pripita mas ine, divne stavy, ktore nie su prirodzene.

kika 1127

A aby toho nebolo málo, ešte mám občas vo veĺmi malej miere depersonalizáciu (keď som opitá, tak nejak mám pocit, že zo zrkadla na mňa hľadí niekto iný a celkove akoby sa oslabilo "ego" a rástlo súznenie s druhými, alebo keď som krajne unavená), aspoň si myslím, že to tak môžem pomenovať..Alebo občas vidím blikať biele svetlo akoby po okrajoch očí, stávalo sa mi to, keď som napríklad cítila súcit, robila som meditáciu odpúšťania (alebo je to len veľmi silná sugescia?) A inak nie som cvok :D...

kika 1127

Áno, občas sa mi stávalo, že napriek zlému spánku som bola mierne hyperaktívna, no už nejako nemám energiu... Už som raz či dvakrát prežila panické stavy, mala som pocit, že sa dusím, padajú na mňa steny a cítila som strach zo smrti alebo z nezmyselnosti existencie. Mávala som problémy zaspať, pretože ma trápil pocit úzkosti (ktorý ale nemal racionálnu príčinu), prípadne som bývala pred spaním dosť čulá, napriek tomu, že cez deň som sa ledva plahočila. Za posledné dva roky som prežila aj tzv. spánkové paralýzy, vždy kombinácia veľkej únavy a psychického tlaku...Keď som bola malá, občas ma vydesilo, že som sa z polospánku náhle zobudila a zdalo sa mi, že nedýcham alebo som mala nekvalitný spánok a zdalo sa mi, že som takmer vôbec nespala.Psychicky som o dosť vyrovnanejšia a optimistickejšia ako som bývala, už nemám ani tie paralýzy, no necítim sa dobre po fyzickej stránke.

Juro_

Si trochu málo konkrétna. Skús podrobnejšie,

Ak spíš málo a si hyperaktívna, tak by to mohlo byť skôr psychotické, prípadne so psychotickými príznakmi.
Ak spíš veľa, tak by to zase malo byť depresívne.
Prípadne by to mohlo byť aj bipolárne.
Poruchy spánku sa môžu prejavovať prakticky pri každej zlej psychickej kondícii.