Útrpná bolesť chrbtice

kaktuslq

Dobry den, ak by mal niekto zaujem o kupu zdravotnych stoliciek ErgonomiS, viem vam zdarma poskytnut ID kod, cez ktory dostante 10% zlavu na nakup...

jozef333

Tí, ktorí majú sedavú prácu, jednoznačne odporúčam pri bolestiach chrbtice zdravotnú stoličku Ergobejot.
Má vynikajúce klinické testy z nemecka a cenovo je najdostupnejšia na slovenskom trhu. Ergobejot ponúka tzv., dynamické sedenie, ktoré je prospešné pri problémoch s platničkami, krížami, kĺbami, krčovými žilami atď.
Využívam ju už takmer 6 mesiacov a neviem si ju vynachváliť. Je trochu menej aktívna ako jej konkurencia spinalis alebo ergonomis, čo beriem za pozitívum, nakoľko na nej človek bez žiadnych problémov vydrží celý deň.

Maros75

wertyna- Je pravda,ze aj matrac robi svoje a aj vankus.
No dolezitejsie je aby si sa zacala venovat posilnovaniu svalov na chrbtici. Ak mozes......pozhanaj si dobreho trenera a ten ta nauci vela cvikov ako si spevnit svalstvo a narovna ti to chrbticu. Vlastna skusenost.

Lipex

Zapájam sa do debaty či kúpiť alebo nekúpiť stoličku Ergonomis.Takže sedieť na fit lopte je zdravé, ale určite nie 16 hodín .Pri sede na lopte musíte celý čas kontrolovať pohyb lopty a zároveň, aby chrbtica bola rovná.To je dosť veľa faktorov, ktoré treba dodržiavať ku správnemu sedeniu. Stolička ErgonomiS splna funkciu lopty, ale zároveň rozkladá správne váhu a svojim ergonomickým operadlom Vás tlači mať chrbticu vystretú bez toho aby ste tomu venovali pozornosť.Prístup firmy vymeniť celú stoličku pri reklamácii je jedinečný a pokiaľ som si vedomý je to dosť unikátna vec.Reklamovali ste už na Slovensku niečo? Spomeňte si na tu skúsenosť pokiaľ nejakú máte .Dlhotrvajúci bolestný proces.Z mojich dostupných informácii priamo z firmy doteraz nemali žiadnu reklamáciu na zlomený piest.Na zlomenie piestu treba lis takže tato informácia je zavádzajúca.Investíciu do stoličky považujem za rozumnú.

Casanova

Ahojte,mam ozaj problem....!!!! Tazko zacat,pokial neviete,kde sa stala chyba...ani pred 10 rokmi som mal vaznu nehodu na bicykli,otras mozgu,hospitalizacia...nasledne robene komlpetne vysetrenia...vsetko ok.bol by som rad , aby Vas nezmiatol ten otras mozgu,este raz pripominam bolo to pred 10 rokmi a vsetko bolo ok. Postupom casu sa vsak dostavil problem s totalne atipickymi priznakmi,zacalo to tym,ze som mal pocit nedostatku vzduchu,teda....zastavit,nadychnut sa a potom som mohol robit cokolvek...nejako som si na to zvykol ,aj ked som sporadicky navsevoval lekara , lebo mi to nedalo pokoj.... v poslednej dobe sa mi strasne potia ruky,dlane...nejedna sa o bolest,ktora sa neda zniest,ale o ten pocit,neistej a roztrasenej chodze...pocitu nedostatku vzduchu. Niesom lekar,ale nepride mi to uplne ok. Najzvlastnejsie na tom vsetkom je...ze bez akehokolvek problem zabehnem aj 10 km,ale neodplavem ani 30 metrov,vopred by som rad upozornil,ze sa nejedna o ziadnu fobiu,ci strach z vody...je to vyslovene taky kontrast,ze to nedava logiku,prebehnut 10 km na jednej a neobstat v klude pri pokladni v obchode na druhej strane....otazka znie...moze to vsetko sposobovat chrbtica??? Moze to byt cviknuty nerv??? ,ak ano je mozne ,ze by bol cviknuty,tak dlhu dobu??? Na zaver by som rad poznamenal ,ze som absolvoal vysetrenia: Kardiologia,EKG a echokardiograf,vsetko ok ,tlak 135-120/75-85 (uvadzam rozmedzia) Pneumologia: spirometria,rontgen...Nalez primerany veku,vsetko v poriadku. Otorinolaringolia-vyteri z hrdla ,nosa,vsetko ok. Alergologia- Prach ,pel,roztoce...inak ok,alergiu neliecim,radsej to prekycham...Ortopedia: Rontgen: Mierna skolioza a kyfoza hrudnej chrbtice...tu nalez konci..klby,kosti a stav kosti priamo umerny veku. Neurologia: Klasicke neurologicke vysetenie,bez nalezu...test na boreliozu...vsetko ok,vratane testu...Endokrinologia: vsetko ok.... tak co to je...dakujem

tomiim

ahojte,chcel by som sa spýtat,či bolest z krčnej chrbtice može suvisiet so strpnutim šije-Po prá dnoch ma skor bolela hlava a pukalo v chrbte-akoby som bol cely z dreva.Teraz ma skor boli hlava pri chodzi,ohnuti hlavy mam dutu bolest v hlave-akoby aj v nose hlieny,alebo čosi take.teraz mi už aj zaberie ibalgin,ale som dost unavený,teploty zatial nemám,ale mám pocit akoby som mal chrípku,aj ked okrem bolesti hlavy nemám žiadne príznaky,tak by som chcel vediet či tie bolesti a priznaky možu dost suvisiet z chrbtom-chrbat ma boli skor pri lopatkach-ale skor hlava ako chrbat-Chrbat mam skor akoby celý stuhnuty.

nyleve

Súhlasím s fandou - na bolesti chrbta trvalo zaberajú jedine špeciálne cvičenia (spinálne) - inak zaberajú aj pri bolesti chrbta a tzv. seknutí - zásada - cvičiť len do bolesti, nikdy nie nasilu, lebo si ublížiš. V tomto prípade ozaj pomaly ďalej zájdeš.

maruska84

Dobry den pani Janka,
rada by som sa Vas opytat na Vas nazor- pocas skuskoveho sedim na stolicke vyse 16 hodin denne, rozhodla som sa preto co to nastudovat o zdravotnych stolickach- som z Presova a tak som sa dostala aj na firmu ergonomis- bola som v ich predajni, skusala stolicku a vidi sa mi tam rozdiel medzi spinalisom, co sa tyka ucinkov (aj ked len maly)- nie som ochotna dat za spinalis 800 Eur, a ergonomis stoji cca 390 eur. Som aj rozhodnuta si ju kupit- lebo to co pisete, ze Vam praskol piest- ak sa mi to stane, jednoducho je tam zaruka 3 rokov, tak ju pojdem vymenit ....mozno to bola vasa ojedinela skusenost, nerada by som ich ociernit lebo ich pristup sa mi pozdaval. Teda otazka znie- ak ste mali tuto stolicku doma a mohli ste ju vyskusat aj dlhsie ako len na 10 minut, ci podla Vas splna zdrave sedenie? Ak si myslite, ze je to vyhodenych 400 eur, potom mi prosim poradite, ci sediet na fit lopte 16 hodin denne je tiez zdrave a ci si nemozem nejako poskodit? (aj ked osobne si myslim, ze sedenie na obycajnej stolicke je horsie ako na fitlopte). Vopred pekne dakujem za Vas nazor.
Maria

wertyna

Ivka 1
Mám zamestnanie skôr na nohách, robím v obchode. Nenehala som nič na náhodu, a už som ani v noci nespala, čo som mala bolesti. Dnes som s tým bola na neurologii a aj na RTG chrbtice, vysledky budu v stredu tak uvidím o čo ide. Dali mi zatial nejaké lieky od bolesti, tak som zvedavá... ale inak dik za odpoved

Ivka 1

Wertyna kde si zamestnana ? Nemas sedave zamestnanie alebo si este studentka?

Mala som velmi casto a este obcas mam kludove bolesti chrbtice v dosledku tuhnutia svalov v hrudnej casti chrbtice.
Bolest mi vystrelovala do hrudnika, ramien,krku a dokonca aj do sanok. Dva -tri ibalginy boli na dennom poriadku. Zacal mi vsak velmi trpiet zaludok a ked sa na to pozriem s odstupom casu,tak ani sa mu necudujem.Riesila som to cvicenim aerobicu a masazami hrejivym kremom z aloe. Bolesti mi ustupili . Pre casovu zaneprazdnenost niekedy nemam cas ist dva - tri tyzdne cvicit. Vtedy to riesim iba hrejivym kremom a aj bez tabletiek bolest ustupi a na nejaky cas mam pokoj.Skus to aj Ty. Dobre by vsak bolo, aby Ti urobili rtg chrbtice aby sa urcil povod bolesti ak ho nepoznas.