Kriticky znizene zelezo....

Príspevok v téme: Kriticky znizene zelezo....
alessandria

Dobry den,
dostala som do ruk vysledky,kde bolo
zelezo:2,4-kriticky znizene
saturacia zeleza:4%
ferritin sa tiež mina
okrem toho mierne zvyzene leukocyty
lymfocyty:12,8%
GranulocytyNEU:81,1%
Ab.početGrNEU:8,25
a k tomu imunodeficit bunkovej imunity.
Staci na to zelezo obohatit iba stravu?alebo to treba riesit aj nejakymi liekami,doplnkami?
velmi vas prosim o radu a aj o blissie vysvetlenie tych vysledkov.
vopred dakujem...

nieco-

o PSENU mozno pomoze...

Keďže pšeno neobsahuje lepok, je vynikajúcim doplnkom strany nielen pre celiatikov, ale aj pre malé deti. Kvôli vysokému obsahu železa je tiež mimoriadne vhodné pre chudokrvných ľudí. Vynikajúce výsledky má pri liečbe žalúdočných kyselín - jeho pozitívne účinky využíva aj čínska medicína pri liečbe pankreasu a sleziny. Dokonca sa zistili priaznivé účinky na vlasy, zuby, nechty a pokožku, stačí ráno pochrúmať jednu lyžičku surového pšena a zapiť pohárom vody.

Táto obilnina okrem iného obsahuje vitamíny B1, B2, A a C, veľké množstvo minerálov a vlákniny, je tiež bohatá na bielkoviny a tuky. Práve pre veľký obsah minerálov je pšeno vhodné konzumovať po rôznych úrazoch, pri stavoch vyčerpanosti, energiu dodáva ťažko pracujúcim. Pšeno by sme podľa niektorých odborníkov mali konzumovať najmä v zime, zahrieva totiž organizmus

RNG

So silne bielkovinnymi jedlami(maso, syry) je dobre nepit vody , nejest mucniky ani polievky, aby sa zaludocne kyseliny nerozriedili. Maso totiz potrebuje na stravenie silne kyseliny, nie rozriedene.Inac ho nerozlozis a nevytazis z neho vsetky ziviny, v tomto pripade napr zelezo okrem ineho
Pit mozes az ked je jedlo dobre natravene, povedzme za 2 hodiny. Po 4 hodinach je dobre to vsetko dokladne splachnut.
Japonci zacinaju den napr poharom teplej vody alebo caju, co im precisti zaludok. Pri tej prilezitosti je dobre sa aj alkalizovat a jest az za 2 hodiny potom. Ja to robim pridanim 1/4 az 1/2 lyzicky KHCO3(doma napr produkt pod menom Kalinat, na odkyslovanie vin).
Je to velmi dolezite hlavne pre tych co pouzivaju doplnok kyselin s jedlom.

Zaroven beriem aj enzym na precistenie tela a enzym na riedenie krvi, ktoru mam ako Stredoeuropan znacne hustu(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi)
Tak si zlepsim cirkulaciu a odstranim moznost tromboz a infarktov z krvnych zrazenin.

RNG

Nuz precistenie tela vzdy pomoze, len ja na to nepouzivam hladovku a tekutiny, ale silne enzymi a absorbenty. Hladovka je sice stara dobra metoda(vid posty v stredoveku)prim ktorej sa vsetky enzymi vytvorene v traviacej sustave neminu na jedlo ale absorbuju do krvi a cistia telo, lenze dnes to uz nie je treba, kedze dostat velmi silne enzymaticke zmesy , aj ovela silnejsie, nez je nase telo schopne vytvorit, najma telo ludi, co su zamoreni pre nedostatok enzymov, tj telo im nevytvara dost enzymov ani na travenie, ani na cistenie.

Cistenie tela hladovkou je uz zastarale, pretoze zaroven oslabuje telo

precistit-

TRAVENIE a potom aj spravne jest-nezapijat alebo nepit pocas jedla caj-lebo ten zabranuje vstrebavanie zeleza a podobne...

aloepriroda

Na úpravu trávenia - poruchy vstrebávania železa je v prvom rade potrebné dať do poriadku tráviaci trakt,prečistiť a súčasne dovyživiť organizmus.Veľmi sa osvedčilo : prvých päť dní piť čaj Aloe Blossom Herbal Tea - aby saprečistilo telo od najväčšieho znečistenia voľnými radikálmi a zároveň nenastal prudký detoxikačný proces,k tomu užívať kvalitné probiotiká s vyváženým pomerom probiotických baktérií potom začať užívať Berry nectar najprv 3 x 1 čaj.lyž.denne po týždni prejsť na 3 x 1 PL znova po týždni prejsť na 3 x 2 PL denne a na tom ostať min.tri mesiace. K tomu užívať Fields of Greens,viac nájdete na www.aloepriroda.com

RNG

Nepovedal by som, ze je vsetko marne, za prve je sa daju creva ocistit a regenerovat a tym zlepsit absorbciu, a za druhe nejaka absorbcia asi je, inac by clovek velmi rychlo zomrel bez vyzivy a spravny doplnok zvysi hladinu doplnovanej ziviny, takze je predsa len uzitocne deficitne ziviny doplnovat, pokial sa travenie a absorbcia nezlepsia.

amandine

aj ja si myslím, že by sa mohlo jednať o celiakiu. ak je to tak, a máš poškodený epitel tenkého čreva, máš znížené vstrebávanie živín tráviacim traktom - teda aj využiteľnosť akýchkoľvek preparátov podávaných orálne je mizivá. nevstrebú sa.

RNG

Travenie je vec kyselin, enzymov, vlaknin a probiotik.
Pala znamena nedostatok kyselin
Rozne nedostatky enzymov sposobuju potravinove alergie.
Nedostatok cohokolvek si treba doplnit.
Ak travenie nechodi dobre, clovek ma privela nedostatkov, to sa neda doplnit.Travenie si treba napravit, lebo drviva vacsina zivin musi pochadzat s jedla, dobre straveneho a absorbovaneho.

zeliezko

Alessandria, ja som mala to zelezo este nizsie, ked mi zistili celiakiu. Ale mala som dlhodobo traviace tazkosti, tocaky hlavy a kadeco ine..
Ale mam znamu, kt.pri beznej prehliadke vyslo zelezo zle, spravili dalsi test na celiakia a vysiel pozitivne, hoci nikdy nemala ziadne problemy s jedlom, dokonca je trosku plnsia.
Mozno treba skusit spravit taky test a dietou sa ti casom zelezo napravi samo. Ale neviem, mozno to je sprostost:)