Alkoholizmus

mata

ja ju tam asi neprinutim ,lebo ona uz dlho pije a sme jej to uz vela krat vysvetlovali,aby tam isla.skusim to s doktorkou,ked pojdem knam domov,ale ja viem ze ona sama od seba nepojde

monicka2509

uz tu pisem po x krat..pre Matu...zalezi od toho v akom stadiu je mama..moj otec je alkoholik uz 10rokov..a na neho uz neplati ani po dobrom ani po zlom..nijako..na liecenie musi ona podpisat papier a ked to nepodpise,tak nikto ju tam nemoze na silu odvliect...minule namerali mojmu otcovi tlak 180-110...a jemu je to jedno..pije dalej.. a uz dnes ide druhykrat na pohreb svojim kamaratom-alkoholikom,ale on nic..tak bohuzial...zivot je zly a pokial mozes konat,tak to urob rychlo lebo potom uz bude neskoro

muž

Maťa: je to ťažké.Začni tým,že sa poradíš s jej lekárom,alebo lekárkou.Oni ti povedia aký je postup.A potom neostáva nič iné ako tlačiť na mamu,aby sa dala liečiť.V prvom rade ju treba presvedčiť,že je alkoholička.Treba vyskušať všetko,po dobrom,ale aj po zlom.Určite sa to neobíde bez slz a nadávok.V tomto nemôžeš mať zľutovanie,ak jej naozaj chceš pomôcť.Zaďalšie sa skus nakontaktovať na spolok anonímnych alkoholikov.Buď osobne,alebo cez net.Určite ti poradia.Je to dlhý a náročný proces.Ale niekde začať a hlavne čím skôr musíte.Držím palce.

mata

MUZ a le prosim ta ako ju tam mam dostat ked tam vobec nechce ist a na liecenie nezoberu cloveka ktory tam sam nechce ist...na koho sa mam tam obratit kde mam ist aby tam isla.ona tam nechce ist.

muž

Maťa: poradím ti jedno,dajte jú čím skôr na liečenie.Ale musíš byť neoblomná.Ja som mal presne podobný problém.S mamou som nežil,bola doma s dvomi bratmi.To pitie a veci s tým spojené boli presne také ako opisuješ ty.Mama je už rok a štvrť po smrti,ktorú nepriamo zapríčinil aj alkohol.Dodnes si to vyčítam a neviem si odpustiť,že som preňu niečo neurobil a že som to nejako prehľiadal.Veď mňa sa to netýka ja s ňou nežijem,to je "ich" život.Neurob rovnakú chybu ako ja!!! Ja už svoju mamu nezachránim,ale ty ešte môžeš.Držím palce.

mata

kto mi poradi ako mam dostat mamu na liecenie.ja doma nezijem ale brat snou zije v jednom byte a teraz je 3tyzdne v alkohole.ze vraj ma aj krvavy monokel,uz sa aj pocurava,vraca.aj on musi stym stale zit a mat ju na ociach.chudak tak mi ho je luto.nema kde ist taky dobry chlapec to je.ona pije a ked je triezva nechce ani o tom pocut ani si neprizna ze je alkoholicka.co mam robit ako ju tam dostanem

muž

pre vanesa77: správne rozhodnutie.V tomto nepoznaj zľutovanie.Pokiaľ ťa poprosí o pomoc a vidíš na ňom,že to mysli úprimne,tak ho nezatracuj.Ale pozor nato aby ťa nestrhol sebov.Ja som vždy tvrdil,že pijem,lebo mám problémi.Ale bolo to presne naopak:Mal som problémi,lebo som pil.Držim palce.

nadej

Ahoj Reginka,
tazka to dilema, co si otvorila, ja tento problem riesim tiez s mojou mamou a poviem ti, ze je to beh na dlhe trate. Nie je na tom najhorsie, ale popija pivo kazdy den, a je uz na tom zavisla. Je to pre mna velmi vycerpavajuce, no skor na nu plati dobre slovo a prejavenie lasky voci nej. Ale potom je to naspat v starych kolajach. Pravda je ale taka, ze clovek zavisly od alkoholu si to musi najprv priznat, az potom sa moze zacat liecit. Dufam, ze sa ti podari tento beh dobehnut do uspesneho konca, niekedy aj ciastocny uspech je uspech:-), myslim tym, ze aspon sa nieco posunie pozitivnym smerom. Dufam, ze sa to podari aj mne, zelam si to najviac na svete. Pa.

vanesa77

Pre muz : )
Klobuk dole pred tvojim uvedomenim sa. Vies si to priznat a to je skvele. Lenze on si to nevie. Je mi jasne, ze predstavu toho najhorsieho si niekto priznava tazko. Uz som spravila uplne vsetko, co som mohla. A teraz je cisto na nom, ako sa rozhodne. Bud JA, alebo teta FLASA : ) V.

muž

Regínka: ono je to ťažké.Každopádne treba denno denne vplívať na toho človeka.A to musia všetci členovia rodiny.Dať mu na javo,že vám jeho pitie prekáža.Ale len v tedy,keď je triezvi a uvedomuje si to.Keď je opitý to nemá význam.Ale niekedy to nepomôže,alebo to trvá dlhé roky.Niekedy musí človek padnúť na same dno aby potom znova vstal.Ale obete sú vysoké.Držím palce a nech to výjde.