Je mi zle z behu

Príspevok v téme: Je mi zle z behu
matulda

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať ako je možné, respektíve čo robím zle, že ked idem behať tak mi začne byť strašne zle až na vracanie, pichanie v bruchu atď. Nebehám vela kedže som začiatočníčka v behu striedam beh s rýchlejším tempom chôdze ale nevolnosť sa aj tak dostavý prosím pomôžte

behacaka

ja som toto mavala uz od zakladnej skoly. strasne sa mi tocila hlava, raz som tam skoro odpadla. najdi si radsej iny druh sportu. ja som to mala od chrbtice.

xy:)

daniela, jeden z tych co povedal genesis. beh je vyborny, avsak hrozne namahavy, ja radsej take sporty, kde nejdem dusu vyplut.

xdanielax

xy, a mozem sa spytat aky zdrav. problem? Som nevedela, ze aj to moze byt.
Treba si vazne davat pozor a pocuvat svoje telo.

xy:)

ja to mam tiez, v mojom pripade to ma na svedomi zdravotny problem a nie zle dychanie alebo netrenovanost. preto uz nebehavam. bud opatrna, nieze kdesi odkvacnes.

xdanielax

presne tak, asi to bude nevhodnou stravou pred behom. Pred behom jedz lahke jedla, zlozene skor zo sacharidov (ovocie, susienky, ovsene vlocky...) Vynechaj bielkoviny, mliecne vyrobky a aj kavu. Idealne je, nieco zjest tak 1.5 -2 pred tym nez ides behat ale doplnaj tekutiny priebezne.
To pichanie v boku moze suvisiet aj so zlym dychanim. Tak sa sustred aj na to. Pravidelne sa zhlboka nadychni a vydychuj, skus tri kroky nadych 2 (3) kroky vydych.

Genesis

to môže byť hoc čo ... napriklad GERD to je refluxná choroba žalúdka alebo to môže byť aj problém so srdcom atď alebo jednoducho len príliš veľké zaťaženie organizmu ktorý jednoducho nemá dostatok kyslíka aj pre svalstvo a aj pre trávenie

rovnako to ale môže byť problém netrénovaného organizmu

moja rada:
1. pre behom nikdy nejedz (ak si pred plávaním na dlhšie trate tak sa urcite povracias tiez)
2. záťaž zvyšuj postupne
3. ak sa to casom nezlepsi tak vyhladaj lekara