Aknenormin - nepomáha ?

Príspevok v téme: Aknenormin - nepomáha ?
beep

Ahojte, mám 16 rokov. vyrážky mám už asi od 12tich rokov a skúšala som už všetko, nič nepomohlo. Tak mi lekár predpísal aknenormin. Beriem ho od 23.marca, ale nejaké zmeny teda nevidím.. A pritom vo veľa príspevkoch som videla, že to zaberá vačšinou už po 2 týžňoch... Budem to brať pol roka.. Tak neviem :( Bola by som rada, keby sa tu vyjadrili tí, ktorí s tým majú nejakú skúsenosť. Ďakujem!:)

Alzbeta01

Inak sa divim, ze v tvojom veku ti to predpisal. Je to velmi silny liek, predpisuje sa az dospelym, ktorym ani po puberte akne nezmizlo a vsetky ostatne sposoby liecby zlyhali. A je tazke sa k tomu dostat, nechcu to predpisovat. Mozno teraz je to uz inak, neviem. Mne to predpisali az v 28 rokoch, a to som sa uz par rokov snazila k tomu dostat. Nakoniec pomohla nahoda - firma v ktorej som pracovala mala za zakaznicku riaditelku tejto farmaceutickej firmy pre Cechy a Slovensko, poziadala som ju o pomoc a dohodila mi lekarku, ktora mi to bola ochotna predpisat. U teba je stale predpoklad, zeby ti akne po puberte preslo aj same, bez drastickej liecby. Ja som to mala hrozne, musela som brat hormonalnu antikoncepciu, aby som to mala aspon ako tak dobre, hoci vyrazky som mala aj tak. Ked som HAK nebrala, strasne sa mi zacala mastit koza po celom tele. Odstranila som si mastnotu z koze pletovym mliekom, mohla som pouzit i puber, to bolo jedno. Chvilu to bolo dobre a za take 2-3 hodiny som mala plet akokeby som sa namazala olejom. Vlasy detto, tie mam mastne doteraz, musim kazdy den umyvat. No a samozrejme akne sa mi strasne zhorsilo, aj na tvari a na ramenach a hornej casti ruk to bolo najhorsie, tam som mala vyrazku vedla vyrazky. Napriek tomu mi roky nechceli tento liek predpisat, lebo podla lekarov som nebola tazky pripad.

Alzbeta01

Komu to zabera po 2 tyzdnoch? Prepac ale takeho cloveka som ja osobne este nepoznala. Brala som to, tak viem o tom dost. Mozno ta potesim, mozno nepotesim, ale mne sa prve priznaky zlepsenia objavili po viac ako pol roku a to v tom case, ked som to uz nebrala. Brala som to presne pol roka a ked som to vysadzala, mala som kopec neziaducich ucinkov tohto lieku, ako afty, vysena supinata tvar i telo, koza na dlaniach sa mi medzitym uplne cela olupala, vysusene sliznice, hlavne oci, zmurila som. Tieto neziaduce priznaky ale vacsinou (az na tu suchu kozu) neboli po celu dobu liecby, prisli nejaky cas ostali a zase vymizli. Niekomu to zabera skor ako mne, rozhodne vsak urcite nie po dvoch tyzdnoch, vtedy mozes akurat tak cakat prve neziaduce ucinky. Bud trpezliva a vysledok sa dostavi.