Veľké bolesti chrbtice, kvôli skolioze

Príspevok v téme: Veľké bolesti chrbtice, kvôli skolioze
Moonika

Mám veľké problémy so skoliozou, už som zufala neviem čo robiť, mám 38 stupnov, ale mám pocit, že to je už viac. Je to hrozný pocit mať skoliozu, nemôcť si dovoliť dať na seba elastické tričko :( začala som cvičiť cviky sm systém, ale neviem, uvidíme ako, zatial nemám pocit, že by sa mi to zlepšovalo. Chcem sa spýtať či tu niekto nepozná niečo dobré, čím by sa mi mohla polepšiť krivka zakrivenia... Počula som aj o dornovej metode, či bruussovej masáži, mohla by aj tá pomocť?

Gabikaaa

Mne na bolsti chrbtice, mozno sa budete cudovat, pomohli ortopedicke vlozky medicovi. Moje bolesti zrejme pramenili z nespravneho drzania tela ktoremu prave tieto vlozky pomahaju nakolko su plnene vodou.

gitaristka

Dornovu metódu som skúsila,
vždy nastalo po tejto metóde uvoľnenie, dá sa povedať že vám chrbticu vrátia do pôvodnej pozície, ale pokiaľ niesú svaly ktoré ju udržia v tejto polohe, behom týždňa sú bolesti späť.

Hermi123

Moonika,Ahoj chcela by som sa opýťať pár vecí..prosím ťa mohla by si mi napísať na môj mail Mika.baumn@gmail.com ..alebo mi napísať tvôj mail .Bola by som ti veľmi vdačná

jankaaaaaaaaa

maria : drzim palce aj Vasej dcere. pri skolioze su najdolezitejsie kazdodenne cvicenia, natahovanie chrbtice a plavanie

jankaaaaaaaaa

moonika na meranie stupna skoliozy sluzia viacere metody. jednou z nich a asi aj najpouzivanejsiou je metoda podla "cobba", nou sa da najjednoduchsie posudit uhol a odchylka skoliozy, mozno sa ti zda na oko ze sa nezlepsila, ale vypoctami sa to da dokazat. je to super ze sa ti zlepsuje, treba dodrziavat vsetky pokyny lekara a najdolezitejsie je cvicit, cvicit, cvicit a snazit sa vystierat.
skoda ze nemozes chodit plavat, to tiez velmi pomaha a je to super relaxacne cvicenie.
drzim palce aby to bolo stale len lepsie

maria1113

monika, tak to je super, že sa to zlepšilo, my ideme na rng 6.12, som zvedavá, ako dopadneme. Už skúšame všeličo, boli sme u Mudr. Pedana, kúpili sme si bradielka a teraz ideme skúsiť dornovu masáž. Budem tam chodiť s dcérou raz za týždeň. Čítala som, že je to vhodná metóda pri skolioze,tak uvidím.

Moonika

maria1113 no hej, bola som na rng a mala som to zlepšené, mam teraz 27 stupnov, bola som prekvapená, ale napohlad na snimok, to vôbec nevyzeralo, že by to bolo zlepšené, vyzeralo to hrozne, tak neviem ako to rátaju, ale na pohlad sa mi to vôbec veru nezdá na zlepšenie...

maria1113

Monika, prosím ťa ozvi sa, ako si dopadla na rng, zlepšila sa tvoja krivka? Ak si pamätáš, tak pred pár mesiacmi si písala, že ideš na rng a potom napíšeš ako to dopadlo.