som chorobne lenivá

Príspevok v téme: som chorobne lenivá
md a

je to strašné kolko krát som sa už pokúšala zmeniť sa v takých veciach ako je "byť lepšie zorganizovaná, upratovať si po sebe, začať sa lepšie stravovať, piť viacj vody, vstávať zavčas ráno, byť aspoň trochu užitočná v práci a v domácnosti atd atd... Vždy to funguje tak týždeň, dva, potom sa vrátim do normálu a chovám sa nezodpovedne a bezstarostne. Nie je to o tom, že by som nemala na to kapacitu, dokázala som už zopár velkých vecí, ale pokial ide o také drobnosti ako umyť si po sebe riad, tak som bezmocná. Čo mám robiť?

Mala_lily

md a ja mám presne ten istý problém :D ... nie len že som chronicky lenivá ešte aj chronicky nedochvíľna :) .. doma neupratujem len keď už je to naozaj treba,neumývam riad,všade chodím neskoro,neskoro vstávam a keď som chodila do školy tak som tam každý deň skoro každú hodinu doslova prespala! .. dokonca si aj učitelia zvykli a nechali ma spávať :D ... viem že je zlé ak je človek takýto ale ja som sa s tým už naučila žiť,beriem sa za takú aká som a vôbec sa nesnažím zmeniť :) .. veď aký by to bol svet keby sme boli všetci dokonalý? ... na koho by sa potom nadávalo? :) sme lenivé a druhý sú zas ako sa hovorí workoholici nie len čo sa týka svojej práce ale možno my zas máme iné dobré vlastnosti a prednosti ktoré oni nemajú :) .. aj keď sa zdá že takto sa snažím si všetko len zľahčiť ale aspoň sa mi tak lepšie žije s mojou lenivosťou :D ..

a myslím že ak raz príde čas že budem mať dieťa,manžela proste svoju rodinu a snáď budem bývať sama ma podmienky samé prinútia začať ináč uvažovať a makať :D :)

oui.

den ma 24 hodin, a ktore sa neda stihnut vsetko. nik na svete nie je 100%, vzdy ked ides spat, tak nieco nechavas neurobene. rozdiel je len v tom, ci sa koli tomu trapis, alebo si spokojna s tym, co si v ten den stihla...

ak mas pocit, ze toho robis malo, tak si proste daj len jeden maly ciastkovy ciel na dalsi den, ktory sa budes snazit vsemozne splnit. po tyzdni, dvoch si mozes stanovit jeden pravidelny maly ciel, ktory budes robit kazdy den ( upratat si saty do skrine, ked prides domov, umyt vecer riad, cokolvek) a jeden taky premenlivy, situacny...

hlavne nemozes cakat, ze vsetko zmenis zo dna na den, ze sa odrazu zobudis, zatnes a budes vsetko zvladat perfektne, lebo na to clovek vynaklada strasne vela energie a zakonite sa mi obcas daco nepodari a potom si bude robit zbytocne vycitky... mozno, ze mnoho z tych veci, ktore by si ty chcela zvladat, su len somariny, na ktorych vobec nestoji svet, ani tvoj dobry pocit, len ty mas na seba prilis vysoke poziadavky.

dam ti jeden priklad zo zivota.
moja mama je clovek s totalne pevnou volou, donuti sa do cohokolvek, je maximalne poriadkumilovna, len velmi malo volneho casu stravi dakym "povalovanim" a ked, tak to je tiez len vysedavanie na internete a hladanie veci, ktore ju sice zaujimaju, ale tykaju sa jej prace.. k telke si sadne tak maximalne v piatok vecer na 3 hodiny, aj to vacsinou do toho zehli ... napriek tomu vecer casto pindavala, ze toho strasne vela nestihla, az posledne roky sa akosi zmierila s tym, ze clovek nie je stroj. ked sa jej ten riad nepodari umyt, lebo uz nema vobec chut, tak si len povie "nejak bolo, nejak bude". a v tom to cele je... treba tu byt pre moment, sustredit sa na to, co robime v danej chvili, nie na to, co by sme mali robit o hodinu neskor. cas je tu na to, aby sa nestalo vsetko naraz a treba sa snazit byt hlavou co najviac v pritomnosti, lebo premyslanim nad buducnostou sa clovek akurat odtrha od danej chvile.

md a

jajka mohla by si prosím ťa prestať súdiť ludí? Za prvé - motivácia a potreba žiť v čistom dome je jedna a tá istá vec. Za druhé, ja v ňom žijem. Ja nehovorím o upratovaní ako takom ale celkovo o probléme mať denno denne 1000 vecí stopercentne pod kontrolou a tým nemyslím LEN umyť si rannú šálku kávy HNEĎ ako ju dopijem ale napríklad o tom že zároveň myslieť na to ako stihnúť 5 stretnutí hneď po tom, medzi tým pracovať, byť 100% myslou v práci napriek tomu že máš trebárs osobné problémy, rozmýšlať čo si navariť, kedy vyprať, žehliť, ísť na poštu, starať sa o záujmi druhých, ako vyjsť s peniazmi, kedy presne pospácať ktoré dlhy, medzi tým si nájsť čas na priatelov keď nechceš ABSOLÚTNE NIKOHO aby ti s týmito vecami pomohol.

lost

jajka ma pravdu, lebo 99% ludi NECHCE zmenit svoju povahu

dat sa to da!

to ti garantujem, ale nie je to lahke..

co tak si spravit v den 1 zoznam veci ktore hcces v den 2< robit ?

potom si dat slub ze vydrzim 30 dni nech to stoji co to stoji

nic viac, potom sa vratim k lenivosti

ale 30 dni dodrzim

v 95% pripadoch zistis ze v 31ty prvy den ti je super tak po novom a nemas dovod ist k staremu systemu

po 1/2 roku si povies ze prichadza nejaka unava - stagnacia, avsak povies si ze "tak takto mam zabit 1/2 pracu?" NIE!

da sa to.. ja som takto zabil jeden >10rocny zlozvyk, zo dna na den.. a mal som sto pokuseni zacat znova a stale budu v buducnosti, no uz len z dovodu ze som 1/2 "cisty" tak si poviem, no prd ma porazis... a som a budem cisty :)

jajka001_

motivacia je jedna vec, to ale je kratkodobe, druha vec je potreba byt v cistom a upratanom priestore. ak to robi niekto za teba, ok, ale robi ti tym medvediu sluzbu.

lost

Ja som nad tymto bolestivo uvazoval a myslim ze motivacia ma s tym nieco spolocne...

Upratujes ak vies ze pride dolezita navsteva? Dokazes upratat SVIZNE a DOKONALE a hlanve s DOBROU NALADOU, tj. s NADSENIM ?

Ak ano - tak nie si chronicky leniva :)

Ak nie , tak .. nieco vymyslime :)

jajka001_

ked si tak naucena z domu, ze nic robit nemusis, tak ti to bude robit problemy stale. u nas bolo uplne normalne, ze si po sebe upraceme, o domace prace sme sa delili. naucis sa to len tym ze s tym zacnes a budes to robit pravidelne a stale, same od seba to nepride.

md a

uhlie neviem o čom to meleš... ale keď si to s tou fabrikou myslel vážne - nie, ďakujem. Svoju prácu meniť nepotrebujem.

kpl: ani svoj vek, ani momentálnu situáciu a ani fakt že v skutku nemám absolútne na nič čas neberiem ako ospravedlnenie svojej lenivosti voči týmto veciam. Čo sa týka dozretia - potrebovala by som to urgentne urýchliť:) Pred tým ako si zaobstarám dieťa, chcem sa naučiť vážiť si samu seba a to sa nedá pokial si neopravím totok