Znamienko pod pokozkou ?

Príspevok v téme: Znamienko pod pokozkou ?
Aolo

Uz par rokov mam nieco cierne, okruhle o velkosti asi 5 mm na tvari pod kozou. Nedokazem si predstavit co to je ani po hodinach citania na internete a prezeranie obrazkov, cez rozne formy Melanomov, roznych vyrastkov a vsetkeho mozneho... Mozno som zle hladal, ale proste nic, co by s tym suviselo.

Mam to tam uz dlho no nie od puberty o nieco neskor, je to cierne, pod kozou, nebolestive, nikdy mi to nekrvacalo ani sa mi nezda, ze sa to zvatsuje, ak aj tak strasne pomalicky, aby som to zbadal, nakolko do zrkladla sa pozeram kazdy den. Na povrchu mam aj akesi dierky na pokozke, vyzera to ako po chlpoch z tvare, alebo aj dierky po akne. Ako som uz povedal, je to na dotyk nebolestive, nesvrbi ma to, len okolie no s akne mam furt problemy na tvari, na dotyk je to pocit, ako ked sa normalne dotykam pokozky tvare, no mierne to vystupuje z povrchu. Prezeral som si to s malym zrkadlom velmi blizko svetla a povrch je leskly, pokozka na tom mieste sa mi vidi biela, pripomina dokonca povrch vyzreteho akne, je to trosku hrbolate, no urcite to akne nie je, pretoze je to cierne, tmavo-cierne. Ma niekto nejake napady ? Idem s tym k dermatologicke, ale som zvedavy na odpovede. Dakujem

Aolo

milovna

Tak teraz si mi nieco vnukla, ako som uz povedal mam problemy s akne, i ked teraz mam tvar cistu, no niekedy mi tam narastu riadne sopky :/ Takze to mohlo byt akne, ktore som si tiez vytlacil a ostalo to taketo, ta gulicka moze byt krv, ale daj si to radsej pozret. Diki za odpoved, asi to ma nieco s tym.

milovna

ja mam to iste,ale na nohe a nieje to cierne ale bolo to biele.najprv som si myslela,ze je to vyrazka,tak som to zacala vytlacat no nedalo sa,tak ak sa mi to prekrvilo,tak mi to aj ostala take do cervena?a je to tvrda gulicka a neviem co to je

AdamKrt

Ak by aj dermatologicka to nechcela dat odstranit, neni problem ist na chirurgiu a oni urobia zakrok na zelanie pacienta, ked si za to zaplati a odstrania to.

Aolo

No dnes som nestihol, ale v pondelok urcite pojdem, tak sem napisem, ze co mi povedali, lebo fakt ako mal som uz raz rozskrabnute znamienko, aj mi ho vybrali a Histologia bola negativna nastastie, takze rakovinu koze nemam a ak by som ju mal v sebe, tak by to zrejme uz vtedy vypuklo, no aj tak odvtedy mam respekt pred takymito vecami. A proste nedokazem pochopit co to je. Este ma napadla krvna zrazenina pod kozou, lebo krv tiez zcerna, ale to by sa dalo vytlacit podla mna. Mam este dalsie tri, ale tie su mensie no vyzera to cudne, uvidime. Drazdit by si to rozhodne nemal !

Fidelity

podľa popisu mi to pripomína niečo, čo má môj priateľ na krku.. z času na čas ho to začne iritovať a snaží sa to vytlačiť, potom sa to zhojí a vyzerá to rovnako ako predtým - akokeby voľačo čierne bolo pod kožou.. radila som mu, aby išiel ku kožnej a nechal si to odstrániť - ak si to má pravidelne rozškrabávať a vytláčať, ktovie čo sa s tým časom môže porobiť pri takom dráždení - no tá mu povedala, že to nič nie je a von to dávať netreba..
tak som zvedavá, čo povedia tebe, daj prosím vedieť.. pošlem ho prípadne inej kožnej, lebo prístup tej jeho (k viac problémom) sa mi veľmi nepáči..