Zlomenina

Príspevok v téme: Zlomenina
Kandíno

Zdravím , potreboval by som rady.

1.4 som pri zlom stúpení na squashovom zápase utrpel zlomeninu na 5.MTT pravej nohy. Na urgentom mi to dali do sadry. Sadra sa mi začala celá lámať tak som za 18 dní išiel na rengen , kde zistili že sa mi to vobec nezrástlo, predpísali mi špeciálnu umelú dlahu pre dlhodobú imobilitu. Na kontrole som bol pred 3 týždnami kde mi povedal ortoped že opuch je normálny , zrengenoval , povedal že už sa trošku kryštalizujú dokopy tie kosti. Vraj mám s nohou cvičit , menej ju zaťažovať. O týžden som bol na dalšej kontrole , kde mi len skontroloval opuchnutú nohu , dal mi tabletky na zmiernenie opuchu, povedal že o 12 dní mám dojsť.

Neviem čo si mám o tom mysleť , také dlhé liečenie som ešte nevidel. Ale to by mi ani nevadilo , skor to že ju mám stále opuchnutú , jedine ked v noci spim z vyloženou nohou vtedy rano trošku odpuchne ale akonahle sa postavim a idem napriklad do školy je to take iste. Trochu ma v tej nohe aj pobolieva, pichne občas, mam ju aj trošku znecitlivenú a nemožem moc hybať prstami od malička. Je to normálne ? možno si len namýšlam. Dakujem za odpovede

swistica

Este na zaciatku 20. stor. sa zlomeniny liecili absolutnym pokojom a vela koncatin tak koncilo amputaciou. Dnes by sa uz po zlozeni sadry malo zacat hned rehabilitovat, no i tak to podla mna nestaci a dlho sa to natahuje. V predoslom prispevku je zaujimavy pristup, ktory podla mna bude v buducnosti bezny. I ked by som isto nesla cestou, aby si pacienti sami skladali sadru a cvicili.Skor by som to videla na elektronicku ortezu, kde je noha-kost nehybna, no svaly v urcitom case cvicia pomocou elektro vyvojov. Nieco take, ako je v teleshopingu na chudnutie bez pohybu :-). Tak uvidime, kam sa to so zlomeninami posunie.

Mimo75

Viete co po zlomenine 5 mtt.som bol po4 tyzdnoch na rtg.a lomna linia viditelna cize nehoji sa dobre.dal som dole sadru a zacal pomaly chodit na päte potom pomaly naslapavat jazdil som na rotopede vsetko z bolestami octanove maste na opuchy .po dvoch tyzdnoch rtg a vsetko v poriadku a uz som aj chodil.a to mam44rokov.

granat

Zdravím vas.ja som si zlomil členok a už som s tym doma štvrtý mesiac.pred týždňom išla sadra dolu a noha bola dosť pripuchnuta.chodím stale o barlach.neviem sám čo ma caka pri najbližšej kontrole.či to budu rehabilitacie -neviem.

Kandíno

tak už chodím pár dní , síce krívam ale noha má už dobrú farbu a opuch žiadny. Problém je ale taký že ma strašne od chodze bolí cele chodidlo z nášlapnej strany zo spodu , mám aj spevnovacý obvez... ráno hlavne ked vstanem s postele tak na tú nohu sa poriadne nemožem postaviť tak to bolí... s čoho to može byť ? noha bola 2 mesiace zafixovaná.. može to byť s toho že som tak dlho nanej nestál ?

Kandíno

No niečo podobné berem , neviem ako sa to volá momentálne.

Noha momentálne vyzerá komplet odpuchnutá , už snou cvičievam , ortezu mam len ked idem niekde dalej od domu. Ale všimol som si že ked sa postavím malíček trošku ofialovie a cele chodidlo sčervenie , ale neopuchne... čo to prečo ? normalka ?. Na mieste kde som mal zlomeninu mam jak keby taku tvrdu hrčku , tvrdu jak kosť. Doktor povedal že to tam má byť ale aj tak som s toho trošku vykolajeny :D

Nora28

Kandino, ako dobre, že už máš nožičku odpuchnutú, ja keď som si zlomila nohu, tak si pamätám, že som brala wobenzym, na rýchlejšie zhojenie. Neviem, či to je ešte u teba aktuálne,veď opýtaj sa lekára.

Kandíno

No ešte mám prísť na kontrolu za 10 dní, rehabilitácie ešte nespománal.. Noha je ale už podstate odpuchnutá, ked dlhsie stojím tak sa dosť zmení farba ked sa tam nahrne vela krvy, ale nenapuchne skoro vobec. Neviem či to je normálne... Nebolí podstate už vobec, len ked spravím prudší pohyb s nohou. Natieram ráno , večer lioton gelom.

žaž

jejo ja som si toho tyzdna tiez zlomila toto iste len na lavej nohe dufam ale ze po mesiaci uz o tom nebudem ani vediet lebo ma slak trafi, prva noc so sadrou a mam sto chuti ju dat prec :(