stitna zlaza a tehotenstvo

RNG

Tekvicovy olej obsahuje len malicko jodu, asi tak 150 mikrogramov na davku. Jod sa da davat do tela v ovela vacsich davkach transdermalne, tj cez kozu, napr natieranim pod pazuchou jodovou tinkturou alebo jedenim morskej rastliny, kelpu.

tiny

Toto bola moja najväčšia trauma či otehotniem,lebo som sa 3roky liečila na š.ž. Začala som od začiatku piť zelený jačmeň (zhruba 2 a pol roka)z ničho nič mi po 3 rokoch povedali že som zdravá a liečba u mňa končí. Ja som ale začala zhruba pár mesiacov ako som chcela otehotnieť piť tekvicový olej, ktorý sa veľmi odporúča pri chorobách š.ž. A otehotnela som na 1krát. Už som v 4 mesiaci a dokonca ani v tehotenstve nemám testy na štitnu zle,avšak olej nepijem čo mi je veľmi ľúto (pretože mi ho žalúdok nestrávi).

RNG

Inac co sa tyka tej rozsirovanej lzi, ze zvysene mnozstvo jodu sposobi zvysenu cinnost stitnej zlazy zialbohu pokracuje, a veri tomu vacsina lekarov., Ked si ale chces precitat pravdu okolo jodu od lekarov, vyskumnikov, nades nieco aj v mojich prospevkoch, kde som uviedol roznu literasturu na to, hladaj cez google.sk zadanim rng, jod.
Usetri ti to cas hladania cez internet, kde je zialbohu viac lzi okolo jodu, tradicnych, nez priznanie novsich vyskumov a poznatkov na jod

RNG

Uvedeny je roztok povidonu jodu, kde samotny povidon obsahuje 10% jodu a roztok obsahuje 10% povidonu, tj celkove mas v nom 1% jodu.
Ja odporucam silnejsie roztoky ako napr jodova tinktura, stara vyse 100 rokov pouzivana, s obsahom 2% jodu a 2.5% KJ v 59% alkohole.
V lepsich lekarnach ti ju namiesaju, inac na internete je jej plno, podobne aj roztoku lugolu, kde je len voda a nie alkohol.
Napr cez iherb.com si mozes objednat iosol.
Odporucam ti to davat ale pod pazuchu v tehotenstve, nie na brucho.

evellina

RNG...ale nebude mi nic,ked uzivam L-thyroxin a budem si na brucho kvapkat jod?...vies obavam sa,aby som sa so znizenej funkcie SZ nedostala na zvysenu funkciu SZ...???
A vies mi aj poradit,ja som v DE a tu poznam len jodovu tinkturu na rany.Vola sa Mercuchrom-Jod Lösung.Myslis,ze by som si z toho mohla teda kvapkat na brucho???
Ale dufam,ze mi nebude nic.Potom preco lekari nepredpisuju ludom s ochorenim Stitnej zlazy aj jod?...ja nechapem.Az tu na fore sa dozviem,ze treba do tela dostat aj jod....
dakujem

RNG

Stitna zlaza potrebuje na funkciu jod a nie thyroxine. Thyroxine je len nahrazka za jeden hormon, co ma stitna zlaza vylucovat. A co ine hormony zo stitnej zlazy, inych endokrinnych zlaz a tiez spotreba jodu na enzymi a ine procesy v tele?

evellina

takze nikto nic???...to nikto nema problemy so stitnou zlazou???...cudne,uz pisem do tretej temy ohladom stitnej zlazy a nikto nic....cudne....

evellina

ahojte....aj ja mam znizenu funkciu stitnej zlazy.Dozvedela som sa to pred dvoma tyzdnami.Zacala som uzivat L-thyroxin 50...ale ja by som sa chcela opytat na trocha iny problem ako je tehotenstvo.
Mate niekto skusennosti s vypadavanim vlasov pri znizenej funkcii a ci nevie niekto poradit,kedy asi to vypadavanie vlasov pominie.Myslim po ako dlhej dobe od zacatia liecby L-thyroxinom vypadavanie vlasov ustupi.Ak vobec ustupi.....dakujem

rrrrrrr

Ahoj, ak je znížená funkcia štítnej žlazy liečená, čiže berieš lieky každý den, problém ti to robiť nebude. Ja mám zníženú funkciu a dve detičky, otehotnela som bez problémov, len počas tehotenstva som chodila častejšie na kontroly ku endokrinologičke a aj mi občas menila dávku...