Agresívny schizofrenik

Príspevok v téme: Agresívny schizofrenik
pelikan

Ako primäť zúrivého, agresívneho schizofrenika dobrovoľne prispievať na spoločný chod domácnosti? Problém je v tom, že keď takto chorého súrodenca 1x-mesačne žiadam o finančnú spoluúčasť z poberaného ID, verbálne a fyzicky na mňa útočí. Vlastne opakovane ma až do krvi napadol a možno raz ma hlavne pri tejto príležitosti vo , svojej agresivite zabije. Sme súrodenci, rodičov už nemáme, bývame v spoločnej domácnosti a všetci rovnako platíme za byt. Na stravu nie je ochotný prispievať vôbec. Sama som momentálne už dlhšie nezamestnaná. Moje životné úspory sa minuli a rozmýšľam, že keď to takto pôjde ďalej, ostáva mi len dobrovolne skončiť tento mizerný život. Prosím o radu, ako ste tieto problémy riešili vy?

lilek

pelikan sama mam ten podobny problem...schizosa agresivneho brata.. on ma ale tyral psychicky....ja som nanho normalne zavolala policiu nastastie s nim nebyvam v jednej domacnosti...no prerusila som s nim akekolvek kontakty a uz sa niekolko rokov nerozpravame...pre mna je to cudzi zly clovek, najlepsie ak aj tvoj brat ostane zatvoreny v blazinci...tam patri a tam nikomu neublizi akurat sebe ...

mozno to znelo kruto ale je to tak takyto ludia tam proste patria, lebo ked sa nieco stane tak ich len opat zavru do blazinca a ospravedlnia ich chorobou....najlepsie by bolo ak by si ho vedela vypakovat z bytu...

drzim palce viem ake je to psychicky narocne

pelikan

Ďakujem Všetkým za rady, ktorými ste sa snažili zmierniť moju neľahkú situáciu.
Stalo sa to, že opäť mal svoj záchvat, takže sme museli volať RLP. Momentálne je už hospitalizovaný. Dúfam, že mu lekári pomôžu nájsť stratenú rovnováhu. Ešte raz všetkým ďakujem.

jajka001_

treba ho donutit brat lieky, najblizsie hned volaj policiu ked ta napadne, ti ho vezmu do nemocnice a tam bude musiet brat lieky. on to potrebuje.

tpch

pelikan, ale uvedom si, ze to, co on teraz v prvom rade potrebuje, je RIADNA LIECBA.
A prva vec, co potrebujes ty, je taktiez jeho riadna liecba.
Jeden rok je v pripade schizofrenie strasne dlha doba! Su pacienti, z drvivej vacsiny ti, ktori odmietaju spolupracovat pri liecbe, ktori su hospitalizovani aj 4krat rocne.
Uznaj sama, ze zit s clovekom, ktory ta mlati, az tecie krv, je neudrzatelna situacia. Ked nie je ochotny spolupracovat jeho psychiater, musis volat pohotovost a policajtov ty sama. Ak to neurobis, moze to skoncit tragediou, ktora sa nebude tykat len jeho.
Ale preco mu prave ty odopieras liecbu, ktoru evidentne potrebuje, ked nie je v stave rozpoznat situaciu a spravne sa rozhodnut?

pelikan

OVECKA takto agresívny je asi rok, od poslednej hospitalizácie, po prežitom úmrtí v rodine. Takže neviem, asi sa už nadobro pomiatol z rodinnej tragédie.

0vecka

ale podla toho co pises ti ide o zivot... takze by si sa ho mala asi zbavit ale kebyze to xces tak by si to uz davno urobila... kolko rokov sa to uz taha?

pelikan

OVECKA, nechcem sa zbaviť súrodenca, ani ho o nič obrať čo mu zo zákona patrí. Chcem len, keď mu už život nadelil túto chorobu, aby bral lieky, prispieval na domácnosť a aby roky, ktoré mu ostávajú na prežitie, prežil aspoň trochu ako človek.

pelikan

Situácia je vážna. Ak sa nevzpamätá, tak to tam asi dospeje. Ale to už asi sám potom neprežije. Myslím, že za jeho správaním je skryté zúfalstvo a strach z budúcnosti a nechcem, aby ho ťažil fakt, že niekomu nenávratne ublížil.

lea26

pelikan, na Tvojom mieste vysporiadam majetok-predam nehnutelnost v ktorej zijete, rozdelte si prachy na dve polovice a zacni si svoj vlastny zivot.Alebo kupuj stravu len sebe a nic doma nevar. Nechapem, ze budes riskovat vlastne psychicke aj fyzicke zdravie kvoli nevypocitatelnemu cloveku!!! Chces skoncit na dozivotnej liecbe na psychiatrii?Ochrnuta? alebo s inymi trvalymi nasledkami???