pes a človek

Príspevok v téme: pes a človek
Fanfalina

Dobrý večer. Manžel nechtiac zranil psíka, vek 1 rok. Podľa veterinára má zlomenú chrbticu, ale vraj by mal prežiť. Ja som za to, aby sa na neho pozreli cez RTG, manžel že načo, vraj ak má prežiť prežije, ak nie umrie. A že prípadná operácia by stále najmenej 1000 Eur, na čo som navrhla, že sa ako rodina môžeme poskladať v prípade potreby. Všetko odmieta.Je mi z neho zle, len čumím, že na to, ako ho má rád, že ako sa teraz k tomu všetkému stavia. Normálne pochybujem o tom či má srdce. Nedokážem s tým nič urobiť, lebo je to svokrov pes, no jeho zranenie má na svedomí manžel. Ide tu o princíp, ale aj o to aby psík netrpel. Je možné, aby mal normálny človek takto nízko posadené city voči zvieratám? Asi neviem s kým dlhé roky žijem, je mi na nič. Len to zveličujem, alebo mám naozaj pochybovať o tom či doma nemám Herodesa?

Filipka15

och uplne ma tato tema dojala :-) Ja mam tiez psicka, francuzskeho buldocka a je z utulku. Strasne ho milujeme cela rodina, je to nase babatko. Tiez by sme pre neho spravili prve posledne.
Pribeh Sandy- krasne...niet co dodat. Ja by som pre mojho spravila to iste.
A Fanfalina, super, ze to takto dopadlo. Drzim psikovi palce, aby sa rychlo dal dokopy.
A vsetci, co tu napisali pekne prispevky- je krasne vidiet,ze ludia su este ludmi :-)

Fanfalina

Ďakujem smajliQa, dobre si držala palčeky :o), konečne sa po týždni usmievam. Ten náš haukáč statočný má operáciu za sebou. Včera nám ho dali hneď aj domov. Pán profesor, ktorý ho operoval nám oznámil, že to dopadlo v celku dobre, bránicu zašili, vnútornosti mal vraj poprehadzované ako v hrkalke, ale dali ich na svoje miesto a malo by to byť dobré. Cestou nechcel nič piť, ale tesne pred cieľom (asi už cítil, že sme doma) vychlípal celú misku a dnes je to zase o niečo lepšie, len je strašne zoslabnutý po narkóze. Som šťastná, že to takto dopadlo a dúfam, že nám bude robiť ešte dlho radosť, aj keď sa po čase určite ukážu následky, ale aspoň máme akú takú istotu, že nebude trpieť a bude môcť žiť takmer ako každý zdravý psík. Zdá sa, že toto všetko si konečne uvedomil aj môj manžel, len škoda, že mu to tak dlho trvalo.
Ďakujem Vám všetkým, ktorí ste prispeli do témy, pomohlo mi to :o).

smajliQa

fanfalina.. bodivujem ta, a strasne ti drzim palceky.... moc chcem aby sa to podarilo.... dufam ze bude v poriadku.... chcem aby si nam dala vsetkym vediet ako to dopadlo... hadam zverolekar bude vediet co robit,,,,,,, tak sme s tebou!!!!!!! :)

Fanfalina

Tak dnes sme boli na RTG, cesta trvala 1 a pol hodiny, ale psík to našťastie vydržal. Chrbticu má v celku v poriadku, ale s vnútornými orgánmi to je oveľa horšie. Má roztrhnutú bránicu, čo spôsobilo, že vnútorné orgány sa mu natisli pod rebrá a tlačia mu na pľúca, z toho má aj sťažené dýchanie, čo sa mi stále nezdalo normálne, ale veterinár tvrdil, že je tam "len" zlomená chrbtica. Teraz je to už jedno, hlavne že vieme aké sú zranenia. Urobili mu RTG na 4x, potom ešte sono a tiež zistili či sa mu už netvorí tekutina v brušnej dutine, našťastie sa to nepotvrdilo. Lekár nám povedal, že sú len dve možnosti, buď ho operovať, alebo injekcia, lebo s takým rozsiahlym zranením, by možno dokázal žiť, ale určite by trpel. Samozrejme že sme za operáciu. Vraj sa s takou diagnózou stretol len 3x za svoju prax, ale dáva nám nádej na úspešnosť. Sme objednaní zajtra na operáciu, do Košíc, len cesta bude trvať 3 hodiny čoho sa obávam, ale s prestávkami to dúfam zvládne. Prosím držte palce, aby to pomohlo.

lost

príbeh Sendy

a vies co je este vcelku zaujimavy pohlad? :)

ked si psik pri lezani da labku pod hlavu a tak si spravi "vankus" :)

asi takto >

lost

kazdy, ale naozaj KAZDY den sa najde nejaky magor, kto nielen mna na cestach ohrozi..

existuje NEUMYSELNE a UMYSELNE ohrozenie.. to neumyselne je znacne a viditelne rozoznatelne od toho umyselneho... no v tom druhm pripade by som mu do toho pekla kludne pomohol..

lost

a myslim ze na zadnom sedadle sa tiez zrani.. kolko ludi skoncilo na vozicku, zapasovanych, na zadnom sedadle.. celkom dost..
vzdy sa snazim jazdit opatrnejsie ked mam psa u seba... lebo on nema rad rychle pohyby do akehokolvek smeru (preto tam ma pelech, nieco ako vankus, a vpredu je cca 20-25cm vysoka stena pelechu, cize "mala deformacna zona" :D to ho sice nezachrani, ale zatial som pasy pre psa nenasiel, existuje take nieco?
ono ten pes (ba co len pes - aj clovek) je extremne krehky na naraz CELNY... vacsina z nich sa stane v 60kmh... ono sa to zda malo v modernom aute, ale nie je to malo... 60kmh auto vs 60kmh SUV... ten v aute pravepodobne neprezije, alebo skonci extremne zle.

ale to by si mali uvedomit hlavne ludia co sekaju neprehladne zakruty.. alebo sa lepia na kufor, alebo predbiehaju 10 sekund, ako slimak.. proste charakter SVK vodicov..

popripade si zaobstaram 2,5tonove SUV :P tam bude v bezpeci :)