lúpanie koží na chodidlách

Príspevok v téme: lúpanie koží na chodidlách
markobin

Mám dlhodobý problém.Na chodidlá na spodnej časti sa mi,už dlhšiu dobu,lúpe koža, Myslel som si,že je to preto,lebo sa mi potia nohý.Je samozrejme,že si ich pravidelne umývam,a ošetrujem krémom,špeciálne na ošetrovanie nôh.No nič to nepomáha.Už si neviem rady.Poradí mi niekto,prosím.Ďakujem.

RNG

Sice 2 % oreganovy olej je asi najviac antifungalny, ale ma zapach ako pizza, takze neviem. Moja zena mala proti nemu znacne namietky, ked ma citila uz na par krokov daleko. Preto som presiel na GSE, ktory nema ziadny zapach.

RNG

Vazelina je sice casto dobra na tvrdu kozu, zmakci ju, ale je to naftovy produkt.
Odporucam skor kokosovy olej a ked do neho pridas par kvapiek(5-10 kvapiek na lyzicu oleja) GSE/citricidalu, tak je zaroven aj silne antifungalny. Inac kokosak je mierne antifungalny aj cisty.
Dobre je navliect si male plastikove vrecka na namastene nohy, nech tom dlhsie posobu, niekolko hodin. Potom si ich len utries do papierovej utierky(kitchen towels) a navleces bavlnene ponozky.
Po tyzdni-dvoch ti koza zmakne natolko, ze sa sama postupne po malych sulkoch olupe a zostane na nohach tenka zdrava koza.
Na plesen na nechtoch mozes pouzit aj ovela silnejsiu koncentraciu GSE/citricidalu. Nechty su hrubsie a cez ne je mensi priestup.

muc

plesen jak vysita!!! to, coAdam radi, zial nic z toho nema antimykoticke ucinky. bud chod na kozne a lekar ti predpise liecbu, alebo si kup oreganovy olej a kazdy vecer po sprche si chodidla nim natieraj. uvidis, ze sa toho zbavis, ale liecba musi trvat aj par dni po vymyznuti priznakov.

AdamKrt

Mozne je, ze mas na nohach plesen.

Treba si ich umyvat v niecom, co ju znici. Napr. repikovo-nechtikovy cajik, alebo si ich potierat este tea-tree olejom.

A na mazanie noh je velmi dobra lekarska vazelina. Extra mastna.