čo mi je?

Príspevok v téme: čo mi je?
ange_L

Takže začnem,mám 15rokov a píšem tu lebo asi neviem čo so sebou.Pripadám si chorá na hlavu,to čo sa so mnou deje nie je normálne,moje pocity sú raz dole raz hore.Dnes sa napríklad ku mne nedá ani ozvať,som mierne nervózna,dosť apatická dnes plačem skoro celý deň a viete čo je najlepšie,že ja neviem prečo?proste mi napríklad brat povie uprac izbu a ja sa ropzlačem...a potom keď to prejde som kľudná,ale cítim sa ako emocionálne vyšťavená,proste nič necítim,neviem či som šťastná alebo smutná,asi ani jedno z toho,presne takto mi teraz je...a tieto dva pocity sa striedajú celý deň.Nie je to prvý krát.Často mám pocit,že nikoho nezaujímam že som u mami dieťa,ktoré je druhorodené a svoje prvorodené má radšej.A teraz ma asi budete mať za cvoka lebo ma nechápete,raz som mala depresiu plakala som,ani neviem kde sa to vo mne vzalo a ja som išla do kuchyne po nôž,sadla som si na gauč a pozerala na ten nôž,dlho pozerala a plakala a nemala som poňatia čo chcem urobiť.No vedela som,že toto by som ľuďom ktorý ma majú radi nikdy neurobila a aj keby som chcela určite nie tak lebo z krvi omdlievam.Nie som v poriadku,alebo si to iba nahováram?to ako mi je niekedy smutno však nedávam iným ľuďom najavo...cíti ešte niekto tak ako ja?

AdamKrt

Ako bolo pisane, hormonalne zmeny.

Tie ovplyvnuje najviac stitna zlaza, kedze sa podiela na tvorbe hormonov. Moze to byt puberta a da sa to do poriadku, moze to byt aj dosledok zleho fungovania stitnej zlazy v dosledku nedostatocneho prisunu jodu. Jod sa nachadza v nasej strave velmi malo a 95 percent obyvatelov vnutrozemskych statov ho nema dostatok, kedze sa nachadza prevazne v plodoch mora.

Skus si jod doplnat. Napr. vytazok z morskych rias KELP, obsahuje biologicky aktivny jod. Ak si budes jod doplnat, nic tym pokazit nemozes, maximalne si stabilitozvat dobre fungovanie stitnej zlazy, ktora zas moze normalne produkovat hormony.

ahaja

myslím že je to puberta :) ved aj ja som v nej mam 18 a moja nalada je hrozna občas si pripadam zbytočná podvedená nemilovana ... a pootm si poviem do riti čo to hovorím a jednoducho s tým skončím venujem sa novým záľubam a smejem sa ... občas je dobre smeichom zakrývať plač hlavne v čase najväčšieho vyvrcholenia puberty :) skus najsť si nejakých kamošov ak ich nemáš dosť spievaj si aj ked ťa bude každý ignorovať niečo si hovor iba tak blabotaj potom si ťa začnu všímať a potom pochopíš že ťa počuvaju že ťa neignoruju nebrán sa emociam a plač ked môžeš ale zase neprehanaj to nechaj si to na sukromie lebo potom budeš možno aj na "dospelých "pôsobiť ako rozmaznana alebo urevana ... skus svojou emocionalnosťou pomôcť :)malokto sa vie rozplakať na vverejnosti plač za dobre veci a pokus sa vaic smiať zabavať proste blbuť aj ked sama nech každý pekne vidiže si vieš život aj užiť a na nôž ani nemyslí :) iba si natri chleba a jedz :)

gre_ta

Tými pocitmi si prešla asi väčšina z nás. Myslím, že bezproblémová puberta je dnes už skôr zázrak... Nálady sú veľmi ovplyvňované aj menštruačným cyklom, niekedy (dosť často) sa aj mne stáva že celé dni preplačem a uvažujem o zmysle života a zrazu akoby šibnutím čarovného prútika rozdávam úsmev do celého sveta ;) tak isto na náladu účinkuje aj užívanie HA, ale to neviem či, je Tvoj prípad... Skús si nájsť osobu, ktorej sa môžeš vždy vyrozprávať keď máš takéto stavy, mne osobne pomáha aj písanie a hudba... Veľa šťastia :)

gabs47

súhlasím .. aj ja to zažívam dosť často a to mam 17 .. ale tak u mna to väčšinou robia krámy alebo nevyspatosť .. ale puberta robí svoje musím uznať :) ..