Senná nádcha

Príspevok v téme: Senná nádcha
sarah1233

Mám silnú sennú nádchu, pele tráv.

CHcem sa opýtať, či niekto z vás užíva lieky ako :
- cezera, zenaro (levocetirizin)
- rupafin (rupatadín)
- fixit

Ktoré z týchto liekov Vám prišli ako najlepšie?
Rupafin sa metabolizuje v pečeni, momentálne ho užívam, včera som zjedla trochu hubovej polievky, ráno som mala pod viečkom dožlta oko, len mierne. Mohol to posobiť repafin?

DeniB.

Chcela by som sa opýtať sarah1233,resp.niekoho iného, či sa vám osvedčili nejaké účinné lieky na sennú nádchu.Ja užívam Flonidan, ale je to slabota, rozmýšľam, že presedlám na Cezeru alebo Nasonex (minulý rok mi celkom pomáhal).Bola by som vďačná za dobrý tip ;)

sydney

tento rok som uzivala fixit a nemal ziaden ucinok,nos plny,oci svrbely,nadcha od aprila doteraz. preto frcim buduci tyzden na orl,lebo to sa mi uz moc nezda,nemozem uz ani poriadne dychat a stracam cuch. inac naj co som kedy mala,bol claritine,ten bol vyborny. este si pamatam aj aerius,ale ten tiez nic moc

fixit

Asi týždeň užívam zenaro a celkom sa mi to pozdáva. Predtým som užívala zodac, od toho som bola veľmi ospalá. Potom som užívala fixit 180, ten bol úplne najlepší, senná nádcha zmizla a únava žiadna, no na mojú diagnózu ju už užívať nemôžem. Z vlastnej skúsenosti odporúčam hlavne fixit a na druhom mieste zenaro.

neonka

prave preto uzivam pravidelne Aerius.Mne ten pomaha. Teda pri pravidelnom uzivani
vela stastia, alergie vedia byt hnusne :)

Sarah1233

neonka:
Pollinox som brala ako píšeš 3x cez rok, 5 rokov za sebou, absolútne žiadna zmena, nejde mi len o bratie liekov, ale zmeirnenie príznakov práve inou cestou ako liekmi, lebo neliečia, len potláčajú príznkay. Ale aj tak vďaka :)

neonka

ahoj, ja mam alergiu- sennu nadchu a este na vselico ine uz od 8 rokov. ja neuzivam lieky len v sezone, ale pocas celeho roka. teraz su aj moznosti "prevencie" v podobe injekcii, Pollinox, 3x pred zacatim jari sa pichnu a cely rok by ti to malo vydrzat, s tym ze nemas problemy. mne nepomohli ale je to individualne. ja uzivam kazde rano Aerius

Sarah1233

StanleyH:

Môj e-mail sa Ti nevymazal, lebo som ho ani nepísala, ani nevkladala, ja som našla tvoj mail, som Ti napísala z gmail adresy na azet email. :)

StanleyH

Sarah, dalsia velmi cerstva sksuenost s nasimi Omega3, dalsi chalan co ma velmi silnu sennu nadchu, Berie zvysenu davku 3 davok Omega3 a ani zdaleka neni nic na nom videt. neviem preco ale asi sa mi vymazal tvoj mail co si mi pisala. Ozvi sa

RNG

Najucinnejsia forma EPA a DHA nie je v rybach
(tam su triglyceridy tychto omega 3 olejov)
ale v morskom racku= krill
(tam je to vo forme priamo pouzitelnych telom fosfolipidov).
Odhadom krill olej co sa tyka EPA a DHA je asi 8 krat tak biologicky ucinny, ako rybacie oleje z polarnych mori..
Na alergie a zapaly pomaha aj olej zo zelenej musle(green mussel Novozealandskej)
ale najucinnejsie je brat Quercitin(3x500 mg), vitamin C(3 gramy) a rozne enzymi

Senna nadcha je alergia, nie autoimunna choroba.