alergia na slnko

Príspevok v téme: alergia na slnko
Irena E

som bezradná a neviem si pomôcť asi 2 mesiace som zacala mať problem že nevim vyjsť na slnke lebo pokožka ktora je odhalena mi v momente sčevena a páli ako oheň.bola som u kož. lek. ten mi spravil testy ktoré mu ukazali že nie som na nič alergicka ale mne to nepomohlo lebo problem pretrvava a leky čo mi dava akurát ma utlmujú ale na reakciu nemaju žiadný vplyv naviem kde sa mam obratiť lebo nevijsť von za jasneho slnka je to problem a začinam mať s toho až depresiu. Kto mi vie pomôcť alebo poradiť?

BJ_2

zuzi, dobre pises. Ako rychlo sa ti zacne prejavovat alergia na slnko?
Vitamin D sa da vyrobit tak, ze 15 minut lezis na najostrejsom slnku, z kazdej strany, cize 30 minut dokopy. To vygeneruje najviac vitaminu D (davka na niekolko dni, takze staci to urobit 2-3x za tyzden, a clovek ho ma dost). Uz aj vtedy sa ti prejavi? (a nesmies sa natriet, opalovacie kremy blokuju produkciu vitaminu D). Ja si myslim, ze 15 minut z kazdej strany, da kazdy clovek.

Kiki88

Tak to bude zrejme alergia na slnko..to sa ti môže prejaviť hocikedy a v hocijakom veku, na tom nezáleží vôbec a HAK to môže tiež spustiť. Ja som o tom čítala jeden super článok na tejto stránke, www.damskyweb.sk kde písali, ako sa vyhnúť tej alergii na slnko a čo robiť, skús si prečítať, možno ti sadne ;)

zuzi74

Zaneseny organizmus a je jedno ci z antikoncepcie alebo inych liekov. Mam ju tiez uz roky a dostala som ju po silnych injekciach. To ale neznamena, ze sa slnku budem uplne vyhybat. Vitamin D treba nacerpat zo slnecnych lucov. Staci par minut ale nie tuhe slnko.

Solecito hoy

...vobec to nemusi byt z antikoncepcie...neberiem nic a niekolko rokov dozadu alergia na slnko...male cervene fliacky ako v ohni,iba vyhybat sa mu...opalovaniu je koniec,par krat som skusila ,ze po chvilke ani tak.nesla som sa doskrabat,hroooza iba Pantenol aj to bolo nic..Asi to bude

jesica

moze to fakt byt z tej antikoncepcie...
pokial som ju nebrala nemala som alergiu na slnko...to bolo pred 3-ma rokmi...ale zatial nemam vyskusane ze po vysadeni to pestane...(ale ved je zima, tak co? :)