Sladidlá

Príspevok v téme: Sladidlá
GunaKa

Čo si myslíte o umelom sladidle? Nemá žiadnu energetickú hodnotu a ja si ním pravidelne sladím kávu (2bobulky), je teda vhodné pri diéte nie? A ešte sa chcem spýtať koľko kcal može mať 15g lizátko (určite nemá veľa kcal a ked človeka prepadne strašná chuť na sladké myslím že je to celkom dobrá alternatíva)

senay

ja som sladidlá vylúčila absolútne, treba radšej zvýšiť príjem bielkovín. Len tak začne u teba prebiehať ketoza, teda rychle spalovanie tukov. VIem čo hovorim, ver mi, schudla som cez 18 kg. :) u mna zacalo toto vylučenie tukov s ketodietou, zo začiatku som sa stravovala s keto diet produktmi (zalozene na bielkovinej diete, obmedzenie sacharidov), postupne sa pridava normalna ZDRAVA strava, tj bez cukru. neuverite, ziadny jojo efekt, kila isli pekne dolu. a aj dalej idu len uz nie tak rychlo :) a citim sa lepsie ako kedykolvek predtym. takze za mna, ako sa hovori: cukor je smrrrt :)

radovanko2334

Čo sa týka sladidla určíte odporúčam brezový cukor, je to zdravšie... Moja manželka chcela schudnúť tak všade, kde pred tým davala klasický cukor tak ho nahradila s brezovým cukrom v preibehu krátkej dobe boli výsledky, je tiež dôležite aký brezový cukor... lebo niekde su tkz fake.. nemaGI 7 ako certifikovaný brezový cukor ale napr aj 20, preto pokiaľ chcete kvalitu tak odporúčam -odkaz odstránený-

Paulina3

Umelé sladidlá určite nepoužívajte. Je predsa toľko iných prírodných sladidiel, ktoré majú aj pozitívne účinky na organizmus. Za zváženie stojí používanie stévie alebo Xylitolu. Je sladký a neničí zuby ako klasický cukor. Ja ho používam aj na pečenie. Objednávam tu: -odkaz odstránený-

marrianna

Umelé sladidlá by som teda určite nikomu nedoporučovala. Sú lákavé z hľadiska energetickej hodnoty, ale kvôli zdraviu sa orientujte radšej na hocijaké prírodné sladidlá. Dneska na trhu o nich nie je núdza. Ja používam Xylitol, ktorý všade perfektne nahradí biely cukor a je nízkokalorický. Naviac sa z neho nekazia zuby. Na pečenie používam Xylitol s vanilkou (dá sa zohnať na internete. Chutí to super a stačia dve čajové lyžičky a nahradí to klasický vanilkový cukor.

Jardo123

Brezový cukor výborná náhrada za klasický rafinovaný cukor. Má GI 7 oproti rafinovanému cukru GI 70. Už skoro rok si s ním sladím kávu a schudol som 7kg, vyliečili sa mi 2 zubné kazy.Sladký je ako klasický. Na tej stránke si o ňom prečítate viac. -odkaz odstránený-

0vecka

2 m8 ze nejest ecka... to som sa pobavil... co by som mal akoze jest takeho kde nieje ziadne ecko??? podla mna taka potravina ani neexistuje...mozno tak destilovana voda...

m8

sladidla su potravinove aditiva, aditiv je strašne vela.. na obaloch sa označuju značkou E a čislom. pozname všetci. čo sa všade dočitame? aby sme ečka nejedli. ale to sa celkom neda, tak aspon vyberame potraviny ktore ich ma najmenej. ale to je asi tak...niekto fajči 70 rokov a nič mu neni- niekto cely život žil zdravo a umrie na rakovinu pluc..
všetko s mierov a ozaj ta kava je lepšia bez cukru ako to už niekto pisal :)
vyskušaj čaj od teekane ,,redukcia hmotnosti,, nie že po nom schudneš, ale ma taku strašne zvlaštnu chuť, myslim, že tam pridavaju sladke drievko. ked mam v praci chut na niečo sladke, dam si tento čaj.

doubledog

vsetky tie umele sladidla chutia podla mna hrozne (vratane toho moderneho vytazku zo stevie), a sladit si kavu umelym sladidlom moze len masochista.

neviem, ci nejak skodia, asi nijak vyrazne.
mne sa zda hlavne zvlastne, ze sa ludia snazia oklamat svoje telo podsuvanim akoze sladkeho.
to si myslim ze nie je moc mudry pristup.