zapálené, hnisajúce?, ďasno

Príspevok v téme: zapálené, hnisajúce?, ďasno
unreal

Tento piatok keď som sa ráno zobudil mal som z ničoho nič opuchnuté ďasno v okolí zadných horných stoličiek. Prakticky vôbec to nebolelo. V priebehu dňa mi ďasno odpuchlo. Natieral som si to počas víkendu s nejakým bylikovým prípravkom. Ďasno úplne odpuchlo ale z vnútornej strany ďasna mi pri okraji ďasna a zubu ostal taký tenký hnedý pásik. Ďasno však vôbec ani pri umývaní kefkou či pri dentálnej niti nekrváca len pociťujem intenzívnu bolesť.
Neviem či mám pokračovať v domácej liečbe či to ustúpi aj samé alebo s tým navštíviť zubného lekára. Prípadne poradiť nejaký prípravok z lekárne?

Deee

No a ja by som uz dávno sedela u zubára, mne sa takto spravil absces, hnisavy vacok pri zube, kým mi ho zubára nevycistil a neosetril aj zub boleloooooooo... Ešte mesiac sme to hojili....

2bodka

FLORSALMIN (salviova tinktura) ale myslim, ze to si uz aj pouzil. Skus si v lekarni kupit sypany repik a sprav si poriadne silny caj. Toto potom vyplachuj niekolko krat denne. Najlepsie je mat v ustach jeden glg a stale prevalovat v ustach. Ja mam rovnaky problem stale = vsetky 3 osmicky som si musela dat vytrhnut. Ostala mi posledna a rovnako ma takto trapi. Vzdy mi ale pomohol repik. Mne sa totiz stane, ze sa mi medzi dasno a zub uplne do hlby dostane nejake jedlo, ktore sa neda mechanicky vytiahnut. Potom sa vzdy zapali dasno. Repik dokaze dasno "rozmokvat" a vsetko, co tam nema byt "vylezie" samo von. Je velmi hojivy, takze dasno aj zahoji. Toto treba skusit 1-2 dni. Po 2 dnoch by to malo ustupit. Inak treba zajst k lekarovi.