Ako žiť s OCD

Pam

Takto, psychoterapiu som absolvovala asi 3 roky dozadu a trvala asi 1 rok (potom som sa prestahovala a uz som nehladala dalsieho psychologa). Terapia spocivala v rozhovoroch a konkretnych radach v suvislosti s mojimi obsesiami. Vrelo to odporucam, ale nedajte sa odradit, ak natrafite na zleho psychologa, skusajte dalej. Moj stav sa vyrazne zlepsil, asi 8 mesiacov som bola fit, lenze vysadila som aj lieky a to som robit nemala, lebo obsesie sa vratili. Smutno spravou je, ze z OCD sa dostanu len 2 % pacietnov, ale pri spravnej liecbe sa da zit plnohodnotny zivot, netreba sa vzdavat. Drzim Vam prsty.

222

Pam, a Vám pomáha tá psychoterapia? čo je to za psychoterapiu, čo Vám tam radia, ak smiem vedieť?no ja mám obsesie, že niekomu ublížim a stále mi to ide dokola. lieky beriem, ale neviem ako sa toho zbaviť. niekedy mám pocit, že to je už na celý život. a vy máte v akej forme to OCD?
Mind, súhlasím s tebou, rada by som spoznala niekoho kto to prekonal a dal by nám návod ako to prekonal....

mind

Hlavne sa tomu netreba poddávať a neľutovať sa, lebo od toho je už len krôčik ku ďalšej krásnej diagnóze: depresii...je to ťažké a bola by som veľmi rada, keby prispel aj niekto, kto to už prekonal, lebo zas bezcieľne bojovať asi nemá význam.

Pam

Zdravim, ja mam OCD 8,5 roka. Vrelo odporucam psychoterapiu ako doplnok k medikamentoznej liecbe. Ak smiem vediet, ake mate obsesie, kompulzy?

mikar

ahoj no je to tažke sama to vieš musiš to prekonavat pomaličky ja to mam tiež a je to strašne mne pomaha ked sa zaoberam niečim inym napr s kamoškami sme na webke alebo kukam serialy a tak snažim sa mysliet na ine veci inak sa to neda ale je to hruza ak chceš napiš mi na notro3@centrum.sk