Žihlavka

Príspevok v téme: Žihlavka
anonym_2137

Vie niekto poradiť? Od určitého času sa mi začali vyhadzovať "pupáky" ako keď sa popŕhlite. Strašne to svrbí, keď to škriabem tak ešte viac sa rozšíria. Po nejakej chvíli to prejde. Vôbec neviem na to prísť z čoho sa mi to robí. Alergologička mi nezistila žiadnu alergiu.Kožná mi predpísala nejaké histamiká, keď som ich užívala bolo dobre, ale keď som ich vynechala bolo to opäť. Či som na lačno, alebo niečo zjem, je to jedno. Som už z toho zúfalá.

- mira

Stane sa ti to keď si oslabená a prekyselená. Príčinou je cukor alebo chémia, povzbudzujúce látky, aromatické, príp. alkohol alebo ovocie.
Mliečne výrobky oslabujú črevo a ničia imunitu, preto stačí malý podnet a prudká reakcia je tu.

RNG

inac antihistaminicke su na[pr quercitin, bromelain, boswelin, dumbier aj curcumin az samozrejme rozne cistiace enzymi, ktore ocistie telo od latok, co mu sposobili podrazdenie a zihlavku.

RNG

Mnohi sa vyhadzu z prilisneho okyslenia organizmu, preto odporucam alkalizovanie.
Ale na rozne zihlavky su stovky dovodov, od alergii az po mikrobialne a zamorenia chemiou, vcitane liekov.

2bodka

no ja mam podoby problem, ale mne sa zvykne vyhodit len jedna a vacsinou na tvari.. sranda je, ze ja som roky nevedela co to je, proste predstav si situaciu, boli sme s priatelom v Chorvatsku na Korculi - romanticka prechadzka ulicami a potom fotenie na mole.. a mna akura vtedy zacalo svrbiet nad hornou perou na boku. Uz som vedela, co pride. Za chvilu pupak cerveny v strede bledsej farby. Nic nepomoholo, aj som neskrabala, skusila som to schladit vodou ale nic. Vsetky tie pekne fotky odtial su pokazene, lebo tam vyzeram, akoby som mala bedara :D Zmizlo mi to, az ked sme nasadli na lod a vratili sa na svoj penzion. Az potom uplne nahodne som sa docitala, ze je to zihlaka. Mne teda nic ine nepomaha iba Fenistil gel. Ked to citim, ze zacina niekde svrbiet, hned to natriem a vacsinou to hned prejde. Je to reakcia na nieco. Nikdy neviem na co, pretoze sa mi to vyhodi kedykolvek bez varovania. Ale hovorim, kedze mam vzdy iba jeden kus, tak to velmi neriesim :D