Ja uz nevladzem

Príspevok v téme: Ja uz nevladzem
nezamestnana

Mam 25 rokov, minuly rok som sa stala magisterkou a od vtedy som nezamestnana...Nech robim co robim neviem si pracu najst. Momentalne si robim kurz uctovnictva a idem si aj letny kurz anglictiny robit, ale ja uz zacinam byt strasne zufala :-(. Vystudovala som ucitelstvo, ale ani do skol ma nepotrebuju. V podstate sa na pohovor ani nedostanem, lebo ani na ten ma nepozvu, len mi odpisu, ze ma vedu v evidencii, ale momentalne volne miesta nemaju...Som na dne uz...Mam sice rodicov, ktori ma utesuju, ze pracu si najdem, a nadalej ma zivia ako keby som mala 10 rokov :-(....Ale ja mam 25, preboha. Minule som si poslala 33 zivotopisov a ani na jeden pohovor som nebola pozvana. Jedine za predavacku, pokladnicku by ma prijali...Ale zase zarobit 310 v hrubom..Ved to ani na vyzitie nie je..A navyse mam vysku, tak nebudem robit pokladnicku...Ja uz vazne nevladzem. Co mam robit? Ja sa uz zblaznim :-((

xy:)

mila nezamestnana, nechcem ta urazit, ale vystudovat ucitelstvo teda nie je nic vynimocne - podla mna je lepsie robit pokladnicku ako sediet s depresiami doma. aj ja robim job, co je pod moju kvalifikaciu, no bohuzial. ale ked pojdes robit tu blbu predavacku, mozes aspon ziskat kontakty s rozlicnymi ludmi. pracu si predsa mozes hladat aj ked budes zamestnana.

dobrá rada

no moja aj ja si myslím, že si fajnová !! AJ ja mám VŠ ekonomickú a 4 roky som robila predavačku - pokladníčku a zarábala 320 eur..a čo mi spadla koruna z hlavy, či čo ?
Potom som sa stala vedúcou a keďže si ma všimli na podniku ako šikovnú, dravú a neustále zlepšujucu ( podarilo sa mi teraz v čase krízi zvýšiť tržbu ) , dali mi ponuku pracovať priamo na podniku...a dnes som zástupkyňou konateľa spoločnosti. Plat 670 eur...auto, mobil, notebook, všetko aj na súkromné účely k dispizícii. Dovolenka raz do roka k moru zadarmo...Pod sebou mám 65 ľudí ktorých riadim.

Oplatilo sa čakať a bojovať. Takže neopovrhuj prácou predavačky...zdvihni si zadok a choď makať. Nemysli si, že niekde čakajú s otvorenou náručou na absolventku bez praxe..a budú ti chýbať roky do dochodku...

Anaya

Matyo, o 19.24 má pravdu.
Dnes chcú byť všetci úspešní a bohatí :-) a chcú sa mať dobre a hlavne to všetko chcú hneď. Ale to je postupná cesta a treba preto aj niečo urobiť. Nikto z tých, čo sú dnes na tom "dobre" vám nepovie, že to všetko získal a dosiahol za 1-2 roky a že to šlo ľahko...

Matyo

Weva - prečo by nemohla?! Keď bude spoľahlivá, bude mať dobré vzťahy s kolegami a hlavne s nadriadenými, tak prečo nie. Navyše bude mať VŠ čo bude jej veľká výhoda oproti ostatným a keď sa v tej predajni uvoľní nejaký manažérsky flek môže hneď po ňom skočiť ;-)

smajliQa

je lepsie robit pokladnicku a popritom hladat nieco lepsie, ako nerobit nic, cakat ze ta bude zivit rodina a stazovat sa ze nie je roboty.

Sue..

nezamestnana,absolutne suhlasim s ostatnymi.nic ti nebrani robit "aspon"tu predavacku a popritom si hladat pracu..jasne 310 eur neni nic moc,ale keby ta nema kto zivit a nemas co do ust,tak by si si rychlo rozmyslela ci by si nebrala aj to ..chapem,ze si nestudovala nato aby si skoncila ako predavacka ale tiez si nestudovala ani nato aby si skoncila na urade prace tak skus zobrat aj takyto druh prace..nemysli si,urcite nebudes jedina predavacka ktora ma skoncenu VS,bohuzial toto je realita ale ako docasne riesenie to nie je ziadna tragedia

soffa

este ma napadlo.v obchode ziskas take znamosti ze by si sa cudovala.robila som 3 a pol roka v obchode,najpr ako pokladnicka potom ako veducu useku a doteraz mam znamosti,nemusim cakat u doktora,vsetko sa da raz dva vybavit.to vies pride jeden doktor a povie,nechate mi,neda sa to odlozit.atd.a potom ak potrebujes ty nieco,prides do doktora a ta povie,nemusite si zaplatit 20 eur,ved aj vy ste mi pomohli,.alebo sa mi stalo,ze mi ponukali ine zamestanie,ze pridte ste sikovna ,taka by sa mi zisla.takze predavacka nie je na zaciatok az take zle.

sweater

sak zoberem co je, popri tom hladam, sondujem miesta, podavam CV a cakam ci sa nieco lepsie neobjavi, podat vypoved nieje problem..

smajliQa

nic v zlom, ale keby si na tom bola tak biedne tak by si isla robit na dva ci tri mesiace aj tu pokladnicku.. podla mna si moc fajnova... co ked mas vysku???
hocikto ju ma, a nevie si najst rpacu. len sa lutujete.. co ste viac ako tí, ktorí ju nemaju?, vsade sa musí makat.. zijes na SVK!!!!!

Weva

Matyo - z predavacky sa asi tazko niekam vypracuje, hm? Pochybujem, ze ju tam caka karierny rast :)

Ale uplne suhlasim s Anaya - lepsie nieco ako nic... vacsinou sa nieco ako casnik, ci predavacka najde a aspon mozes vasim prispiet na naklady. Alebo ist do zahranicia a skusit napriklad tu anglictinu tam... ak mas ucitelstvo viem si predstavit nieco s detmi, opatrovatelku alebo tak...