konečne som začala, robím to dobre?

Príspevok v téme: konečne som začala, robím to dobre?
matulda

Ahojte, no konečne som sa rozhodla že poriadne schudnem, mojou slabou stránkou bolo sladké, z toho som najviac priberala, lebo ani mäso skoro vôbec nejem, iba to sladké ma trápilo. Deň bez neho som si nevedela predstaviť ale keď som zistila, že vážim odporných 59 kg pri výške 172 cm, bolo mi zo mňa na nič. Nenávidím sa už pozerať do zrkadla. Našla som si jedálniček a som krásny druhý deň bez sladkého, pre mňa je to krásny krok :). Chcela by som sa s vami podeliť čo som zjedla a prosím napíšte mi či je to o.k. či to niesú moc tučne potraviny.
deň1:
R: biely nízkotučný jogurt
D: polka mrkvy
O: dve vajcia na tvrdo
V: miska cestovín z brokolicou
deň dva bol skoro taký istý akurát desiata banán a obed brokolica.
Prosím píšte rady dakujem moc :))

Sisi135

milkka: to ti neviem povedať, ja mám napríklad pri výške 171 cm 54 - 55 kg a zdá sa mi to málo, preto myslím že ak dáš dole tých 5 kg tak budeš super, nižšie už nechoď

Sisi135

moonriver: takže na večeru nie cestoviny aj keď sú celozrnné a v malom množstve (komplexné sacharidy), ale ovocie (čistý cukor - rýchle sacharidy) áno? Veľa toho o strave nevieš

moonriver

cestoviny a pečivo vobec nie su dietne jedlo .
NA večeru nejedz nikdy cestoviny, ale nahrad to to bud zemiakom ryžou alebo hrachom sosovicou či kukuricou.Cestoviny či pečivo obmedz na minimum a jedz len na ranajky napr pol rohlika či ovsené vločky.ale za to si dopraj viac bielkovin čiže šunky. na večeru len ovocie alebo mrkvu a k tomu trocha šunky či vajce ale mrkvu a cestoviny vobec nie.Cestoviny maju jest tý ktorý potrebuju pribrat.

a pozor aj na grahamové rohliky tie nie su vobe dietne od pečiva sa všeobecen dost priberá maximum pol rohlika dene a vela zeleniny napr mrkva kapusta a k tomu nejaké maso ,.z masa možeš jest viacej aspon u mna to tak funguje.

Sisi135

Nelka je rozdiel cestoviny a cestoviny. Pri chudnutí treba celozrnné uvarené ,,al dente" (čiže nie úplne do mäkka - ale zase nie surové :D) a v primeranej porcii. Ja ich jem aj na večeru

sewie

xdanielax, suhlasim...zial mas pravdu...vela ludi si mysli ze je to ok a bude to v pohode-tak to bolo aj v mojom pripade

treba si uvedomit ze ziadna dieta ktoru nedokazes udrzat do konca zivota nema zmysel-lebo pride jojo efekt!a toto by som ti urcite do konca zivota neodporucala! teraz mozno hladna nie si ale pride to....u mna to prislo o par mesiacov a potom som behom chvile ziskala o 5 kil viac ako ked som zacala...plus zniceny metabolizmus...som rada ze som z toho vonku:)

xdanielax

vies co matulda? tes sa este chvilu. Lebo pride cas ked sa tu budes vyplakavat. Ale to uz bude v inom topicu - o ppp.

matulda

tak a mám za sebou týždeň, možno sa niekomu zdá že toho jem málo, ale mne to rozhodne stačí, niesom vôbec hladná mimo hlavných jedál a za týžden som si dala iba jednu sladkost v podobe bebe keksou v škole, inak je to super, neviem čítala som niekde že vajíčka su túčne ale nezdá sa mi to tak, nejem ich pravdaže každý deň, ale ako si ich dám hned som sýtejšia a nemám chuť na sladké, cvičiť cvičím pravdaže, zumbu, švihadlo pilates a posilovačky snažím sa kaaždý deň,no nie vždy mám čas, cvičenie ma baví a zatial sa držím dobre, a ešte viete čo super pomáha :) obrázky vytúženej postavy, ja som si ich nalepila do diárov aj som našla takú motivačnú stánku na internete a vždy ked sa na to pozriem tak mám chuť vydržať :) a posledné pre smajliQa: keby som si o sebe myslela že som chudá tak sa určite nechcem chváliť ani nič, ale ako myslíš to je tvoj názor.

sewie

no , janush, prepac ale ty nie si zdrava...ked sa citis tucna tak by si sa mala poradit s psychologom-nemyslim to zle, ale uvazuj prosim ta. Moja sestra ma pstavu asi ako ty a stale pisti ze je vychudnuta. Ja ti nehovorim ze mas pribrat ani nic, to je tvoja vec ale nedavaj holke s vyskou 172 cm do hlavy rady aby mala vahu ako ty!52kg pri takej vyske?
Pises o objemnjesich damach co tvrdia ze chude zeny su nezdrave a co tie chude zeny co nahuckavaju do hlavy ostatnym ze su tucny a maju schudnut 5-7 kil(pripadne viac!) prosim ta uvazuj co hovoris! ked som mala 21 a pri vyske 172 som mala 60 kamoska mi tvrdila ze som "objemnejsia", aj ked som mala 57, ked som mala 54-55 tak mi davala rady ako schudnut! ked som mala 52, tak mi zacala strasne zavidiet a zacala chudnut aj ona(hoci uz bola ako kostra), vdaka jej "radam" som sa dopracovalak vahe 47 a k anorexii a bulimii. do dnes si jej rodicia myslia ze to ja som ta co ich anjelika doviedla k chudnutiu, pritom to boli jej reci o objemnejsich damach, ktore mi zarucili sebapodcenovanie,nenavist voci sebe, jedlu-ludom co cheli aby som s tym prestala-trvalo to 4 roky boja a ja si konecne mozem povedat ze som abstinent!... ak nie si spokojna so zdravou vahou, aspon nevnucuj svoje rady ostatnym!