Preco ked mam stres trpi zaludok?

RNG

Dianetika je vyborna kniha, ale neodpoveda ani zdaleka na vsetko. Casto na stres treba brat aj materialy, doplnky, co pomozu stres znizit.
Stress je zabijak a skor ci neskor poskodi kazdeho zdravie
Ako proti stresu pozrite aj cez google pod mojim nickom a slovom stres. Pozrite aj na temu spanok, lebo stres a spanok su uzko zopate.

Tomino:)

Mám pre Vás všetkých pomoc. To isté čo píšete som zažíval aj ja. Všetko to pramení z mysle a zážitkov ktoré sme v minulosti zažili a necítili sme sa pri nich dobre, prípadne sme zažili nejakú fyzickú bolesť. Myseľ v čase nahromadenia podobných vnemov neskôr kalkuluje tak, že varuje telo, že sa blíži podobná situácia a bolesťou v podobných miestach alebo symptónmi ktoré spomínate tak reaguje v snahe varovať a dostať telo mimo tohto prostredia aj keď je to úplne iná situácia ako bola tá ktorá bola tá prvá nepríjemná. Je to reaktívna myseľ. Reaguje formou podnet-reakcia. Tá druhá analytická kalkuluje vždy správne jej zásluhou je kopec vedeckých kníh, vied, alebo len prosté čítanie chodenie, riadenie vozidla atď. Ako sa zbaviť reaktívnej mysle a pochopiť celý tento mechanizmus, kedy sa spúšťa a ako presne funguje nájdete v Knihe Dianetika - moderná veda o duševnom zdraví. Prečítajte si ju a skončite s nekontrólovateľným strachom, stresom a iracionálnymi reakciami, tak ako to robím ja. Výsledky viete pozorovať ihneď na sebe a svojom okolí, čo je to najprínosnejšie. o spomína aj samotný autor hneď na úvodných stranách. Kto by nechcel byť sám sebou v každej situácií a vždy mať pod kontrólou svoje reakcie a nerobiť chyby na základe nekontrólovateľných emócií? Skúste to na vlastnej koži. Ja vám viem povedať za seba že to funguje na 100% a neexistujú žiadne výnimky čo je vynikajúca správa :-)

simka111

chcela by som sa spýtať ako mám zvládať stres...
Ked som v nejakej stresovej situácií, napr. som u doktora a čakam na vyšetrenie, či výsledky, som strašne nervozna, neviem si pomoct.. lenže ked je po všetkom a ja už idem preč tak ma rozboli hlava alebo chrát okolo ľadvín, je to preto že som bola v strese a potomked sa ukludnim tak to vybuchne, ale neviem ako to riešiť aby som sa olestiam vyhla...:(

blska

Ahojte kocky,ked zoberieme stres z energeickeho hladiska, tak stres sa odraza preto v zaludku, lebo tam je jedna z nasich cakier, teda z energetickych centier, cez ktore nam prudi energia..mame ich nejakych sedem zakladnych 7 je vrchu hlavy, tam kde maju deti fontanelku, siesta je tretie oko - sidlo nasej intuicie, potom mame cakru v hrdle, ktora je sidlom nasej komunikacie a obcas ked mame strach nieco povedat, tak sa citime ze tam mae nejaky knedlik a nevieme sa s pokojom vyjadrit..atd az prideme k tretej cakre-zaludocnej, ktora sa nam ozyva ked mame z niecoho strach..sidlia tam ja nase vztahy..takze preto nam je zle od zaludka, ked pride nejaka stresova situacia z energetickeho hladiska...

postrachstres

neznasam stres ale akonahle si spomeniem na S.K.O.L.U. tak ho dostanem a poto zvraciam aj ked mi okrem stresu nic nieje... boze uz sa tesim na letne prazdniny !!!

pišta

Banány,
mierne aeróbne športy,
milovanie (po slovensky sex) ale nie v strese, na rýchlo,
...
a ďalšie "vstupy" do nášho života nevylúčia stres ale vylúčia v tele endorfíny. Tie pomáhajú stresy prekonávať.
Skúsite? ... :-))

lilianna

Keď jaro mladosti TI uletí v dial,
Keď zistíš,že život Ta k práci pripútal,
Prídeš na to , že šťastná si bola,
keď jedinou starosťou Ti bola škola