Hnusná, zákerná matka

Príspevok v téme: Hnusná, zákerná matka
vercicadolly

Ahojte.Mám 20 rokov a matku, ktorá ma začala nenávidieť. Neviem čím to je, ale ja si myslím, že mi závidí. Mám priateľa, s ktorým sa nadovšetko lúbime, teraz som zmaturovala, frajer mi kúpi všetko, čo mi vidí na očiach, o čo si len požiadam, o mesiac ideme na dovolenku, ktorú mi platí on!!!a som mladá atď...jednoducho ma začala nenávidieť, každý deň príde domov z roboty a za všetko mi nadáva, aj za také maličkosti, ktoré sú úplné hlúposti. Keď mi je s priateľom dobre, tak vidím ako ju to štve a len sa vypituje na všetko okolo neho aby ma nejako nahnevala a keď máme dni keď sa hádame za kraviny, tak ju to strašne teší!Priateľovu mamu mám rada, no neviem prečo sa mi ju stále snaží znechutiť a odlákať odo mňa.Nechápem jej správanie. Mala ma rada asi do 18 rokov, ale teraz ma nenávidí a ubližuje mi ako sa len dá!!!Dokonca začala najnovšie robiť, že si pred mojim otcom vymýšla blbosti na mňa a iba sa opekňuje. A ona vie, že to počujem, ale vie, že na to nemôžem povedať nič, lebo tatino by veril aj tak jej. to mi je už šum a fuk.Doma sa so mnou nikto nebaví, len pre to, lebo moja ,,milovaná mamička,, na mňa iba zazerá, nadáva mi a ponižuje a otec potom drží s ňou a ja som iba zavretá v izbe a čakám, kedy príde frajer z roboty a budem s ním...myslíte si, že mi závidí, alebo ma nenávidí? Lebo sú aj také matky, ktoré časom v takomto veku znenávidia svoje deti...ako by ste mi poradili? Čakám, kým si niečo nasporím do života a možno za 2-3 roky chcem odtialto odísť!!!preto nejdem ani na VŠ ale hneď do práce, aby sme mohli ísť bývať :( prosííím píšte :(

Lulu2011

vercica - mas chladnu mamu podla toho co pises, viem sa do teba vcitit, lebo aj moja je taka, nikdy ziadne prejavy lasky, ani ked som bola male dieta, zacala som ju brat taku aka je aj ked mi vela krat ublizila slovami a mne sa tisli slzy do oci, preco nemam milujucu matku ako iní, ale ver tomu, ze najlepsie je sa zmierit so situaciou, lebo ludia sa velmi nemenia, ja som cakala pridlho a nic sa nezmenilo, ja necitim nenavist, len mi je niekedy smutno, ale snazim sa to v sebe spracovat, lebo to je jedina cesta ako si ako taky vztah s nou zachovat

MiaNaj

tiez mam 20-rocnu dceru. hoci sme rodina s nizsimi prijmami, davam jej vreckove 50 eur mesacne. popritom jej samozrejme prispievam na skolu (studuje na vs) aj na rozne vydavky - oblecenie, kozmetiku. neziada to odo mna, kupuje si z vreckoveho, ale viem, ze nie vzdy jej to staci. radsej sa uskromnim ja, lebo laska k dietatu je uz taka. dcera to vynahradza inak- podiela sa naozaj na vsetkych pracach v domacnosti a hoci ma tiez priatela, neprehana to s nim. stretavaju sa iba cez vikendy aj ked vidim, ze aj medzi nimi laska kvitne. aj on vsak studuje a popritom chodi pracovat do tesca, lebo doma na tom tiez nie su financne najlepsie. dnes je vsetko drahe a nielen rodicia, ale aj deti sa musia ohanat.
dnes ma dcera milo prekvapila: hoci studuje velmi tazku skolu, nasla si brigadu a povedala, ze uz nechce ziadne vreckove a bude mi naopak prispievat na domacnost. nikdy som jej ani slovom nenaznacila, ze nam je tazko a ze si nemozeme vela veci dovolit. ale ma oci, vidi. a ma srdce, citi. je medzi nami ucta a velmi hlboke priatelstvo. a nie je to moja zasluha, ale nas oboch. kazdy vztah vzdy vytvaraju minimalne dvaja ludia. ak to skripe, chyba nemoze byt iba na jednej strane. pri precitani tvojich prispevkov som si uvedomila, ake mam velke stastie, ze mam taku dceru, aku mam.

ta3

Nechce sa mi verit ze mas 20 rokov, spravas sa ako 10 rocne rozmaznane decko a kludne mi mozes za tento moj nazor vynadat hoci Ti mozem byt starou mamou, rozmaznane slecinky ma nijako nemozu urazit, je mi uprimne luto Tvojej mamy

hollydolly

vercicadolly zacinam lutovat tvoju mamu a nie teba. Ked takto utocis na cudzich ludi na fore za to, ze ti nedali za pravdu a nelutovali ta, viem si predstavit aky cirkus Humberto vies pripravit doma pre svoju mamu. Zamysli sa aj nad sebou, urcite nas na tej vasej vyhrotenej situacii doma svoj podiel viny. Myslim, ze u teba este asi prekvita puberta. Zelam tvojej mame vela sil, aby to s tebou vydrzala :)) A najdi si nejaku robotu draha, mas uz 20 rokov, ludia v tvojom veku makaju a nedrankaju peniaze od rodicov.

nikus1111

Ja mám presne taký istý problém. Napr. pred dovolenkou s priateľom ma ignorovala, a dokonca ešte aj mesiac po nej. Má stavy, že je v pohode, ale keď začne-neželám ani najväčšiemu nepriateľovi. Deptá ma. Jediné, čo mi napadá je, že mi závidí. Všetko mi v živote zatiaľ vychádza na výbornú. Ona je rozvedená... Ale zato, keď sa mi niečo nepodarí, namiesto toho, aby ma podržala, zdeptá ma tak, že tomu ani nedokážem uveriť ako sa jej to podarilo.

Sue..

ked sa nemame starat a vyjadrovat tak naco si sem pisala?ci si cakala,ze ta tu bude kazdy lutovat..tazko sa cita to,co nechces vidiet a tvoje reakcie o tebe cosi napovedaju...tak vela stastia a trocha sa krot lebo mama je len jedna a nechci prist na to az ked bude neskoro

Linguistics

Najprv mi zakladatelky bolo dokonca luto, lebo ani ja to nemam s matkou ruzove. Ale teraz, ked som si precitala, ako reaguje len kvoli tomu, ze jej ludia nepisu to, co chce pocut, tak koniec :D Ked si taka impulzivna aj v reale, ked nieco nie je po tvojom, tak to musite mat vesele.

Scotch

citam celu temu, vsetky prispevky, ale este som neprispela tusim.. no a po tvojich poslednych dvoch vyjadreniach myslim, ze uz neni o com.. si sa predviedla... drzim palce tvojej mame, a pevne nervy..